Vreselijke kleuren bij IDCS PDF export

Hier gaat iets helemaal niet goed. In een magazine wat ik [i:876d49fb85]vandaag[/i:876d49fb85] op moet leveren zijn [i:876d49fb85]sommige[/i:876d49fb85] foto's helemaal verkeerd vertaald naar cmyk.

Here’s the deal:

  1. Een InDesign CS document met colorsync aan
  2. AdobeRGB_D50_G22.icc en ISOCoated als werkruimte
  3. Voorinstelling SheetCmyk_3v2 van certifiedpdf.net
    4)ISO Coated als Doelprofiel bij de export (Export->geavanceerd)
  4. Uitvoerintentieprofiel Document Cmyk-ISO Coated
  5. alle foto’s zijn geplaatst met een profiel (zij het soms een RGB profiel en soms een CMYK ISO Coated profiel)

Opvallend is dat sommige RGB en CMYK foto’s in het InDesign document bij paletje ‘info’ bij het onderdeel ‘ICC-profiel’ “blanco” zijn. Terwijl ze ALLEMAAL een profiel hebben natuurlijk.

Wie weet waarom sommige foto’s er veel te licht uitzien? Het riekt naar de bekende profiel-omzet bug. Maar dat gebeurde toch niet óók als je binnen het zelfde profiel werkt???

[img:876d49fb85]http://www.marcokramer.nl/play/shitfoto.jpg[/img:876d49fb85]

Wat is het verschil tussen : PDF Export: Kleur documentruimte ISO Coated of Werkruimte ISOCoated?

Ik heb net hetzelfde ISOCOated profiel dat ook in de werkruimte zat nogmaals toegekend en het ziet er beter uit. De PDF loopt opnieuw… klotedingen dit… :grrr:

Heb net dit boek besteld. Gevonden via http://www.colormanagement.nl/

En ik hoop dat het in CS 2 beter is geregeld…

Te vroeg gejuigd.Zowel het opnieuw toekennen van het ISO Coated profiel alswel het exporteren naar 'werkruimte cmyk ISOcoated' óf als 'document cmyk ISOcoated' leveren foto's op die niet goed zijn omgezet.

Iemand nog slimme ideeën? (domme ideeën mogen ook, zolang het maar werkt)

doet ie dit bij rgb en cmyk beelden of doet hij dit alleen bij de rgb / cmyk beelden ik zelf zet ze altijd naar cmyk voor de zekerheid ik heb ook wel eens gehad dat ze van kleur veranderen als ik ze niet omzet

Kijk eens op de volgende site of je hier iets van terug vindt: http://www.ghentpdfworkgroup.org/en/index.php?main=1

De specs van 2005 zijn wel nog niet gereleasd maar je kan je gegevens doorgeven zodat je direct verwittigd word zodra die er zijn.
8)

[quote:2335bd8ca3="WOZ"] Opvallend is dat sommige RGB en CMYK foto's in het InDesign document bij paletje 'info' bij het onderdeel 'ICC-profiel' "blanco" zijn. Terwijl ze ALLEMAAL een profiel hebben natuurlijk.

Wie weet waarom sommige foto’s er veel te licht uitzien? Het riekt naar de bekende profiel-omzet bug. Maar dat gebeurde toch niet óók als je binnen het zelfde profiel werkt???

[img:2335bd8ca3]http://www.marcokramer.nl/play/shitfoto.jpg[/img:2335bd8ca3][/quote:2335bd8ca3]

• de foto’s die er te licht uitzien, zijn dat de foto’s waar je in het ID infopaletje wel of geen kleurprofiel ziet ?
sowieso is dit al vreemd natuurlijk, je zegt dat er een profiel aanhangt (heb je dat gecheckt door ze in PS te opnenen ?) maar je ziet dat niet terug in ID ?
• zijn die profielen hetzelfde ? dus IsoCoated en Iso Coated ???

Vooral rgb's gaan de mist in. Vreemd genoeg niet alle.

Als ik de foto’s in Photoshop open dan zie je keurig het profiel vermeld linksonder. Dit is exact hetzelfde als InDesign’s profiel. Toch zegt het infopaletje niks bij het profiel.
Ik zet nu alles handmatig om naar cmyk. Heb geen tijd meer. Probeer eind vd dag vollediger te reageren.

Ghent, goed initatief, gebruik alles van hen. Maar hun website? Niet zo best hoor…

Bij een psd is het goed en bij een jpeg ook. Maar bij een photoshop eps met jpeg voorvertoon of met tiff voorvertoon geeft ie niks op als profiel. Vreemd.

Leg via deze weg je ei: http://www.ghentpdfworkgroup.org/en/2005_Specs_Feedback.php?main=2&sub=33

Hopelijk krijg je snel reactie.
En ja de website kan wel wat duidelijker, maar we zijn wel met andere zaken bezig da websites maken. Misschien komt daar in de toekomst wel wat verandering in. 8)

:sealed: Sorry, dat over de site was niet beledigend bedoeld. Wij gebruiken alle profielen van Ghent. Ook de voorinstellingen voor pdf export en de Queue's voor inst. PDF 3. Heb nu alles handmatig naar cmyk omgezet en de foto's in de pdf zijn nu goed. Is natuurlijk geen permente oplossing, maar heb nu niet meer tijd. Kom er nu net achter dat inst. pdf 3 mijn pdf aantast: er vershuiven hier en daar enekele plaatjes. Het vlees van een foto komt op een andere pagina terecht. PDF opnieuw gemaakt via export en met inst. pdf 221 op adere mac geechecked en nu is ie wel goed. ??? Zal wel door de hitte komen?