Voorzieningen, wat moet ik daar eigenlijk mee?

Vanaf kleine jongen ben ik groot gebracht met mac en ik denk dat ik behoorlijk wat mac kennis heb vergaard over de jaren. Maar er is een onderdeel van het systeem dat ik nog steeds niet begrijp of het fijne niet van weet en dat is "Voorzieningen". Het menu-item "Voorzieningen" staat links bovenin, "Finder > Voorzieningen" (Het staat trouwens in elk programma) Wie kan wil mij vertellen wat er nu zo speciaal is aan "Voorzieningen". Ik heb het nut ervan namelijk nog niet gezien.

Dank!

[url=http://docs.info.apple.com/article.html?path=Mac/10.5/nl/8220.html] Uitleg met de 1ste hit in google door niemand minder dan Apple zelf[/url]

[url=http://forum.onemorething.nl/viewtopic.php?t=616&sid=e289b6e1833c20bb4e38ea5101a2bf39]voorzieningen in OSX - kunnen die actief worden[/url]

Voorbeeld:

Selecteer in Safari een stuk tekst. Kies Safari > Voorzieningen > Mail > Verstuur selectie. Er wordt dan een nieuwe e-mail aangemaakt met daarin de zojuist geselecteerde tekst. Naast mail bieden andere programma’s ook voorzieningen. Ik zou er eens wat mee experimenteren, dan heb je zo door waar die voorzieningen voor zijn. :slight_smile:

Of selecteer een woord en kies voor Zoek op in woordenboek, dat mag duidelijk zijn wat die voorziening inhoudt.

Ja dat staat dus precies in de link die ik hier post. We kunnen alles wel herhalen, maar zo stom zou hij ook niet zijn he.

Zucht, ga je ergens anders druk om maken ofzo...

Dank voor jullie reactie. Volgende keer moet ik eerst zoeken dan vragen ;)