Vieze eMac

[img:20fc39feba]http://www.xs4all.nl/~lucasrag/pics/viezemac/IMG_9679.jpg[/img:20fc39feba] [img:20fc39feba]http://www.xs4all.nl/~lucasrag/pics/viezemac/IMG_9681.jpg[/img:20fc39feba] [img:20fc39feba]http://www.xs4all.nl/~lucasrag/pics/viezemac/IMG_9683.jpg[/img:20fc39feba] [img:20fc39feba]http://www.xs4all.nl/~lucasrag/pics/viezemac/IMG_9685.jpg[/img:20fc39feba] [img:20fc39feba]http://www.xs4all.nl/~lucasrag/pics/viezemac/IMG_9686.jpg[/img:20fc39feba]

Ik ben bang dat de eMac van ons er ook zo uit ziet,... Is er ergens een handleiding om hem zover uit elkaar te halen? Kwam ooit wel een handleiding tegen de fan een stuk stiller te krijgen,...

:sealed:

En zo kun je dus brand krijgen. Dus om de zoveel tijd even de Mac openmaken en voorzichtig met de stofzuiger er door gaan. Wel opletten dat je uit de buurt van de beeldbuis blijft anders sta je gruwelijk onder de stroom.

Zou ik inderdaad ook eens moeten doen. Poosje terug hetzelfde gedaan met een imac uit 2000,je weet echt niet wat je ziet. :o

Wees blij dat je niet rookt! pantykousje over de stofzuigerslang heen doen en dan het borstelmondstuk erop. De fan met een zachte schilderpenseel zonder druk uit te oefenen schoonborstelen.

Interessante eMac ontmantel links: - http://www.wilko.com/emac/ - http://www.lbodnar.dsl.pipex.com/eMac/eMac-upgrade.html

Bij het hardwarecursusboek [i:089c30efed]Desktop and portable Systems[/i:089c30efed] van de Apple training series van Peachpit Press zit een CD met daarop o.a. een 4,9 MB (155 blz) dikke Service Manual voor de eMac.

hij gaat er echt niet kapot van hoor ofzow

Hoe ziet de rest er thuis uit? :wink:

[quote:6e6f2c5d58="Peentje"]hij gaat er echt niet kapot van hoor ofzow[/quote:6e6f2c5d58] Dat dacht jij. Het stof gaat overal inzitten en zorgt ervoor dat de luchtstroom niet meer goed functioneert. Daarnaast isoleert het ook nog eens, zodta je Mac warmer wordt dan nodig is. Dat komt de levensduur niet ten goede.

Bron van alle ellende is dus die fan. Onze iMac G3 Graphite SE staat er nu 5 jaar en is - goed zichtbaar door de transparate behuizing - volledig stof vrij. Gevolg van een ontwerp zonder fan.

Of de luchtinlaat zou gefilterd moeten zijn.... dan gewoon rgelmatig het filtertje vervangen. Blijkbaar neemt men aan dat een Mac niet meer zolang meegaat... :wink:

Stoffig... Ik heb dat ooit 's gehad met een hele oude 486 Windows-bak. Daar lag echt iets van een centimeter stof in!

Meestal moet ik om de 3 jaar ofzo bij zo'n beetje alle modellen de hd's vervangen... Gaat er gelijk een spuitbus perslucht doorheen (wel buiten doen!).

Is dat eigenlijk normaal (van die hd’s)?
Ik gebruik Norton en Techtool, en de conclusie is gauw getrokken. We doen veel kleine dtp-klussen op de machines, ik kan me voorstellen dat dit belastend voor een disk is.

hoi

Eindelijk de tijd gevonden die van ons eens stevig schoon te maken! Binnenkant voorzichtig met een stofzuiger,.. schelp in de vaatwasser. Haal wel even het aan/uit knopje eruit... anders doet ie het straks niet meer.

[img:a8f087014e]http://forum.macosx.nl/album_pic.php?pic_id=8293[/img:a8f087014e]
[img:a8f087014e]http://forum.macosx.nl/album_pic.php?pic_id=8292[/img:a8f087014e]
[img:a8f087014e]http://forum.macosx.nl/album_pic.php?pic_id=8291[/img:a8f087014e]

YEP als je niet voldoende geheugen hebt of veel grote bestanden gebruikt tja moet een hd extra hard werken.dus eerder versleten. plus ze wordne natuurlijk elke dag 8 uur gebruikt iets wat je met je thuis mac niet doet

Wow, das vuil, zou nu wel eens willen weten hoe mijn oude iBook er van binnen uit ziet :D

[quote:83cf988b33="MrSharky"]Wow, das vuil, zou nu wel eens willen weten hoe mijn oude iBook er van binnen uit ziet :D[/quote:83cf988b33] Die zal heel netjes uitzien. De airflow in een iBook is anders dan in een eMac.

Beseffen jullie wel dat de beeldbuis nu nog geladen is met ongeveer 10.000 Watt en dat als je een beetje verkeerd bezig bent een levensbedreigende stroomstoot kunt krijgen??? :moe:

Heerlijk even een hééééél oud topicje naar boven knikkeren :D

Een beeldbuis kan niet met zoveel Watt geladen zijn (als je begrijpt wat ik bedoel)

En ik denk dat ik mijn eMac straks ook maar eens uit elkaar moet gaan halen. Ik neem aan dat er in een jaar tijd wel wat handleidingen / foto-reeksen staan om hoe-een-eMac-uit-elkaar-te-sleutelen. Die van mij staat ook aardig wat uren te draaien, en als ie draait dan draait daar een RC5-client op. Dus dat betekent voor mijn G4 veel rekenwerk en 100% belasting. Er moet toch ook een dvd brander in dus dan kan ik net zo goed mijn apparaat even goed “servicen”.

Wat ik niet uit het topic kan opmaken is of de behuizing vaatwasmachinebestendig is.