vreemde schermpjes

Weet iemand ook welk font mist als sommige (niet alle) inlog- en dialoogvensters er zo uitzien als in het bijgevoegde plaatje. Ik heb volgens mij alles gecontroleerd: library/fonts, user/library/fonts en systeem/library/fonts en in die laatste zit volgens mij alles wat erin moet zitten maar toch heb ik die abracadabra schermpjes :frowning:

Bedankt bij voorbaat, Boele/uploads/community/17cb5aee0a43e99d046a5e535752d4ac6b3246f5_21814.jpg

En volgens mij wordt op de meeste plekken Lucida Grande gebruikt.

Kijk even hier. Daar leg ik uit hoe je in je topic/reactie een afbeelding uploadt:
http://www.onemorething.nl/community/topic/stukjes-uit-imac-behuizing/#post-2686526

Karel Willem: bedankt. Volgens mij staat ie gewoon in de map, maar ik zal dat nog een keer nakijken.
sedikit: ik heb precies gedaan wat in die post stond vwb het uploaden van de afbeelding. Maar blijkbaar moet je minimaal een return tikken voordat je dat doet of zo?

scd,
Jemoet na het browsen/de afbeelding kiezen, tamelijk lang wachten alvorens je op “Voeg toe” kunt clicken. Op je formulier moet dan dit staan: [img]tekst.jpg[img]. Dan click je pas in het formulier op “Verzend”

scd,
Jemoet na het browsen/de afbeelding kiezen, tamelijk lang wachten alvorens je op “Voeg toe” kunt clicken. Op je formulier moet dan dit staan:

Dan click je pas in het formulier op “Verzend”

[quote=sedikit url=http://www.onemorething.nl/community/topic/vreemde-schermpjes/#post-2687018 time=1400831957]scd,
Jemoet na het browsen/de afbeelding kiezen, tamelijk lang wachten alvorens je op “Voeg toe” kunt clicken.[/quote]Je hoeft niet „tamelijk lang” te wachten, maar gewoon tot je in het veld achter „Img” iets anders ziet verschijnen dan de tekst „http://” die daar standaard staat. Zodra dat verandert is je afbeelding geüpload en kun je op „Voeg toe” klikken.

Jakko Westerbeke, alles is betrekkelijk, ook “tamelijk lang”. En toch, je ziet maar een gedeelte van de tekst na het browsen, dan moet je niet (en dat bedoelde ik eigenlijk) bij het eerste verschijnen van de letters, meteen op “Voeg toe” clicken. Misschien dat het te maken heeft met het geheugen van de computer (ik heb 2 GB)?

[quote=sedikit url=http://www.onemorething.nl/community/topic/vreemde-schermpjes/#post-2687211 time=1400855930]je ziet maar een gedeelte van de tekst na het browsen, dan moet je niet (en dat bedoelde ik eigenlijk) bij het eerste verschijnen van de letters, meteen op “Voeg toe” clicken.[/quote]Wanneer er iets anders komt te staan dan „http://” is je afbeelding geüpload en verwerkt door de server — dan kun je dus op „Voeg toe” klikken, want de afbeelding is aangekomen. Waar het meestal foutgaat is dat mensen al op die knop klikken terwijl er nog wél „http://” staat (vooral omdat die knop dan al werkt, en het helemaal niet duidelijk is of de afbeelding al op de server staat of niet; het zou beter zijn als de knop uitgeschakeld zou zijn tot de afbeelding ook echt geüpload is).

[quote=sedikit url=http://www.onemorething.nl/community/topic/vreemde-schermpjes/#post-2687211 time=1400855930]Misschien dat het te maken heeft met het geheugen van de computer (ik heb 2 GB)?[/quote]Totaal niks :slight_smile: Het geheugen van je computer maakt niet uit voor hoe lang het duurt om een afbeelding te uploaden.

Clicken?

Volgens mij deugd de link in mijn originele post, behalve dat “http” vastzit aan “Boele”. En DAT komt volgens mij omdat je een spatie of return moet intikken voordat je op upload klikt. :wink:

Om terug te keren naar het topic: Karel Willem zat in de buurt van de oplossing: het is inderdaad de Lucida Grande. Echter ik had die zowel in Systeem/Bibliotheek/Fonts staan als in Gebruiker/Bibliotheek/Fonts en dat was de fout (hoewel ik niet begrijp waarom dat niet mag). Toen ik de Lucida Grande verwijdert had uit Gebruikers/Bibliotheek/Fonts werkte alles weer normaal.

Volgens mij deugd de link in mijn originele post, behalve dat “http” vastzit aan “Boele”. En DAT komt volgens mij omdat je een spatie of return moet intikken voordat je op upload klikt. :wink:

Om terug te keren naar het topic: Karel Willem zat in de buurt van de oplossing: het is inderdaad de Lucida Grande. Echter ik had die zowel in Systeem/Bibliotheek/Fonts staan als in Gebruiker/Bibliotheek/Fonts en dat was de fout (hoewel ik niet begrijp waarom dat niet mag). Toen ik de Lucida Grande verwijderd had uit Gebruikers/Bibliotheek/Fonts werkte alles weer normaal.