vraag ivm preloaden in flash

Beste flashers,

Ben momenteel met iets bezig waar ik een foto van 7000x7000 pixels gebruik, dit is verschrikkelijk groot, en neemt ook veel plaats in. Omdat er nogal wat mensen aan de .fla werken, en hij dus vaak via msn of skype op en af gaat, is het onhandig om deze in de library te hebben.
Want dat maakt het .fla bestand te groot om makkelijk door te zenden.

Nu wil ik het zo voormekaar krijgen dat hij bij het preloaden van de website, ook kijkt of die foto al extern ingeladen is? Hoe krijg ik dit voormekaar? Het maken van preloaders voor plaatjes is geen probleem, en het maken van een preloader voor een website lukt me ook prima, maar hoe zorg ik er voor dat de preloader van de website, ook kijkt of de foto al ingeladen is, en deze mee telt bij de grote van de website?

Groeten
Jonas

M’n preloader ziet er momenteel zo uit:

[code:1:7954bd7b43]
//--------------- PRELOADER ---------------
bytes_loaded = Math.round(_root.getBytesLoaded());
bytes_total = Math.round(_root.getBytesTotal());
getPercent = bytes_loaded/bytes_total;
_root.loadBar._width = getPercent100;
_root.loadText = Math.round(getPercent
100)+"%";
if (bytes_loaded == bytes_total)
{
_root.gotoAndStop(3);

}[/code:1:7954bd7b43]

Bekijk even de MovieClipLoader klasse, daarin heb je verschillende events, waarmee je een preloader kunt maken voor het inladen van externe foto's.

http://www.actionscript.org/tutorials/intermediate/MovieClipLoader_in_Flash_MX_2004/index.shtml

Moviecliploader class is echt super. Simpel in gebruik.

Die gebruik ik hier niet zeker? Deze preloader is een van de eerste dingen die ik gemaakt heb :-) Ik denk dat ik bij de rest wel MovieClipLoaderClass gebruik, dan kan ik idd gewoon de foto toegoegen, ga er zo even naar kijken.

Bedankt alvast

JOnas

de Preloader die je nu gebruikt is enkel van toepassing op de swf zelf, die gaat dus geen rekening houden met in te laden afbeeldingen van een externe bron.

Die MovieClipLoader doet dat enkel voor de afbeeldingen die je wil inladen, dus ook niet voor de swf waar alles in komt.

Je kan wel een swf van je foto maken en deze inladen. In deze swf zet je dan ook een preloader.

Die swf laad je dan in je hoofd swf laden.

Ok, het is omslachtig maar een doenbaar alternatief.

[quote:746463eff5="konijn"]Je kan wel een swf van je foto maken en deze inladen. In deze swf zet je dan ook een preloader.

Die swf laad je dan in je hoofd swf laden.

Ok, het is omslachtig maar een doenbaar alternatief.[/quote:746463eff5]

Jah, maar die swf van die foto moet ingeladen worden terwijl de preloader van de site loopt, want anders heb je eerst een site zonder achtergrond en word die swf nog ingeladen.
Wat ik natuurlijk wel kan doen de preloader van de site aan de foto koppelen, want die doet er zoiszo langer over dan de site zelf? Of is dit nuet echt een goeie manier van werken? Alle alternatieven zijn welkom :slight_smile:

Jonas

ik heb hetzelfde probleem. preloaders in elkaar boxen geen probleem. Maar ik werk met een loader box. Waarin extern een jpg file geladen wordt. En dat zou ik graag met een preloader het laadleed wat verzachten. Maar het lukt wel om die preloader te koppelen aan die jpg die ingeladen wordt. maar na 100% geladen te zijn toont ie de foto en de loader gaat niet weg...

[quote:ea1bc654d0="steene"]ik heb hetzelfde probleem. preloaders in elkaar boxen geen probleem. Maar ik werk met een loader box. Waarin extern een jpg file geladen wordt. En dat zou ik graag met een preloader het laadleed wat verzachten. Maar het lukt wel om die preloader te koppelen aan die jpg die ingeladen wordt. maar na 100% geladen te zijn toont ie de foto en de loader gaat niet weg...[/quote:ea1bc654d0]

Moet je ff bij de ifBytesLoaded == TotalBytes {proloadeBar._visible = false}

maar dan juist :slight_smile:
Maar dit is wel het juiste methode.

JOnas

Werkt de movoeclip preloader al? [code:1:b3876448ab] // The movieClipLoader with preloader var myMCL:MovieClipLoader = new MovieClipLoader(); var myPreload:Object = new Object(); myMCL.addListener(myPreload); // myPreload.onLoadStart = function(targetMC) { trace("Start loading: "+targetMC); }; // myPreload.onLoadProgress = function(targetMC, lBytes, tBytes) { var pLoaded:Number = Math.round((lBytes/tBytes)*100); // You can put pLoaded in a textfield or use it // to scale a movieclip preload bar //trace("% "+pLoaded); _root.mcInfo.tfLoaded.text = "% Loaded: "+ pLoaded; }; myPreload.onLoadComplete = function(targetMC) { trace("Finished loading: "+targetMC); };

myMCL.loadClip("foto.jpg", "_root.clip");
[/code:1:b3876448ab]

Hey Konijn, die Movieclip Preloader Class werkt hier al enkele weken prima! Bedankt daarvoor!