Vraag over overzetten forum

Ik heb een niet-Apple vraag. Een aantal collega's heeft een forumpagina http://www.v4v.nl/forums/index.php? . bij IBforums. Door omstandigheden willen wij dit forum elders onderbrengen, dus een heel nieuw forum maken. Dat zou natuurlijk weer bij IBforums kunnen, maar dat kost geld. Er zijn ook immers ook gratis voorbeelden. We hebben een database gemaakt van de 'oude' site, maar kan deze zonder problemen geimplementeerd worden in een nieuw forum, zodat we dus in een nieuw jasje verder kunnen gaan met de lopende discussies? En zo ja, hebben jullie goede voorbeelden? Alvast bedankt.

Mijn inschatting is dat er in dit subforum meer know-how is voor dit soort klussen.

Waarschijnlijk krijg je problemen met database. Als IB forums het anders genoemd heeft dan bijvoorbeeld PHPBB, dan zul je of je database aan moeten passen, of je moet alle scripts aanpassen. Ik denk dat het dan simpeler is om je database aan te passen.

Ik vind phpBB goed draaien hoor. Maar ja het vervelende is wel dan dat je met die database zit. Je kan natuurlijk proberen die informatie om te zetten naar phpBB. En een goed voorbeeld van phpB is dit forum.

PHPBB is een prima forum, kun je er ook hacks bij toevoegen en je templates makkelijk aanpassen ivm template tags {username}, {loginform} enz enz.

Een nadeel van phpBB vind ik alleen hoe je het makkelijk kan backuppen. Een kleine backup via de database exporteren is makkelijk +2mb wat je niet makkelijk kan omzetten naar een andere database (limiet is meestal 2MB met importeren).

Iemand een idee? of heeft phpBB dit standaard goed in gebakken?

Weet iemand hoe het met de nieuwe PHPBB3 zit?

Er zijn kennelijk al mensen je in dit traject voorgegaan... [url=http://www.phpbb.com/phpBB/viewtopic.php?t=161534]IB to phpBB forum[/url] En er zijn zelfs al [url=http://sourceforge.net/projects/rafphpbb/]converters[/url] voor gebouwd