Waar is mijn site op mijn computer te vinden?

Okee, deze vraag past in OSX, Software of hier, dus dan maar hier. :-P

Ik heb eindelijk weer een Internet aansluiting thuis en wil nu een beetje gaan kloten met de ingebakken webserver (Apache) in OS X. Ik kan mijn computer gewoon “van buiten” benaderen, maar dan zie ik een hele andere pagina dan die in mijn folder “Sites” in mijn user folder staat.

Waar staat de standaard webpage die OSX laat zien als je vanaf “buiten” direct het IP address van je computer intikt?

HD /library/webserver/documents

De pagina die in "Sites" staat kan je op deze manier vinden:

http://jouw-ip/~username/

Elke user op jouw computer kan dus een eigen website krijgen.

Adriaan

of:

http://127.0.0.1

of

http://localhost

Ja, dat was 'm (die van Adriaan), bedankt. Niet echt handig, maar weet ik in elk geval hoe het werkt.

Dan aansluitend een volgende vraag. Hoe verander ik de standaard lokatie? Ik heb namelijk een aantal pages bij professionele hosts, dus dan ga ik met mijn eigen pagina niet lopen kutten op mijn eigen trage kabel-verbinding, maar ik wil eigenlijk mijn gehele iTunes folder beschikbaar stellen via de webserver. Dus hoe zorg ik dat de webserver verwijst naar mijn ~/Music/iTunes/iTunes Library? Of is het handiger om de default folder van iTunes te verhuizen naar een folder waar de webserver nu naar verwijst?

Kun je op de standaardplaats niet een alias van je iTunes folder zetten ? Anders zou ik eens gaan kijken op de site van Apache. Daar staat vast wel ergens een handleiding.

[quote:2717f46643="Aqua1"]Kun je op de standaardplaats niet een alias van je iTunes folder zetten ?[/quote:2717f46643]

Zou het vreemd vinden als dat gaat werken. Zou niet best zijn als bezoekers middels een simpele alias op een plek op mijn harddisk kunnen komen waar de webserver niets te zoeken heeft. Maar ik zal inderdaad eens kijken of Apache iets te melden heeft. :slight_smile: