vreemde mails

de laatste tijd ontvang ik mails met bijlage en als ik kontakt met de verstuurder opneem blijkt het dat die persoon helemaal geen mail verstuurd heeft. ook zou ik zelf mails versturen op momenten dat mijn computer niet aanstaat of zelfs niet in het land ben. vandaag kreeg ik nog een mail terug die ik zeker niet zelf verstuurd heb met de melding delivery failed. very strange !!! iemand met gelijkaardige toestanden ??

harry

Dat zijn virusactiviteiten (of beter: worm) op windhoos computers waar jouw emailadres in het adressenboek zit. Die worms sturen van alles en nog wat door met fake-afzenders. Niet op reageren. Op den duur gaat het vanzelf over.

ja ik krijg ook steeds mailtjes met het ".pif" extentie en zo krijg ik er wel een stuk of 10 per dag. kun je hier wat aan doen dat je ze niet meer krijgt???

ilja

Dagelijks... :( :(

Ik beheer een eigen domeinnaam en krijg dagelijks tientallen van dit soort mails. Door malafide personen (bedrijfjes) worden alle mogelijk e-mailadressen op het internet gescand en gebruikt om spam en/of virussen te versturen met als afzendadres het “gepikte” mailadres (jouw adres dus). En vermits je je mailadres wel eens gebruikt of ergens in een of ander forum of gastenboek zet, kan het soms “bingo” zijn.

De bestemmeling die “jouw” mail ontvangt denkt dat de mail van jou afkomstig is (ziet gewoon jouw mailadres staan) en zal replayen naar dit mailadres met de melding dat hij het bestand niet kan openen of dat er een virus in bijgevoegd was. Soms zal de provider zelfs automatisch een standaardboodschap sturen naar de afzender.
En wie krijgt deze mail… jij dus als onschuldige bestemmeling die niets gedaan heeft maar wel de naam krijgt…

Bij mijn weten is hieraan helaas weinig te doen.

[quote:6557b2c677="MDF"]Dagelijks... :( :( .[/quote:6557b2c677]

Afhankelijk van de provider waar je domein staat kun je Procmail gebruiken om je mail te filteren. Zie http://www.weijers.net/spam Ik ben zelf klant bij tikklik en daar kun ik procmail gebruiken.

Je kunt dan bijvoorbeeld alle mail waar een .pif bestand bijzit wissen.

Jan

Virusmail en spam zijn behoorlijk afdoende te bestrijden. Met een programma als [url=http://www.c-command.com/spamsieve/]spamsieve[/url] bijvoorbeeld. Of met een spamfilter en virusfilter van je provider. Maar aan de techniek om door middel van een worm viri te verzenden uit jouw naam is niks tegen te doen. Interessant is wel dat er misschien vele honderden mailtjes zo verstuurd worden uit jouw naam, maar dat er maar zelden eentje bounced. Kennelijk werken al die spamkilers niet zo heel doeltreffend als het gaat om het beperken van de traffic...

http://forum.macosx.nl/viewtopic.php?t=17235&highlight= ;_)

Dank je bruno, en derhalve op slot!