waar vind ik een mysql server installer

Weet iemand een mysql server installen een waarbij ik niet vanalles zelf moet doen zoals bij de standaart die op http://www.mysql.com/ wand daar kom ik niet uit ben een beginner mac.

Als je even de zoekmachine gebruikt, dan vindt je wel een paar onderwerpen waar een MySQL installer wordt genoemd - de naam is mij even ontschoten - die alles installeert. Je krijgt dan onder andere een regelpaneeltje in je Systeemvoorkeuren om je MySQL aan te zetten.

Volgens mij heet het iets als ‘MySQL Complete’, ofzo…?

De zoekmachine van dit forum, bedoelde ik.

Hier vind je een installer:

http://www.serverlogistics.com/mysql.php

op www.mysql.com staat gewoon de installer hoor...

http://dev.mysql.com/downloads/mysql/4.0.html
en dan even naar beneden scrollen en klik bij ‘pick a mirror’ bij een van deze…
Installer package (Mac OS X v10.2)
Installer package (Mac OS X v10.3)

Software van serverlogistics valt niet binnen de standaard OSX configuratie. Die van Marc Liyanage wel www.entropy.ch/software/macosx/mysql/. De installer komt bij hem vandaan maar staat tegenwoordig op de mysql-site Erbij zit een scriptje dat MySQL vanzelf weer laat opstarten na een herstart. Ook veel tips en info daar. Succes

[quote:f2d71fc74b="Deskman"]Software van serverlogistics valt niet binnen de standaard OSX configuratie. [/quote:f2d71fc74b]

Wat bedoel je daarmee? Bij mij werkt het probleemloos en de toevoeging aan het voorkeurenpaneel van een start- en stopknop is erg fijn.

Hm. Zullen we het maar op een vergissing houden. Ik dacht dat wat er voor Apache geld ook hiervoor zo gold. De Apache(2) van SL heeft geen verbinding meer met de Mac systeemsetup. Dus ook geen userlevel sites meer en niet aan en uit zetten met websharing en zo. Ik zat er naast. Ik heb op mijn thuis-mac de entropy / MySQL versie draaien, en op de XServe staat standaard al MySQL. Daar zit het weer anders in elkaar. Sorry voor mijn onbenul.

:sealed:

[quote:a75a224e60="Deskman"]Hm. Zullen we het maar op een vergissing houden. Ik dacht dat wat er voor Apache geld ook hiervoor zo gold. De Apache(2) van SL heeft geen verbinding meer met de Mac systeemsetup. Dus ook geen userlevel sites meer en niet aan en uit zetten met websharing en zo. Ik zat er naast. [/quote:a75a224e60] Als je de httpd.conf van de Apache(2) van SL aanpast dan kun je de user dirs wel weer aanzetten hoor :) heb ik ook gedaan..

het was me alleen niet gelukt om Apache 1.x van de Apple release en PHP 4.3.x van Marc te draaien en daarnaast op een andere poort ook nog Apache 2.x en PHP 5…
zou wel erg handig zijn als iemand wist hoe dat moest :slight_smile: maar daar moet ik denk ik een andere topic voor beginnen :wink:

[quote:b6fa552141="apenstaartje"]Als je de httpd.conf van de Apache(2) van SL aanpast dan kun je de user dirs wel weer aanzetten hoor :) heb ik ook gedaan..[/quote:b6fa552141]

I know. Maar er zijn hier al een aantal mensen over gestruikeld. En omdat bij Apache nieuwer is beter niet op dezelfde manier waar is als bij pakweg Photoshop of iTunes raad ik iedere knutselaar aan om het voorlopig even bij de oude Apache te houden. Maar dit is wel weer vreselijk off-topic aan het geraken. Het ging hier over SQL.