Waarom AVI?

Veel films zijn te vinden in AVI formaat, maar waarom doen ze dat als je toch alles moet converteren mpeg of andere formaten om hiervan een vcd, s-vcd of dvd van te maken. Waar wordt dit formaat eigenlijk voor gebruikt. Quicktime werkt er toch niet lekker mee.

Wel dat is de Windows standaard, net als quicktime de Mac standaard is... DV bewerken op pc gebeurt praktisch altijd met avi met DV compressie. Kwaliteit is zelfde, gewoon ander formaat. Maarja als je op Mac bezig bent is dat niet aan te raden, maar een pc gebruiker kan je moeilijk aanraden zijn beelden in quicktime te bewerken. Ook DivX filmen zijn standaard Avi op pc.

Maar je zult altijd naar mpeg moeten converteren willen wij er op die mac iets zinnigs mee kunnen doen. Met dat avi formaat kunnen wij zelf dus niets.

Dat converteren duurt altijd een eeuwigheid.

Omgekeerd is dat net hetzelfde hé :wink: Btw ik denk dat je filmpjes die in DV compressie zijn wel kunt gebruiken in bewerkingsprogramma's.

Divx bestanden kunnen we wel editen met Quicktime Pro...

Met welk programma zet je AVI's eigenlijk om in mpeg's?

ffmpeg kan het... is een pracht tooltje, als je het eenmaal onder de knie hebt.

Je kunt hem hier gratis downloaden.

[quote:f866fae85b="zebaz"]Veel films zijn te vinden in AVI formaat, maar waarom doen ze dat als je toch alles moet converteren mpeg of andere formaten om hiervan een vcd, s-vcd of dvd van te maken. Waar wordt dit formaat eigenlijk voor gebruikt. Quicktime werkt er toch niet lekker mee.[/quote:f866fae85b] AVI is, net als MOV, een container met filminhoud. En die film kan op allerlei manieren zijn opgeslagen, net zoals je bij Quicktime voor tientallen manieren van compressie kunt kiezen, kan dat ook bij AVI.

De meeste AVI’s zijn goed te doen met QuickTime, als je maar de juiste codecs hebt. Hieronder staan links naar de meest gebruikte codecs voor QuickTime, wellicht heb je daar iets aan. Alle codecs werken hetzelfde: Gewoon plaatsen in de map “QuickTime” in je systeemlibrary.

Mpeg4 V1

Mpeg4 V2

DivX codec

3ivX codec

XviD codec

Succes !