virusscanner op een MAC???

Hallo,

Kan iemand mij vertellen of ik een virus scanner nodig heb op een MAC?

Wanneer dit nodig is, waarom dan niet?

Ik hoop dat iemand mij een goed antwoord kan geven!

Groet, iPeter

nee, simpelweg omdat er praktisch geen virussen zijn voor mac os

Waarom zouden die er niet zijn?

Het zou toch slim zijn om ze dan wel te maken, als een MAC gebruiker geen scanner heeft.

volgens mij is ongeveer slechts 1 tot 5 % van alle computers op deze aardkloot een mac, een te kleine doelgroep dus.

M.a.w. een virusmaker heeft als doel om zo veel mogelijk computers te besmetten, dan kan hij beter een virus maken voor windows omdat er daar veel meer systemen van zijn.

Daarnaast(eigen theorie): ik denk dat de meeste mensen die een mac hebben wel iets meer van computers afweten en dus ook weten hoe ze een virus binnen krijgen en dus ook hoe ze dit kunnen vermijden.

[quote=Retyro url=http://www.onemorething.nl/community/topic/virusscanner-op-een-mac#post-1962851 time=1274108708]volgens mij is ongeveer slechts 1 tot 5 % van alle computers op deze aardkloot een mac, een te kleine doelgroep dus.....[/quote]Dit is nog steeds een der grote misvattingen op deze aarde. :lol:
Als iets kan, gebeurt het. De uitdaging voor een virusmaker is uiterst groot. Laten we die over het paard getilde Mac-gebruikers eens pakken!
Enig idee waarom het dus nog steeds niet of nauwelijks gebeurd? Gewoon, omdat het vrijwel onmogelijk is. Niet omdat de interesse er niet is. Vergeet dat maar rustig.

Ik heb dus een MAC maar hoe weet ik nu of ik een besmetting op mijn MAC heb? Toen ik mijn PC had kon ik hem scannen, dit gaf mij een geruststellend gevoel. Nu weet ik het gewoon niet, dat geeft mij een onveilig gevoel.

Voor het zelfde geldt word mijn hele MAC leeg getrokken of kijkt er iemand mee. Hoe kan je zoiets nu controleren?

Onmogelijk een virus op een MAC???

Alles kan.

Er zullen ongetwijfeld genoeg pro coders zijn die het kunnen. Ik ben allang blij dat die av progjes niet nodig zijn. Je OS wordt er sloom van en al die irritante popups de hele tijd.

Nee, de ware reden dat er geen virussen zijn voor de Mac is dat het systeem zo in elkaar zit dat het tot nu toe gewoon nog niet gelukt is om een werkend virus te maken voor Mac OSX. je kan namelijk nooit iets installeren wat het systeem kan be-invloeden zonder een inlognaam en wachtwoord

En geloof mij maar dat er echt wel moeite voor gedaan word om het voor elkaar te krijgen, er zijn zelfs wedstrijden onder virusmakers uitgeschreven wie het eerst een werkend virus kon maken -> niet gelukt.

En juist een klein percentage van gebruikers is welzeker intersant voor virusmakers, het zal namelijk wereld nieuws zijn wie het toch lukt.

[quote=pbrink19 url=http://www.onemorething.nl/community/topic/virusscanner-op-een-mac#post-1962856 time=1274109035]Ik heb dus een MAC maar hoe weet ik nu of ik een besmetting op mijn MAC heb? Toen ik mijn PC had kon ik hem scannen, dit gaf mij een geruststellend gevoel. Nu weet ik het gewoon niet, dat geeft mij een onveilig gevoel.
Voor het zelfde geldt word mijn hele MAC leeg getrokken of kijkt er iemand mee. Hoe kan je zoiets nu controleren?[/quote]
Download dan een gratis virusscanner, als dat je een beter/veiliger gevoel geeft :/

Dus Trojanhorses en dat soort dingen zijn ook niet mogelijk?

Weet je wat een zoekfunctie is?

Spotlight is een zoekfunctie.

