vraagjes over: Statistiek programma's + macro vraagje office

Ik zou overstappen van windows naar mac. Maar ik heb lijk nog enkel vraagjes:

Bestaan erook statistiek programma’s voor mac osx?
(voorbeeld voor windows bestaat bijvoorbeeld minitab)

Macro’s dat je gemaakt hebt in office 2003 van windows kan je die zonder moeite ook gebruiken in de nieuwe office versie voor mac (2004) en omgekeerd??

En de Macro-code van office 2004 is die ook gebasseerd of Visual basic?

Ja, er zijn diverse goede statistiekprogramma's voor de Mac. Kijk maar hier: http://www.download.com/Mathematics/3150-2246_4-0.html?tag=dir

Wat betreft MS Office en macro’s, dat gaat voor 95% goed. Een deel van het niet werken zit in verwijzingen naar bijvoorbeeld mappen of toetsaanslagen. Dat zijn namelijk verschillen tussen Windooz en de Mac!

Een bekend statistiek programma is natuurlijk SPSS. Ik meen dat daar ook een Mac versie van is. Het is een zeer uitgebreid programma, ik vind het wat betreft de layout en gebruikersvriendelijkheid zelf niet erg "mooi" werken. Ik ben zelf nog niet zo lang geleden geswitched naar een apple. Het Surfcontract van de instelling waar ik studeer voorziet niet in die Mac versie van SPSS, dus ik gebruik nog steeds de Windows versie van SPSS. Dit doe ik met VPC versie 7 op een iBook. Dat gaat niet heel snel, maar het werkt in mijn geval goed. Je moet wel voldoende geheugen geinstalleerd en toegewezen hebben.

Zie ook deze links:
http://www.spss.com/nl/producten/index.htm
http://www.spss.com/de/produkte/mac/index.htm
Ach, ik zie zojuist dat het SPSS 11 “Base system” voor de Mac slechts 1390 euro kost. Volgens mij is dat maar een licentie voor een jaar… :money: :money: