Waar kan ik mijn 17" Imac het beste kopen? - kwaliteit en prijs

Tijdens verschillende berichten kwamen verschillende leveranciers naar voren. Wel een idee om ze eens op een rijtje te zetten. (Ik ga er zelf 1 kopen, nl) Prijs is gemakkelijk genoeg, maar hoe zit het met de kwaliteit? Levertijd? Kunnen jullie de lijst aanvullen? Ervaringen van macgebruikers please...

Reeds bekend:
Macwarehouse Imac 17" € 2129,00 (ex btw)
Bijzonderheden: Niet meer leverbaar, wachttijd onbekend.

Stonehouse Imac 17" € 2215 (ex btw)
Bijzonderheden: Levertijd eind augustus. Vriendelijke, behulpzame mensen. (bedankt 'mijn appletje'  ;)  )

The Apple Store Imac 17" € 2.616,81
(incl btw denk ik, dat is ruwweg 2180 ex btw)
Bijzonderheden: 50 % korting op Office X bij aanschaf

X ALT Imac 17" €  1999 (ex btw)
Bijzonderheden: prijs komt uit nieuwe folder. Geen ervaringen.

Dixons Imac 17" 2.618,00
(incl btw ruwweg 2180 ex btw)
Bijzonderheden: Geen kennis van zaken, zo wordt beweerd in forums. Wel lekker dichtbij.

Wie kent er nog andere goede of slechte aanbieders?

Oeps! X Alt kost 2199 ex btw brrrr... wat een layout van die folder! Ik dacht al....

Hoi Hoi Marco,

He dat wist ik niet, ze hebben mij hier niets van laten weten, maar dat komt misschien wel, omdat ik eerste instantie voor hetzelfde model zou gaan, met 15 inch, maar uiteraard nu de 17 inch uit is, wil ik deze, zal dus ff bellen om te vragen hoe of wat.

Ja wat betreft dealers voorkeur, ik denk maar zo, een dealer waar je naar toe kunt, vindt ik persoonlijk boven een online bedrijf gaan, zal je zeggen waarom:

Je ziet de mensen daar, dat vind ik persoonlijk al fijner, dan wanneer je online besteld, je weet niet wie er achter het bedrijf zit.
Daarbij komt, als je wat met je mac hebt, of net als ik wat uitbreidingen wilt hebben, ik pak hem op, en ga  naar de dealer toe, en ze verhelpen het voor je, of zetten erin wat je wilt, en kost je niets, als je mac daar vandaan komt.
Verder de dealer waar het hier om gaat betreft Machouse te Woerden, ze hebben hier ook nog eens ervaren personeel, die je graag helpen, ook al koop je niets, adviseren ze je graag.
Nog een voordeel vindt ik, bij de dealer kan je zo met een pinpas betalen, wat ik prettiger vindt, dan bij veel online bedrijven met je creditcard.

Wat betreft Dixons, KPN etc deze bedrijven hebben naar mijn menig weinig verstand ervan, GEEN eigen technische dienst, als er wat met je mac is, moeten hun hem opsturen, en bij o.a Machouse/Stonehouse hebben ze eigen reparatie dienst, en duurt het langer je reparatie, dan krijg je gratis leen mac mee, dit zijn mijn grootste beweegredenen om NIET online te kopen, maar naar een dealer te gaan.

uiteraard moet je zelf kiezen waar je hem koopt, maar ik vind dat je op een dergelijke uitgave niet op 100 euro moet kijken, service is mij ook wat waard.

Er zullen ongetwijfelt meer goede dealers in het land zijn, het is ook afhankelijk waar je zelf woonachtig bent, je zou dan in je eigen regio is kunnen kijken voor goede dealers.
Ik hoop dat je er wat mee kunt, suc6 met je dealerkeuze

mijn appeltje

Ja das waar. Ik heb net met lokale dealer gebeld (Guide Groep Groningen) en tot mijn verbazing waren ze niet zo veel duurder!! (Is meestal nl wel zo, en dan moet ik er van alles af 'pingelen' tot ik een macwarehouse-prijs heb).

Maar Woerden is voor mij ook erg ver rijden. Dat doe je niet zomaar. Jij woont vlgns mij ergens in de randstad? Dat maakt het allemaal wel wat makkelijker dan zo'n 'outpost' …

Bij MacHouse in Woerden kan je ook telefonisch bestellen en bezorgen ze het voor €16,- bij je thuis. Telefonisch kan je ook vragen stellen. Alternatief is via hun website [url=http://www.mac.nl/shop/action.lasso?-database=prod.fp3&-layout=produkt&-response=detail.htm&-recID=37853&-search]http://www.mac.nl/shop....-search[/url]

Het bezorgen kan onder rembours, betalen aan huis en klaar!

