Vraag over ATM of wat beters .......op OSX

Hallo allemaal.....ik ben nieuw hier.... Ik vind het forum er lekker X uitzien..... :apple:

Ik heb een vraag…

Ik gebruikte altijd ATM op OS 9…
Nu met OS X moet ik steeds terug naar het classic menu…
Ik kan geen updates vinden voor OSX ATM deluxe…
Nu heb je wel standaard dat lettertype ding op OS X maar dat is niet echt handig voor proffesioneel werk…

Wie heeft ervaring met OSX en ATM…?

Helaas die combinatie werkt niet meer. Een goede vervanger is suitcase.

Verder wordt fontagent pro aangeraden.
Goodluck

als jij echt zo professioneel wilt werken, zou ik eens proberen wat beter op de hoogte te zijn . . . . "Ik kan geen updates vinden voor OSX ATM deluxe...."

sjees

Ow weet je ze dan? Ik heb net OSX ...............

[quote:bb0ddccfb7]als jij echt zo professioneel wilt werken, zou ik eens proberen wat
beter op de hoogte te zijn . . . .[/quote:bb0ddccfb7]

ik werk profesioneel maar ben OS 9 ( gewend…ik vraag maar wat… :? )

@levski: nieuwe mensen op dit forum meteen gaan lopen bashen is niet echt aardig... Niet meer doen dus. Er zijn zat mensen die professioneel bezig zijn met hun werk en hun Mac, maar niet helemaal 'into' het Mac-wereldje zijn zoals wij 'nerds'. So take it easy.

@fundamentalist: Nog even voor de duidelijk: er ís geen update van ATM voor OS X. Kijk [url=http://forum.macosx.nl/viewtopic.php?t=16370&highlight=fontbeheer]hier[/url] maar eens voor wat verhalen over fontbeheer in X.

[quote:3b217df189="Castor"]@fundamentalist: Nog even voor de duidelijk: er ís geen update van ATM voor OS X. Kijk [url=http://forum.macosx.nl/viewtopic.php?t=16370&highlight=fontbeheer]hier[/url] maar eens voor wat verhalen over fontbeheer in X.[/quote:3b217df189]

THANX…

Wordt dus Suitcase…

Is dat een beetje compatibel met Distiller 6.0 en Quark 5&6…?

IK heb de meeste fontbeheer programma's uitgeprobeerd, maar suitcase is op dit moment echt het beste wat je kopen kunt.

Het ligt er wel aan natuurlijk hoeveel fonts je wilt beheren.

[quote:0556ae9e8f="levski"]als jij echt zo professioneel wilt werken, zou ik eens proberen wat beter op de hoogte te zijn . . . . "Ik kan geen updates vinden voor OSX ATM deluxe...."

sjees[/quote:0556ae9e8f]

Hij kan ze inderdaad niet vinden, we zijn niet allemaal zo’n ster op het grote boze internet. Mischien zou een verwijzing waar hij die updates WEL kan vinden meer helpen als je constante neiging tot afkraken in de diverse onderwerpen waar ik je tegenkom.

[quote:cc23fe39de="Jordan_D"]Helaas die combinatie werkt niet meer. Een goede vervanger is suitcase.

Verder wordt fontagent pro aangeraden.
Goodluck[/quote:cc23fe39de]

Nog even terug tekomen…misschien handig voor meer lezers…

Ik heb Suitcase geinstalleerd maar het programma trekt ontzettend veel geheugen…en ik het is niet echt gebruiksvriendelijk als je veel fonts gebruikt…verder functioneert het prima…je moet je er even in verdiiepen…zeker om de system fonts te managen en als je PDF’t , vanuit Quark…

Ik heb nu sinds een week Fontagent Pro…fijn programma start lekker snel op…en alles is overzichtelijk…en werkt prima…misschien qua stijl/vorm wat minder dan Suitcase…maar het werkt lekker snel en betrouwbaar…

Dit was het…bedankt voor jullie reacties.

Ah, weer een insiderfan erbij!

