Waarom alle Android-telefoons deze fijne iPhone-feature krijgen

Er zijn de nodige verschillen tussen een Android-smartphone en een iPhone. Een van die verschillen verdwijnt binnenkort.

Dit topic dient als reactie-hub voor bovenstaand artikel. Via dit topic kun je op het artikel reageren. Je reactie wordt ook automatisch onder het artikel op de website getoond.

Het Wireless Power Consortium kondige CES 2023 aan dat Qi2, een nieuwe standaard voor het draadloos opladen van smartphones en mobiele apparaten, inclusief wearables, later dit jaar zal verschijnen. De Qi-standaard is reeds aanwezig op Android toestellen, deze ondersteund reeds 15W aan draadloos oplaadvermogen. De nieuwe Qi2 standaard, zo is de verwachting, zal dit vermogen overtreffen. Daarnaast zal het ook mogelijk zijn om draadloos op te laden van apparaten die niet (kunnen) voorzien in een plat laadvlak.

Apple heeft bij de ontwikkeling, als lid van het consortium, een significante bijdrage geleverd om tot een universele standaard te komen voor zowel toekomstige iPhones als toekomstige Android apparatuur. Een kanttekening daarbij is dat de de laadspoel en werking dusdanig afwijken dat het de vraag is of bestaande MagSafe apparatuur zal werken met de toekomstige standaard.


Echter, dit is echt geen cadeau aan de Android gemeeschap. De QI-1 standaard voorziet in 15w laadvermogen ipv 7.5 MagSafe. De QI-2 standaard zal een verbetering zijn voor zowel Android als iPhone, maar binnen deze context meer voor iPhones dan voor Android.

Maakt verder weinig uit, maar het geplaatste perspectief is wel heel erg richting propaganda … “Deze fijne iPhone-feature”. Ze krijgen helemaal niets van de iPhone Features. QI bestaat al, en vrij lang en op sommige opzichten zelfs beter dan op de iPhone en de nieuwe QI2 standaard komt ditmaal naar ZOWEL Android als iPhone. Context is dus anders, maar goed … Zal wel een soortgelijk verhaal lezen dat iPhones deze fijne Android feature zal krijgen bij de concurrerende Android boards …

Feitelijk is het gewoon het consortium dat QI2, waar onder andere Samsung, Apple en anderen inzitten iets aankondigt, maar neen, we moeten weer eilandjes in stand houden en bovenal aantonen dat “ons kamp beter is” dan de ander :rofl: … Ach ja … Zo … en nu een wijntje, wandellingetje en verder het nieuws lezen. Groeten!