Meestal doe ik (ik heb een bedrijf) zaken met hun, en ben zeer tevreden over hun service.

Succes,

Warner Raven

Hoi Warner,

Wat leuk dat wist ik niet, kijk meestal ff op www.machouse.nl , gewoon leuk om te kijken wat ze weer voor nieuws hebben.
Maar voor mensen die ver weg wonen mooi dat je voor 16 eurootjes je spulletjes kunt laten bezorgen, heb je ze toch van een goede dealer, en je hoeft er de deur niet voor uit.

Als ik echt iets hebben wil rij ik er wel naar toe, altijd leuk om daar ff te shoppen. Hoewel je nooit met lege handen de deur uit wandelt, maar wel leuk, trouwens sinds de verbouwing, is het helemaal gaaf daar.

mijn appeltje

[quote:post_uid0="Mmmarco"]Ja das waar. Ik heb net met lokale dealer gebeld (Guide Groep Groningen) en tot mijn verbazing waren ze niet zo veel duurder!! (Is meestal nl wel zo, en dan moet ik er van alles af 'pingelen' tot ik een macwarehouse-prijs heb).

Maar Woerden is voor mij ook erg ver rijden. Dat doe je niet zomaar. Jij woont vlgns mij ergens in de randstad? Dat maakt het allemaal wel wat makkelijker dan zo'n 'outpost' …[/quote:post_uid0]
Hoi Hoi Marco

Klopt ik zit inderdaad in de randstad, en dat is best wel prettig, want je hebt alles in de nabije omgeving.

Maar zoals Warner aangaf, wat ik overigens niet wist, dat je bij Machouse ook online kunt bestellen, en je hebt wel gewoon dezelfde service, en dat voor 16 eurootjes bezorgkosten.
het enige nadeel blijft, als je er wat aan hebt, dan zit je een eind uit de buurt, maargoed, dan moet je is informeren bij Machouse hoe ze dat doen,!

Maar je kunt ook positief denken, en hopen dat je er niets aan krijgt, dan heb je toch een machine bij een goed bedrif gekocht waar ze achter je staan, goede service verlenen, en eigen technische dienst hebben.

Zou leuk vinden, als je een besluit genomen hebt, om te vernemen, waar je hem gaat kopen?

Suc6 mijn appeltje Anja

Bedankt warnerraven. Prijzen ff vergeleken en zijn identiek! Ik heb m'n beslissing gemaakt. Ik bestel de Imac bij de Guide Group. (Voor mij het dichst bij en prijzen hetzelfde). Maar wellicht helpen we ook nog iemand anders met deze info!  :)  :)

Misschien weet iemand of je nu wel of niet een Jaguar-update bon bij je Imac krijgt? (Ik weet wel dat je niet kunt updaten vanaf OSX).

Ik reageerde tegelijk met jou Anja. En koop m daar omdat ik vlakbij Groningen werk en ze een gratis telefonische helpdesk hebben.  Ook hebben zij de apples hier geinstalleerd. Ik ken er dus een paar mensen. Alleen de prijs was altijd een tegenvaller, maar dt keer niet! :)

Hoi Marco

mooi dat je een besluit genomen hebt, net wat je zegt, het is in de buurt, en je kent dat bedrijf, tenslotte moet je ook een beetje op je eigen gevoel afgaan.

Wat de 10.2 versie betreft, heb je volgens de dealer en apple nederland, na 24 aug (wat erbij jou wel inzit dat je hem dan pas aanschaft) recht op de 10.2, als het goed is, zit het er dan al bij.
(anders vraag je voor je eigen gevoel te bevestigen nog even na bij je eigen dealer)

mijn appeltje anja

Dag Anja,

Aha, bij de Guide wisten ze het zo ff niet. Hij mailed me nog… Beter te wachten tot 24 aug.

[quote:post_uid0="Mmmarco"]Ik heb m'n beslissing gemaakt. Ik bestel de Imac bij de Guide Group. (Voor mij het dichst bij en prijzen hetzelfde). Maar wellicht helpen we ook nog iemand anders met deze info!  :)  :)

Misschien weet iemand of je nu wel of niet een Jaguar-update bon bij je Imac krijgt? (Ik weet wel dat je niet kunt updaten vanaf OSX).[/quote:post_uid0]
Alvast succes met je nieuwe iMac, ik ben benieuwd hoe het 17" scherm is, ik heb zelf een 15" Flat-panel iMac en als ik had geweten dat er zo snel eentje zou komen met een groter scherm had ik wel even gewacht. Maar ja het is niet anders.