[quote=pbrink19 url=http://www.onemorething.nl/community/topic/virusscanner-op-een-mac#post-1962850 time=1274108347]Waarom zouden die er niet zijn? [/quote]Omdat het erg moeilijk is een succesvol virus te maken voor [url=http://nl.wikipedia.org/wiki/Unix]Unix[/url] (en Mac OS X is een Unix) door de manier waarop het systeem dichtgetimmerd zit om onbevoegde toegang tot bestanden en systeembronnen te voorkomen. Windows heeft zo'n last van virussen niet omdat het 't meestgebruikte besturingssysteem is (dat komt er wel bij kijken, maar is niet de hoofdreden), maar omdat het níet zo goed dichtgetimmerd is als Unix.
Bedenk alleen al maar dat de meeste Windowsgebruikers als beheerder werken in plaats van in een account met beperkte rechten, maar zelfs in dat laatste geval zijn er tal van gaten in het systeem die virussen kunnen exploiteren, en die Microsoft niet kán dichten omdat Windows ze zelf nodig heeft om te functioneren … En dat heb je met Unix dus niet, en dan maakt het niet echt uit of je nu Mac OS X, Linux, Solaris, of een andere variant gebruikt.
[quote=pbrink19 url=http://www.onemorething.nl/community/topic/virusscanner-op-een-mac#post-1962850 time=1274108347]Het zou toch slim zijn om ze dan wel te maken, als een MAC gebruiker geen scanner heeft.[/quote]Eén van de dingen die door Windowsgebruikers altijd gezegd worden is: wacht maar tot er nog wat meer Macgebruikers komen, dan komen de virussen vanzelf ook. Er zíjn genoeg Macgebruikers om virussen een grote overlevingskans te geven, maar het feit dat er nog geen enkel succesvol virus in het wild is gesignaleerd geeft aan dat het gewoon beter dicht zit — want zeg nou zelf: als jij een virusmaker was, wat zou je dan liever schrijven: het 27.539.873.987.487e virus voor Windows, of het eerste dat de Macwereld massaal scanners laat installeren … ?

Het klinkt goed en steeds overtuigender!

Alleen heb ik een gedachte " wat te beveiligen is, is ook te kraken. Wat in elkaar is gezet, kan ook weer uit elkaar.

Allemaal bedank voor jullie massale reactie! Het geeft mij in ieder geval een veiliger gevoel.

[quote=pbrink19 url=http://www.onemorething.nl/community/topic/virusscanner-op-een-mac#post-1962865 time=1274109464]Spotlight is een zoekfunctie.[/quote]

Ik bedoel eigenlijk meer dit:

[img]http://img46.imageshack.us/img46/9289/afbeelding2br.png[/img]

[img]http://www.seniorweb.nl/uploadedImages/Home/Computerwoordenboek/G/google(1).jpg[/img]

Oproepje aan de admin: Maak dat zoekveld a.u.b. 900 pixels breed en 400 pixels hoog met een knalrode rand. Wellicht dat iemand dan wel een keer zoekt...

O.k. bedankt! Ik kom pas kijken in de wereld die MAC heet. :cool:

[quote=Retyro url=http://www.onemorething.nl/community/topic/virusscanner-op-een-mac#post-1962851 time=1274108708]Daarnaast(eigen theorie): ik denk dat de meeste mensen die een mac hebben wel iets meer van computers afweten en dus ook weten hoe ze een virus binnen krijgen en dus ook hoe ze dit kunnen vermijden.[/quote]

off topic:
interessante theorie...maar ik dacht dat je juist niets van computers hoeft af te weten om lekker met een Mac te kunnen werken ??
Mijn zoontje van 9 maakt zelf leuke stop motion filmpjes met iMovie en een foto camera. Ik geloof nooit dat hij dat zelf had uitgevogeld met een windows pc...En by the way: hij weet verder "niets" van computers.

on topic:
ik zou niet weten hoe ik een virus in OSX zou kunnen krijgen met normaal gebruik.

MaikelW, is wel superieur! Denk je dat ik niet op Google heb gekeken. Ik hoopte op dit forum hedendaagse MAC specialisten te spreken met hun hedendaags antwoorden.

Bedankt specialisten (wie zich aangesproken voelen)!

Oja, Bedankt MAIKELW.

Dan kan je als nog even zoeken denk je niet?

En het is Mac, geen MAC.

[quote=pbrink19 url=http://www.onemorething.nl/community/topic/virusscanner-op-een-mac#post-1962889 time=1274110834]MaikelW, is wel superieur! Denk je dat ik niet op Google heb gekeken. Ik hoopte op dit forum hedendaagse MAC specialisten te spreken met hun hedendaags antwoorden....[/quote]Ik dacht dat ik (en niet alleen ik) toch heel duidelijk en heel snel een antwoord heb gegeven die volledig to-the-point was.
[quote=pbrink19 url=http://www.onemorething.nl/community/topic/virusscanner-op-een-mac#post-1962870 time=1274109898]...Alleen heb ik een gedachte " wat te beveiligen is, is ook te kraken. Wat in elkaar is gezet, kan ook weer uit elkaar.....[/quote]Alles kan. Het gebeurt alleen niet. Dat wordt al geroepen sinds ik met Apple werk (1983). Het resultaat tot nu toe op al mijn Macs? Het '666-virus'. Dat deed het volgende: het plaatste een 666-bestandje in de systeemmap. En dat deed: ehm... niets.