Vliegtuigspel?

Hallo,

ik wil binnenkort een spel kopen voor op mijn Mac. Wat raden jullie aan als ik trefwoord: ‘vliegtuig’ noem?

Dus een zo mooi mogelijk spel, maar niet heeeeel moeilijk.

Alvast dank.

XPlane

Ja, helaas is xplane eigenlijk de enige. Het is wel een vrij moeilijk spel, als je tenminste van een spel kunt spreken. De nadruk ligt duidelijk meer op het ontwerpen van vliegtuigen en het testen daarvan. Om 'vliegtuigje te spelen' vind ik het lang zo leuk niet als MS Flightsimulator. Als simulatie is het wel goed, maar het leeft niet echt. Er is ook nog een opensource filghtsim, ik denk "Flightgear" genaamd. http://www.flightgear.org Is niet zo ver ontwikkeld als MSFS of XPlane, maar zit er de laatste tijd al wel beter uit.

:wink: Ik zou eigenlijk GEEN vliegspel kopen voor de Mac, ik persoonlijk vindt het allemaal maar bagger. Kijk eens naar een ander soort spel zou ik zeggen.

http://www.graphsim.com/games-oif.html

F/A-18 Hornet is altijd een goeie keus voor de Mac, ik heb deel 2 en 3 helemaal dood gespeeld.
Makkelijk om te leren en uiteindelijk heel veel diepgang voor gevorderden.

[quote:f2fac3e861="Black Eagle"]http://www.graphsim.com/games-oif.html

F/A-18 Hornet is altijd een goeie keus voor de Mac, ik heb deel 2 en 3 helemaal dood gespeeld.
Makkelijk om te leren en uiteindelijk heel veel diepgang voor gevorderden.[/quote:f2fac3e861]
Mee eens. Xplane is te gecompliceerd( maar wel mooi )

Leuker dan Tetris ben ik op de Mac nooit tegengekomen. Een Playstation 2 biedt dan ook meer soulaas.

[quote:0946269bd1="gijsraggers"]Leuker dan Tetris ben ik op de Mac nooit tegengekomen. Een Playstation 2 biedt dan ook meer soulaas.[/quote:0946269bd1]

Kun je met Tetris vliegen dan?

[quote:3f4892432c="olbo"][quote:3f4892432c="gijsraggers"]Leuker dan Tetris ben ik op de Mac nooit tegengekomen. Een Playstation 2 biedt dan ook meer soulaas.[/quote:3f4892432c]

Kun je met Tetris vliegen dan?[/quote:3f4892432c]

jaaa die blokjes zweven door de lucht :wink: :innocent:

bij mac. staat het spel

wingnuts

en zag net nanosaur

Nanosaur is nu niet bepaalt een vliegtuig spel. Maar is wel geweldig, en je krijgt het gratisch bij een iMac G5. Ik vind het wel jammer dat ik geen 3D brilletje heb want dan kan je het spel in 3D spelen de 3D brillen zijn duur maar je kan ook zo'n blauw-rood brilletje kopen maar ik zou niet weten waar je dat moet kopen (je krijgt het soms gratisch bij een film maar ben nog nooit naar en 3D film geweest :( )

ik heb flightgear gedownload maar snap er eeeeh niet veel van .

hoe kom ik de lucht in?

sorry, ben echt een leek wat spellen betreft…

[quote:620c2f3c88="Hobbes"]Nanosaur is nu niet bepaalt een vliegtuig spel. Maar is wel geweldig, en je krijgt het gratisch bij een iMac G5. Ik vind het wel jammer dat ik geen 3D brilletje heb want dan kan je het spel in 3D spelen de 3D brillen zijn duur maar je kan ook zo'n blauw-rood brilletje kopen maar ik zou niet weten waar je dat moet kopen (je krijgt het soms gratisch bij een film maar ben nog nooit naar en 3D film geweest :( )[/quote:620c2f3c88]

In de Efteling krijg je ze in een van de nwe attractie’s, moet je eigenlijk wel weer inleveren maar dat zullen ze vast wel hebben ingecalculeerd 8)

Ik wil nog binnenkort eens een vlieg actie spel kopen, F/A-18 Operation Iraqi Freedom of Enemy Engaged lijkt me ook goed.

Vroeger op de Atari ST computer speelde ik altijd graag het spel “Falcon F16” of “F29 Retaliator”. :wink: Maar die kan ik nog wel doen via een Atari ST emulator, of ik moet mijn oude computer eens weer aansluiten :slight_smile:

Als je ui deze twee laatste zou kiezen dan raad ik je Enemy Engaged aan:

http://www.feralinteractive.com/?game=ee&language=nederlands&section=

[quote:5e00b69a4c="Tweety"]Ik wil nog binnenkort eens een vlieg actie spel kopen, F/A-18 Operation Iraqi Freedom of Enemy Engaged lijkt me ook goed. [/quote:5e00b69a4c]

Tweety, als je op zoek bent naar iets met ‘moderne graphics’ dan is F18 OIF zeker GEEN aanrader. Spel ziet er ontzettend gedateerd uit. Het heeft mij in ieder geval behoorlijk teleurgesteld.

Komt goed uit, ik heb net Enemy Engaged binnen gekregen. Moet hem nog installeren... :wink:

Laat eens horen wat je ervan vindt, mijn kids en ik zijn nog steeds op zoek naar een fatsoenlijke flight sim, wellicht dat dit wat is. :?

Deze link hieronder kan je de screenshot gaan bekijken en meer. Er is ook een Feral website in onze eigen taal.

http://www.feralinteractive.com/?game=ee&language=english&section=

Voor mij ziet het spel er goed uit, geluid en animaties vind ik ook goed. Bij de handleiding (wat echt wel verplicht is om door te lezen) is een goed uitgelegd toetsenbord overzicht en ik was verbaast over hoeveel toetsen ik leren moet (eerst het boekje er nog bij houden :slight_smile: )
Een takeoff is me al gelukt met de RAH-66 Comanche helicopter, ik denk dat het moeilijker is dan een straaljager.
Hier even 2 afbeeldingen die ik van de Enemy Engaged cover heb gescanned.
[img:2b1a0823d5]http://forum.macosx.nl/album_pic.php?pic_id=5586[/img:2b1a0823d5] [img:2b1a0823d5]http://forum.macosx.nl/album_pic.php?pic_id=5587[/img:2b1a0823d5]

[quote:d9540737da="philippo"]Er is ook nog een opensource filghtsim, ik denk "Flightgear" genaamd. http://www.flightgear.org Is niet zo ver ontwikkeld als MSFS of XPlane, maar zit er de laatste tijd al wel beter uit.[/quote:d9540737da] ik kan dus wel vliegen met de 172, dan kan ik met mijn muis de throttle naar voor doen, maar met mijn toetsenbord gaat dat dus niet :sealed: op de site staat denk ik iets met een 9 voor de throttle... ik heb al alle combinaties uitgeprobeerd maar dat lukt dus niet. met iets anders dan de 172 heb ik dus nog niet gespeeld :(