Voorbeeld van 24" iMac aan de wand bevestigd

Onlangs heb ik in een topic wat vragen gekregen hoe ik mijn 24" iMac heb opgehangen. ( http://forum.onemorething.nl/viewtopic.php?t=139467&start=0&postdays=0&postorder=asc&highlight= )

Aangezien ik ook nog wat privé-berichten heb ontvangen over hoe ik dit gedaan heb, leek het me handig hier maar even een apart topic voor te maken.

Ik heb een beugel van Vogel’s aangeschaft (VFW462). Deze beugel heeft 3 draaipunten. De iMac kan dus behoorlijk vrij bewegen. Het scherm kan zo’n 10 graden kantelen.

Om de mac te bevestigen aan een beugel zul je een VESA Mount Kit bij Apple moeten bestellen. Let op dat je wel het juiste type besteld. Lees ook de gebruiksaanwijzing heel goed. En nog een tip: koop een torx schroevedraaiersetje. Het bijgeleverde setje is bagger… Over bijeleverde spullen gesproken. Bij de Vogel’s beugel worden 3 pluggen en schroeven geleverd. Deze zijn ook slecht. Ik raad je aan Fisher pluggen te kopen en goeie kwaliteit schroeven. (ik brak één van de Vogel’s schroeven).

Verder is het gewoon een kwestie van nette gaten boren (waterpas!) en dan de beugel ophangen.

[img:f1807ce801]http://idisk.mac.com/paulhek-Public/Imacmountpics/PC263980.jpg[/img:f1807ce801]

[img:f1807ce801]http://idisk.mac.com/paulhek-Public/Imacmountpics/PC263983.jpg[/img:f1807ce801]

[img:f1807ce801]http://idisk.mac.com/paulhek-Public/Imacmountpics/PC263988.jpg[/img:f1807ce801]

[img:f1807ce801]http://idisk.mac.com/paulhek-Public/Imacmountpics/PC263990.jpg[/img:f1807ce801]

[url=http://store.apple.com/Apple/WebObjects/nlstore?productLearnMore=MB902]VESA-montageadapterkit voor 24-inch iMac en LED Cinema Display[/url] € 29,00

Ziet er geweldig uit, paulhek!

Setup ziet er netjes uit :)

zou je ook uit kunnen leggen hoe je de steun van de iMac aan de achterkant hebt verwijdert ?

.

[quote:7bdbc682cf="Absrnd"]Setup ziet er netjes uit :)

zou je ook uit kunnen leggen hoe je de steun van de iMac aan de achterkant hebt verwijdert ?

.[/quote:7bdbc682cf]

Dat staat heel netjes uitgelegd in de gebruiksaanwijzing van de VESA Mount kit. :slight_smile:

hoeveel kostte die arm? en zijn er ook sets waar je hem verder dan 10 graden kunt draaien?

[quote:7cedd6a867="MacBoot"]hoeveel kostte die arm? en zijn er ook sets waar je hem verder dan 10 graden kunt draaien?[/quote:7cedd6a867]

Dat weet ik niet. Ik heb het niet over 10 graden DRAAIEN, maar KANTELEN. Ik kan de mac 180 graden draaien… da’s meer dan genoeg.
10 graden kantelen is volgens mij ook meer dan genoeg. Ik bedoel van voor naar achter kantelen (net zoals bij de originele voet).
Er zijn overigens talloze beugels op de markt. Maar de aluminiumkleur van deze beugel komt heel dicht bij die van de iMac.

Ik heb overigens 80 euro betaald voor de arm. Maar je kan hem geloof ik ook nog wel goedkoper krijgen.

Mooie setting en ook supertafel!

Dat is echt vet...........