PS: Als je bedoelt of je in aanmerking komt voor de versie 10.2 heeft Apple op z'n site daar een uitleg over staan. http://www.apple.com/nl/macosx/uptodate/retail.html

Groetjes,

Warner

Ondanks het feit dat je al een besluit heb genomen, is dit toch nog de geëigende plek om te melden dat ik al jaren heel tevreden ben bij MacSupport in Uitgeest.

Toen ik een paar maanden geleden voor de Adobe Photoshop dag in de RAI was bevestide iemand van Apple dat MacSupport een hele goede dealer is. Dus als iemand nog een dealer in Noord Holland zoekt…

ThanX Tiny, Er zijn vast meer mensen die de aanschaf overwegen. En vast wel een paar in NHolland.  ;) Ik hoopte met dit forum op zulke reacties... En warnerraven, ik pluis nu de bonnetjes na op de datum te controleren... :)  :) Ik post t nog wel even..

Ik wilde eventjes iets kwijt over Dixons, ergens halverwege werd gezegt dat de algemene kennis van macs bij kpn en dixons niet zo goed is. A, kpn verkoopt geen macs meer. B, wij hebben net een nieuwe dixons in het dorp. (leuke mensen overigens) die hebben wel een mac specialist in huis, en dat werkt toch wel erg lekker. Nu kan het zijn dat het toevallig gewoon een macfanaat is die daar werkt, maar dusverre ik heb begrepen is dat de reden waarom hij is aangenomen.

De Dixons in Groningen is ook erg te spreken over de Imac. Ze wisten er niet zo heel veel van af (bv dat er een nieuwe 17" aankomt) maar grepen meteen naar internet omk te kijken toen ik het hen vertelde. Verders wisten ze een goed verhaal af te steken over de Imac, waarbij ze de ernaast staande pc in de grond boorden  :D

[quote:post_uid0="Mmmarco"]Verders wisten ze een goed verhaal af te steken over de Imac, waarbij ze de ernaast staande pc in de grond boorden :D[/quote:post_uid0] Wat op zich wel weer opmerkelijk is voor een zaak die toch voornamelijk pcbakken verkoopt...

Maar wel leuk!

[quote:post_uid14="Firefly"][quote:post_uid14="Mmmarco"]Verders wisten ze een goed verhaal af te steken over de Imac, waarbij ze de ernaast staande pc in de grond boorden  :D[/quote:post_uid14] Wat op zich wel weer opmerkelijk is voor een zaak die toch voornamelijk pcbakken verkoopt...

Maar wel leuk![/quote:post_uid14]
Heel grappig, wat ze staan er zeker  niet om bekend, dat ze mac vbvoor pc laten gaan, laatstaan dat ze er verstand van hebben. (uitzonderingen daar gelaten)

Overigens het is al eerder gezegd, maar ik vind persoonlijk, dat je een mac bij de dealer moet kopen, daar zijn ze expert!
Als ik een stereo zoek bijv, ga ik ook niet naar blokker, ze hebben daar soms wel wat, maar verstand, nee dat hebben ze er niet van , dus ga ik naar een speciaal zaak. Zelfde geldt voor Kruitvat en Albertehein, deze verkopen soms ook PC's maar dat koop je toch niet bij een kruidenier lijkt me.

Uiteraard is iedereen vrij om te kopen waar hij/zij wilt, maar ik bedoel er alleen mee te zeggen, dat er niet voor niets speciaalzaken en/of dealers voor dit soort apparatuur is.

mijn appeltje

Ik ben blij verrast over Dixons. Goed om ook positieve dingen over ze te horen. Ik heb er zelfs alleen maar slechte ervaringen mee.

Zouden ze eindelijk inzien wat de Mac is?  

:wink:

Voordeel van de dixons voor mij is dat ik hén onder de tafel kan praten, mocht er iets niet in orde zijn. (Ze kunnen je geen oor aan naaien). Als je er zelf -redelijk- voldoende van af weet, gaat het je trouwens toch niet om de verkooppraatjes.

Ook is het fijn dat ze op deze manier newbies de mac tonen. Een standaard pcgebruiker koopt niet snel bij een groot (internet-)warehouse. Die is gewend in de winkel een machine te zien, proberen, voelen, praatje over voordelen etc te krijgen. Macgebruikers kennen de machine die ze kopen vaak al. Ze weten de specs uit hun hoofd.

En dixons zit in heel nederland, ipv alleen in de randstad. Kweekt vertrouwen voor drempelvrezers.

(niet DAT ik m daar koop, maar ik zou het KUNNEN doen).  :D