virus?????????

hoe kan ik het beste zien dat ik een virus of zo heb wel, gratis, programma is aan te raden???

remco

heb je .mac ?

Je kunt de antivirusprogramma's alle drie gratis uitproberen denk ik. Van VirusBarrier X weet ik het zeker en deze is ook zeker het proberen waard. Ik heb het gekocht en een paar keer uitgebreid getest, zie de volgende 2 reviews: [url=http://www.macosx.nl/?page=showarticle&art_id=636]VirusBarrier X nog niet waterdicht?[/url] en [url=http://www.macosx.nl/?page=showarticle&art_id=673]VirusBarrier X in de herkansing![/url] Ondanks dat het programma nog niet de volledige 5 sterren van mij heeft, vind ik het wel het prettigste programma van de 3 en heb ik er veel vertrouwen in, dat het over een poosje de 5 sterren gaat halen... Ik zou zeggen probeer het een maandje uit.

Virex
Norton Antivirus 8
Norton Antivirus 9 Beta
VirusBarrier X

In 8,5 jaar tijd heb ik met met Norton tot op heden geen enkel virus gehad. Ligt m.i. niet alleen aan norton maar ook vanwege het feit dat je met Apple werkt. tevens probeer ik zoveel mogelijk alle billgatessoftware op mijn mac te voorkomen.

Helemaal mee eens Mike, alleen kreeg ik een paar dagen geleden 2 emailtjes binnen, die beide 2 virussen bevatten, weliswaar voor Windows, maar je zou ze maar doorsturen, aangezien je ze zelf niet kan openen en denkt: misschien is het wel leuk, dus stuur ik het door aan mijn Windows-vrienden...

Ik ben dan toch wel blij dat ik VirusBarrier X heb… :roll: Want ook Windowsvirussen filtert hij er uit. Bovendien kun je mensen waarschuwen. Zo kreeg ik een poos geleden het Bugbearvirus toegestuurd, dan is het handig om Windows-familieleden te waarschuwen en te wijzen op het updaten van hun antivirus. Helemaal leuk is het om te vertellen dat jezelf er geen last van hebt… :wink: