Voorbereidingen Leopard

De overstap naar Leopard is er vast ééntje die ik ga maken. Bij de installatie ga ik er ook eens van profiteren om met een schone installatie te starten. Hiervoor moet je echter wel enkele backups nemen van belangrijke bestanden. Wie helpt even met het lijstje te vervolledigen en te zeggen waar je het beste een backup van neemt.

  1. Mail: Ik zou graag hebben dat ik mijn bestaande emails (inbox en andere aangemaakte folders) gewoon kan importeren in Mail van Leopard. Echter weet ik compleet niet hoe ik dit moet doen?!

  2. Bladwijzers van Safari: Dit lijkt eenvoudig via het Archief menu heb je de optie exporteer - en importeer bladwijzers.

  3. Adressenboek: Ook eenvoudig via het archief menu. Maak reservekopie en herstel van reservekopie

  4. iCal: Weeral via het archief menu.

  5. iWeb: <user>/library/Application Support/iWeb

  6. iPhoto: Ik veronderstel het pakket iPhoto Library dat je kan vinden <user>/Afbeeldingen

  7. iTunes. Daar ben ik ook nog niet uit. Mijn muziek staat op een externe HD. Ik kan weer alles zogezegd gaan toevoegen in iTunes. Maar ik zou liever hebben dat ik een bestandje kan kopieren zodat iTunes meteen weer alle gegevens heeft zonder die externe HD te moeten scannen.

  8. Al je persoonlijke documenten of ander digitaal materiaal dat je hebt ontworpen.

http://forum.macosx.nl/viewtopic.php?t=79272

Volgende keer even beter kijk hé :wink:

[quote:f497ac4921="Studio Jeroen"]http://forum.macosx.nl/viewtopic.php?t=79272

[/quote:f497ac4921]

Nu zo duidelijk zijn al die draadjes niet. Een volledige kopie maken van je thuismap is wel heel eenvoudig he. Maar is uiteindelijk niet de bedoeling. Je kan dan nog beter een volledig kopie van je HD terugplaatsen.

Andere punten die ik aanhaal waar ik zelfs geen oplossing voor heb zijn er niet in te vinden. Bovendien bestaat dit forum al heel lang. De zoekfunctie werkt goed en je zal vast en zeker steeds iets vinden maar dus niet alles. :wink:

Een nieuw draadje opstarten met vragen die de komende dagen sowieso worden gesteld is toch geen ramp.

En toch zeg ik: Er is daadwerkelijk eens dezelfde vraag gesteld. Vanuit de bakup die je maakt van je Tiger kun je de boel zo importeren in Leopard (mail en documenten e.d.)

http://forum.macosx.nl/viewtopic.php?t=106299

Daar graag verder.