virtual pc

Kan internet explorer niet opstarten in virtual pc. Vindt de server niet. Werk met osx 10.2.8. Versie virtual pc is 6. De internetaansluiting is adsl via skynet met een speedtouch 'home'. dank jewel

Wat zijn de netwerkinstellingen van zowel vpc als de windows die erop draait?

Is VPC wel correct geïnstalleerd?

eerst verbinding met internet via gewone route en dan vpc openen en ie starten werkte bij mij goed

Waarom zou je Internet Explorer niet op OSX gebruiken?

Ward

Heb je in de settings van de VirtualPC die je draait ook Networking aangezet? Ik heb hier gekozen voor de optie VirtualSwitch en dat daarmee kom ik gewoon het netwerk op.

ie in vpc leverde indertijd een werkende postbank site op vandaar, gelukkig kan dat nu in safari e.d.

Er vanuit gaande dat je internet op basis van een IP-adres (oftwel: als je bijv. in OSX bij Systeemvoorkeuren, Netwerk, TCP/IP een router-adres vermeld heb staan (in dit voorbeeld: 192.168.20.3), dan moet je het volgende doen. In Virtual PC moet je nl. hetzelfde routeradres aangeven als gateway. Let op: de routeradressen moeten hetzelfde zijn. De IP-nummers van je Mac en van je Virtual PC-omgeving moeten verschillend zijn (bijv. resp. 192.168.20.1 en 192.168.20.2). -Noteer vantevoren wat je IP-nummer van de Mac is en van de router. - Zorg ervoor dat je bij Virtual PC, Settings, Networking een vinkje hebt staan bij "Enable Networking" en een puntje (radiobutton) bij Virtual Switch. - Start Virtual PC op. - Klik rechts op je desktop op "My Network Places". - Kies voor "Properties". - Klik op "Network and Dialup Connections". - Klik rechts op "Local Area Connection" - Kies voor "Properties". - Kies de Properties van het "Internet Protocol (TCP/IP)" - Noteer bij het IP-adres een uniek IP-nummer (dus niet het IP-nummer van je Mac). - Noteer bij Default Gateway het IP-adres van de router (in dit voorbeeld 192.168.20.3).

Succes ermee !!!