Waarom heeft een iPad geen rekenmachine?

Ik gebruik een app uit de AppStore, maar het is toch raar dat de iPad geen rekenmachine app heeft?

Ja, dat is inderdaad een beetje vreemd. Zeker als je in beschouwing neemt dat de iPhone ‘hem’ wel heeft en beiden gebruik maken van iOS. Maar het is nu eenmaal zo.

Verschrikkelijk ja…

En het ergste van alles is nog dat je hem bij je iPhone kunt verwijderen (verbergen) en later weer uit de App Store downloaden/installeren.

Nu zit ik continu op Google.nl in de browser te rekenen omdat ik het vertik om 1,- uit te geven aan een rekenmachine terwijl de standaard iOS rekenmachine prima voldoet.

Dien je klacht maar in bij Steve Jobs: http://www.cultofmac.com/421893/why-the-ipad-has-never-shipped-with-a-calculator-app/

Dit is een prima calculator: Calculator +. Beter dan die van Apple en is basis gratis.

Ja suf, maar wat een BRILJANT verhaal zit daar weer achter. Stevie!!!

Je kunt op je ipad gewoon de som aan siri voorleggen. Spreek bv in : Hoeveel is 12 plus 3,14 en de uitkomst komt op je beeldscherm en wordt je voorgelezen.
Werkt prima!

[quote=aartjan url=https://www.onemorething.nl/community/topic/waarom-heeft-een-ipad-geen-rekenmachine/#post-3052221 time=1491773833]Ja suf, maar wat een BRILJANT verhaal zit daar weer achter. Stevie!!![/quote]Het klinkt meer als: een multi-miljarden-bedrijf communiceert intern zo verrekte rot, dat ze het niet eens voor elkaar krijgen een simpele calculator op een iPad te krijgen.

En vervolgens denken ze; ‘fuck die klanten, we laten het lekker zo.’

Een Pro rekent alles uit in zijn hoofd, vandaar dat de iPad en iPad Pro niet over een calculator beschikken. Is niet nodig…

En Piet leuk dat Siri een beetje kan rekenen, maar als je haar een moeilijke som voorlegt is de kans groot dat ze ergens een fout maakt in wat jij haar verteld, dan komt er ineens helemaal geen ‘som’ meer uit of iets wat je niet had willen berekenen.

Siri is ook maar een domme doos met gehoorproblemen om het zo maar even te zeggen.

Een iPad heeft een uitstekende reken machine

De app Numbers of Microsoft Excel

Is dit te moeilijk, dan gebruik je gewoon een rekenliniaal

Gr

Al die reken-apps zul je toch zelf moeten opzoeken en downloaden.

En Numbers of Excel gebruiken als rekenmachine is natuurlijk ook onzin.
Download dan een mooie calculator-app.

@KarelWillem

Ik zit aan de 2e fles wijn,
Dus neem niet alles serieus van my

Ik zag net de Griekse god Bachus voorbij komen

Lol

Misschien kun je nu je dronken ben eens proberen om die avatar van je te veranderen. :evil:

@iMaclover doe mij maar Dionysus, ik vind de Griekse kanten van de goden toch leuker.

[quote=KarelWillem url=https://www.onemorething.nl/community/topic/waarom-heeft-een-ipad-geen-rekenmachine/#post-3052362 time=1491823106][quote=aartjan url=https://www.onemorething.nl/community/topic/waarom-heeft-een-ipad-geen-rekenmachine/#post-3052221 time=1491773833]Ja suf, maar wat een BRILJANT verhaal zit daar weer achter. Stevie!!![/quote]Het klinkt meer als: een multi-miljarden-bedrijf communiceert intern zo verrekte rot, dat ze het niet eens voor elkaar krijgen een simpele calculator op een iPad te krijgen.

En vervolgens denken ze; ‘fuck die klanten, we laten het lekker zo.’[/quote]

Als ze veel apps meeleveren is het niet goed, leveren ze een bepaalde app niet mee dan is het ook niet goed. Joh, hoe moeilijk kan het nou zijn, AppStore en succes.

Maar is dit niet voldoende dan? Of een simpelere? De store staat vól met gratis calculators voor de iPad. Kies er gewoon een naar jouw smaak. Nóg beter dan de standaard iPhone app.

Het zou wel zo lekker zijn als je (standaard) calculator op iPad (iPod touch) en iPhone dezelfde zouden zijn.

Maar dat is dan weer wat te lastig te realiseren blijkbaar.
Je moet het je klanten niet té makkelijk maken.

Nee, stel je voor jôh… het moet wel een niche-markt blijven, hè :wink: