vragen door apple leek

Ik heb er sinds kort een Apple bij (oud beestje, een 7600/120) naast mijn PC. Hij swas oorspronkelijk bedoeld om aleen mee te scannen en dan mijn PC voor Photoshop te gebruiken (Ik had van iemand een scsi-filmscanner gekregen en deze Mac was goedkoper dan een scsi-kaart voor in mijn pc.) Nu ben ik gefascineerd door het mooie Apple-systeem. Maar als pc gebruiker sta ik voor een aantal raadsels. Ik zal met een paar vragen beginnen:

  1. Kan ik zomaar iedere videokaart uit een PC in een pci-slot van mijn Apple steken, zodat ik een “gewone” monitor kan aansluiten ipv van de oude Apple Color Display die alleen 640x480 aankan? En kan er een standaard USB kaartje in, zoals die voor de PC koopt?

  2. Ik las ergens dat mijn Mac tot OS9.1 zou gaan, maar er staat 9.2 op. Hoe kan dat?

  3. De HD is gepartitioneerd. Ik zie twee schijven van ieder 1 GB, terwijl er in de systeemkast maar één schijfzit . Kan ik daar vrij simpel weer één partitie van maken?

Alvast bedankt

welkom wkjagt

1 is nee
2 is zie http://forum.macosx.nl/viewforum.php?f=7 hier staat alle sover OS9
3 ja dat kan

en nog een tip, probeer de zoekfunctie te gebruiken, al jou vragen zijn hier al eens voorbijgekomen namelijk. http://forum.macosx.nl/search.php

Bedankt! Inderdaad, ik zal de zoekfunctie gaan gebruiken. De situatie was zo dat ik verdwaald was in Mac-land en de weg vroeg, terwijl ik vlak naast een plattegrond stond :-)

dat maakt niet uit en we lezen het wel als toch niet lukt :)

Welkom op het forum! Leuk dat je een mac hebt! Over je vraag over USb kan je hier het beste even kijken:

http://forum.macosx.nl/viewtopic.php?t=72856&highlight=usb+pci+kaart