Virusscanner naar aanleiding van het eerste virus

Bij MKD (de mensen achter SystemOptimiser hebben reeds een klein progje gemaakt tegen "Trojan horses", die laatst de apple-wereld in 'korte' beroering bracht. Te vinden op hun site. [url]http://www.mkd.cc/products.html[/url] Naam van het programma: The Achaean

Hmmm, het programma wil bij mij al niet eens opstarten. Als ik erop dubbelklik verschijnt het icoon een halve seconde in de Dock en dan iss ie weer weg... :x

Eerlijk gezegd doet het bij ook niets, misschien moeten we eens mailen of de read me lezen.

Misschien is het programma zelf wel een Trojan Horse?

Ik vraag me echt af hoe je je ertegen kunt beschermen als je niet eens weet hoe het in de praktijk met Mac OS X omgaat. Tenzij ze daar zelf virusbouwers zijn, maar dan ontstaat er ook wel weer een heel nieuwe situatie.

MKD? virusbouwers?, dat geloof ik nooit. Maar misschien schiet het pas in actie 'als' er een Trojan Horse in je systeem kruipt.

Dat over die virusbouwers was ook niet serieus bedoeld. Het was meer zo dat ik me afvroeg hoe zo'n programma ooit een trojan horse kan herkennen voor een systeem waar eigenlijk geen trojan horses voor zijn.

Waarschijnlijk is het puur een programmaatje om 'Het lek' m.b.t. tot het MP3Conceptvirus op te lossen, iets wat Apple straks wellicht zelf doet. Geen programma tegen allerlei ander trojaanse paarden, lijkt mij. Ik zou dat Achaeanhuppeldepup niet gebruiken, zie mijn links hieronder.

Overigens is er wel een trojaans paard hoor, alleen niet in het wild. Het is al wel gesignaleerd. Zoek maar eens in Google op Underhand. :roll: Overigens is er nog geen enkel bedrijf wat dit trojaanse paard detecteerd, de reden… Geen idee, maar dat het niet veel voorkomt en zich niet zelf verspreid, zal de reden wel zijn. :smiley:

Er is een gratis alternatief en het heet: AntiAppl 1.0, ik heb het nog niet geprobeerd, zit nu op mijn werk, maar het schijnt te werken. http://www.versiontracker.com/dyn/moreinfo/macosx/23054 :smiley:

En zie ook hier http://www.faq-mac.com/mt/archives/007993.php , voor meer info en downloadlinks.