Virtual Private Network VPN

Bij mijn instellingen op mijn iPad Air 2 met IOS 13.4.1 staat ineens de optie VPN.

ik weet niet waar dit vandaan gekomen is en bij andere pads van huisgenoten zie ik dit niet. Het lijkt me geen standaard IOS functie aangezien ik er niets over kan vinden. Heeft iemand een idee waar dit vandaan komt? Of hoort dit toch gewoon in IOS? Ook rechts boven in het scherm staat een VPN symbool.

VPN in IOS

Ter geruststelling (?); ik heb een iPad 9.3.6. Daar staat ook op dezelfde plek VPN. Hoe die er ooit op is gekomen weet ik ook niet. Zodra je hem uitzet, floept hij even later weer aan. Maak je, net als ik, daarover geen zorgen! Baat het niet, het schaadt ook niet.

Ben je de enige gebruiker van die iPad? :wink:

(ik neem aan dat je het tegen mij hebt)

Ja

<p class="cite">sedikit op 20 mei 2020 om 17:31</p> (ik neem aan dat je het tegen mij hebt)
Nee.

Als je een AdBlocker op je iPad hebt geïnstalleerd, kan idd een VPN-symbool opduiken. Dat soort tools gebruiken hun eigen VPN-verbinding om advertenties te kunnen blokkeren.

Dat krijg je als een VPN configureert, en dat doe je in Instellingen>Algemeen>VPN. Zodra daar wat staat, komt die VPN knop omhoog.

Check maar eens wat daar staat bij jou.

Heb je al gekeken bij de apps of daar een vpn app bij staat.

Ik heb het ontdekt. Via mijn provider (Movistar, want ik woon in Spanje) heb ik een app geinstalleerd waar het VPN in zit. De instelling is te vinden onder Algemeen>VPN

Had ik dat niet al genoemd?