Waar haalt ifconfig zijn informatie ?

Er moet toch een manier zijn om het programma [i:62efb912b6]ifconfig[/i:62efb912b6] na te maken ?

Ik bedoel dus:
Waar haalt het alle informatie over jouw netwerkkaart(en) ? :wink:

Ik ben geen programmeur, maar het lijkt mij dat ifconfig twee soorten info uitleest: 1. hardware: zoals het mac adres 2. software: het ipadres e.d. uit het tcp/ip protocol.

Deze gevens zijn ook te vinden: appeltje/over deze mac/meer info
Onder het kopje netwerk staan ook een hoop gegevens: als je dus ifconfig na wilt bouwen kan je hier vast je gegevens uit halen.

Maar het zou toch rechstreeks moeten lukken ? Niet ?

Ja, dat lijkt mij wel: ifconfig kan het, dus waarom een ander proggie niet? Maar ik ben geen programmeur, dus ik zou niet weten hoe. Waarom wil je hier eigenlijk zelf een progje van maken? Zo vaak heb je die infot toch niet nodig? En is er geen widget die hetzelfde doet?

Ja dat is waar natuurlijk... Het zou gewoon interessant kunnen zijn. Kweetniet :P .

Er bestaat een ip widget, misschien heb je er iets aan: http://www.apple.com/downloads/dashboard/networking_security/ipwidget.html

Maar zelf maken is natuurlijk leuker! :smiley:

Ik zit nu achter een Mac, maar bij mijn weten staat ifconfig er wel op. Ik denk (moet ik wel verfifieeren) dat ifconfig alleen in het zoekpad van root staat en misschien dat het groeps of user bit gezet is je output van ls ziet er dan als volgt uit

Srwx–x–
-rwxS-x–

Ik kijk het nog even na als ik thuis ben. @##$$% windows

De source is gewoon beschikbaar. Evenals hopen documentatie over system calls etc. op de developers site van Apple. [url=http://www.comcol.nl/detail/13296.htm]Dit[/url] is een fijn boek voor als je er echt meer over wilt weten.

[quote:15f01bde06="Quack"]De source is gewoon beschikbaar.[/quote:15f01bde06] Yep - hier een [url=http://www.opensource.apple.com/darwinsource/10.4.3/ipv6configuration-22/ip6config.c]link[/url]. Je hebt wel een (gratis) developer account nodig om de webpagina te openen.

Zou [url=http://www.oreilly.com/catalog/upt3/toc.html]dit[/url] een goed boek zijn denken jullie ? Het ziet er in ieder geval aantrekkelijk uit :roll: .

[quote:70ab754433="BIT"]Zou [url=http://www.oreilly.com/catalog/upt3/toc.html]dit[/url] een goed boek zijn denken jullie ? Het ziet er in ieder geval aantrekkelijk uit :roll: .[/quote:70ab754433]

Is een geweldig boek! Maar niet heel erg geschikt om UNIX mee te leren.

Ah zo ? Het lijkt mij juist diepgaand, nee ?

ifconfig maakt gebruik van de ioctl() system call om het ip address van een device op te vragen. Eén van de parameters is dan SIOCAIFADDR.

Ik denk dat je meer hebt aan een boek als UNIX Network Programming als je in dit soort zaken geïnteresseerd bent.