Alleen jammer dat er alleen mount kit op de apple pagina te vinden is voor de 24" imac…

Ook mijn complimenten! Ik zou er haast spijt van krijgen dat ik maar een 20 inch iMac gekocht heb! Dit biedt weer zoveel nieuwe mogelijkheden. Oa ook om de Mac tussen twee tegenoverliggende bureaus te delen (Praktijk bij mij thuis met mijn partner). Het is dan ook nog eens veel makkelijker mogelijk om de Mac bij het aspelen van films goed 'neer te zetten'. Klasse hoor! :lol: :lol: :lol:

wauw dat heb je echt prachtig gedaan, zet mij ook nog eens aan het denken! :P

He paulhek,

Leuk om te zien ik dacht even dat het mijn huis was alleen ik heb een andere behangetje. Ik heb ruim een jaar geleden voor dezelfde oplossing gekozen. De Vogel EFW 1030 LCD wall voor €61.42 (incl. porto)
Bevalt opperbest. Ik werk aan de tafel en draai hem de andere kant op als mijn kids en filmpje of tv willen kijken.

Mooi! Wat ik zou doen: een sleuf beitelen van de houder naar het dichtstbijzijnde stopcontact, een gele buis met draad in de muur stoppen en achter de iMac een stopcontact maken.

[quote:15fd3ee827="barto7"]Mooi! Wat ik zou doen: een sleuf beitelen van de houder naar het dichtstbijzijnde stopcontact, een gele buis met draad in de muur stoppen en achter de iMac een stopcontact maken.[/quote:15fd3ee827] Ik dacht precies hetzelfde ! :D

En dat gaat niet doorhangen na verloop van tijd? Een 24" weegt nogal wat...

ik vind dit wel heel erg vet gedaan zeg!

8)

Dat ziet er zeker goed uit zeg.

Het ziet er inderdaad prachtig uit, past goed bij het interieur.

[quote:8fa6b09c26="barto7"]Mooi! Wat ik zou doen: een sleuf beitelen van de houder naar het dichtstbijzijnde stopcontact, een gele buis met draad in de muur stoppen en achter de iMac een stopcontact maken.[/quote:8fa6b09c26]

lijkt me niet echt rendabel om voor die éne kabel een sleuventrekker oid door je muur te raggen, en je hele muur weer opnieuw te stuccen & sierpleisteren toch (A) ?

[quote:fe94c7d7b9="PimPamPet"]En dat gaat niet doorhangen na verloop van tijd? Een 24" weegt nogal wat...

ik vind dit wel heel erg vet gedaan zeg!

8)[/quote:fe94c7d7b9]
Hangt na een jaar nog steeds zoals ie bedoelt was. Neem wel de tips ter harte m.b.t. bevestigen want ook bij mij brak de originele vogel bout.

[quote:39e383fc49="reddog"][quote:39e383fc49="PimPamPet"]En dat gaat niet doorhangen na verloop van tijd? Een 24" weegt nogal wat...

ik vind dit wel heel erg vet gedaan zeg!

8)[/quote:39e383fc49]
Hangt na een jaar nog steeds zoals ie bedoelt was. Neem wel de tips ter harte m.b.t. bevestigen want ook bij mij brak de originele vogel bout.[/quote:39e383fc49]

haha… da’s grappig. Ik snap niet dat ze bij zulke mooie beugels zulke slechte bouten leveren. Maar ja, da’s meestal zo met dat soort spul. :slight_smile:

[quote:6bcca37978="bmwmaster"]lijkt me niet echt rendabel om voor die éne kabel een sleuventrekker oid door je muur te raggen, en je hele muur weer opnieuw te stuccen & sierpleisteren toch (A) ?[/quote:6bcca37978]

Ach wat is rendabel? Het is ook rendabeler om je Mac gewoon met bedraad toetsenbord en muis op je eettafel te zetten, maar de oplossing van TS is een stuk mooier.
Ik sta op het punt te verhuizen en 1 van de dingen die ik ga doen in de verbouwing is dus zo’n sleuf maken voor de lcd televisie in de woonkamer.