95% van de klaagzangen over Suitcase stoppen op het moment dat FAP ter sprake komt en men de 30dagen Demo probeert…

Ondanks dat Suitcase nog steeds erg langzaam is (zeker bij een grote fontbibliotheek) en in staat is om al het pleziek in fontmanagement te vergallen krijgen ze toch de handen op elkaar bij een review in [url=http://www.pcpro.co.uk/?http://www.pcpro.co.uk/labs/labs_subindex.php?issue=12&headline=Font+Management+Utilities&site=macuser]MacWorld UK[/url] Het steekt volgens de testers met kop en schouders boven de rest uit. Vreemd... Ach nee, ze hebben niet FontAgent Pro 2.1 getest, die al weer geruime tijd uit is, maar versie 2.0 Sukkels. Want het verschil tussen 2 en 2.1 is enorm en had wat mij betreft ook wel versie 3 mogen heten. Verschil? Volledige ondersteuning en autoactivation van fonts onder classic, OpenType onder classic, sneller, betrouwbaarder, autoactivation plugins voor de complete Adobe CD, maar ook de oudere paketten, plugin voor XPress 4, 5 en 6.

Een beetje een misser dus van MacWorld UK die ik verder over het algemeen goed en objectief verslag vind doen.

Waar kan je die fontagent pro trial downloaden ? Werk sinds kort met suitcase..ben er niet zo over te spreken..hoop gedonder al gehad. Snap ook niet dat adobe niet iets nieuws voor de mac ontwikkelt..atm werkte altijd erg fijn.

www.insidersoftware.com

bedankt..ga hem effe testen

[quote:6e04c26d80="ron can"]IK heb de meeste fontbeheer programma's uitgeprobeerd, maar suitcase is op dit moment echt het beste wat je kopen kunt. [/quote:6e04c26d80]

wel, dan ben je een uizondering. Veel gebruikers van suitcase hebben allerlei problemen gerapporteerd, ook in dit forum. En dat beperkt zich niet tot het fontbeheer maar het programma heeft ook de reputatie dat het je systeem verziekt.

En dat is nou net wat niemand wil…

[quote:589f85725a="Deskman"]Ondanks dat Suitcase nog steeds erg langzaam is (zeker bij een grote fontbibliotheek) en in staat is om al het pleziek in fontmanagement te vergallen krijgen ze toch de handen op elkaar bij een review in [url=http://www.pcpro.co.uk/?http://www.pcpro.co.uk/labs/labs_subindex.php?issue=12&headline=Font+Management+Utilities&site=macuser]MacWorld UK[/url] Het steekt volgens de testers met kop en schouders boven de rest uit. Vreemd... Ach nee, ze hebben niet FontAgent Pro 2.1 getest, die al weer geruime tijd uit is, maar versie 2.0 Sukkels. Want het verschil tussen 2 en 2.1 is enorm en had wat mij betreft ook wel versie 3 mogen heten. Verschil? Volledige ondersteuning en autoactivation van fonts onder classic, OpenType onder classic, sneller, betrouwbaarder, autoactivation plugins voor de complete Adobe CD, maar ook de oudere paketten, plugin voor XPress 4, 5 en 6.

Een beetje een misser dus van MacWorld UK die ik verder over het algemeen goed en objectief verslag vind doen.[/quote:589f85725a]

Je hebt gelijk …idd een misser van Mac World…ik hoop toch dat ze een beetje onafhankelijk blijven… :roll:

fontagent..ziet er tot nu toe simpel en functioneel uit...goed alternatief voor suitcase in ieder geval

Ik mis nog wat in de vergelijking tussen Fontagent en Suitcase: automatische activering van fonts. Ik werk bij een handelsdrukkerij en open per dag makkelijk 40 QuarkXpress documenten van 40 verschillende klanten. ATM activeerd dan de gebruikte fonts voor mij automatisch maar fontagent kan dat niet voor Xpress en Indesign. Dus ik denk dat ik toch maar Suitcase ga proberen.

OS9 dus? FontAgent Pro activeert wel in QXP en ID, zelfs in classic mode, maar de fonts moeten wel beschikbaar zijn natuurlijk. Dat is in Suitcase wellicht iets handiger opgelost met 'temporary fonts'.

kijk: http://www.insidersoftware.com/FontAgent/fontagentpro/atm.html