Waarom is Copy & Paste zo slecht in OSX???

Na een paar maanden een Apple heb ik nog steeds problemen met copy-paste (ctrl-X, ctrl-C, ctrl-V). Misschien doe ik iets fout?

Ik wil bijvoorbeeld een plaatje kopiëren van een html-pagina en dat in een word document plakken.

Print screen moet met cmd-shift3 of cmd-shift-4 is niet zo gemakkelijk als een aparte print screen button. Maar dan staat er een plaatje op de desktop of in Voila, maar niet gewoon in een copy-paste buffer. Ik snap niet hoe ik dat makkelijk in mijn word document krijg. Kan iemand mij helpen?

En als ik het dan toch bezig ben met vragen: is het mogelijk om de cmd-button te wisselen met de ctrl-button? Die is makkelijk met de pink ingedrukt te houden! En is er een manier op de home en end knop goed te laten werken?

Alles wat met Windows ctrl was moet je bij de mac vervangen door cmd[command] .

Dus [command] +c en [command] +v

Of zoals hier beneden vermeld wordt gewoon slepen vanuit de browser naar je Word document.

- CMD-shift-3 of 4 - Sleep de printscreen van je bureaublad in je Worddoc.

Makkelijker kan echt niet…

Je kunt het plaatje rechtstreeks in Word slepen, print screen is echt niet bedoeld om documenten te kopiëren.

ik snap het niet.

Het is toch makkelijk: Je sleept gewoon het beeld uit het html-document naar je Word doc.

Kan het nog makkelijker?

Edit: Sorry G-Force, je gaat met de eer lopen :wink:

Apple kent drag & drop. Sleep een plaatje gewoon uit een website op je desktop en sleep hem vervolgens in bv een Word document.

Ik bedien de command met mijn duim. Dat gaat veel beter dan de ctrl met de pink.

Wat betreft het kopiëren van plaatjes van een website kan je beter op het plaatje rechtsklikken en kiezen voor [Kopieer afbeelding].

Je kan de 'printscreen' functie ook direct in het copy-buffer laten plaatsen door (ook nog) ctrl in te drukken.

Dus:

cmd (appeltje)-ctrl-shift-3 voor alle schermen
cmd (appeltje)-ctrl-shift-4 voor een selectie
cmd (appeltje)-ctrl-shift-4, spatie, klik op venster, voor venster

Maar plaatje naar Word slepen is denk ik makkelijker.
Of rechtermuisknop, kopieer afbeelding, etc…

Misschien zit er een probleem in Word ?

Bij mij lukt het ook niet om een plaatje van de webpagina rechtstreeks naar een Word document te slepen. ( en ik probeer dat toch al een paar jaar). :wink:

Van de webpagina naar het bureaublad slepen , en dan naar het worddocument geeft geen probleem.

Ik gebruik daarom voor dat soort zaken altijd teksteditor die dan een rtfd document aanmaakt. Spijtig genoeg is dat dan weer niet in Windows te openen.

m vr gr
mowat

[quote:4a39e2a8c6="mowat"]Misschien zit er een probleem in Word ?

Bij mij lukt het ook niet om een plaatje van de webpagina rechtstreeks naar een Word document te slepen.[/quote:4a39e2a8c6]

en zelfs dat gaat met Word 2008 (12.2.0) icm met FireFox 3.5 of Safari 4 prima.

[quote:eaddb72cf4="Lucas Raggers"]Apple kent drag & drop. Sleep een plaatje gewoon uit een website op je desktop en sleep hem vervolgens in bv een Word document.[/quote:eaddb72cf4]

Rechtstreeks in Word is dus nog makkelijker (i.c.m. Expose/Spaces indien Word niet direct zichtbaar is)

he maar dat doe je toch gewoon door het plaatje te kopieren van de webpagina, en direct te plakken in word? Zo doe ik dat in windows trouwens ook. heb nog nooit printscreen daarvoor gebruikt.

edit: zie dat deze optie al genoemd is.

Genoeg mogelijkheden dus voor de TS.

Ik hoop dat het subject de volgende keer iets genuanceerder wordt opgesteld. Iets in de trant van “Hoe werkt Copy & Paste in Mac OS X”

@Biker

Je hebt gelijk.
Ik werk vrijwel altijd met Opera en het lukte me niet om afbeeldingen rechtstreeks naar word te slepen. Ik heb dat dus altijd gedaan met een omweg via het bureaublad. Omdat dat geen problemen gaf en die ene bijkomende handeling niet zo’n probleem was , heb ik ook nooit verder geprobeerd met een andere browser.
Nu heb ik de test gedaan met Firefox en Safari en daarin lukt slepen inderdaad rechtstreeks.

Dus , ook alweer wat bijgeleerd. bedankt.

m vr gr

Mowat

Komt er nog een reactie van Jouke zelf?

[quote:a136bfcce0=“jouke”]En als ik het dan toch bezig ben met vragen: is het mogelijk om de cmd-button te wisselen met de ctrl-button? Die is makkelijk met de pink ingedrukt te houden! En is er een manier op de home en end knop goed te laten werken?[/quote:a136bfcce0]
Een ander toetsenbord op je Mac aansluiten is geen optie?

Ik denk eerder dat Jouke de Windows-manier van de knoppen moet laten varen en de OS X manier moet ontdekken...

De Home en End knoppen werken namelijk prima, sommige functies werken t.o.v. Windows met de pijltjestoetsen. Kwestie van het even doorkrijgen en er aan wennen. Persoonlijk vind ik het zo vele malen prettiger werken dan hoe Windows het regelt.

En inderdaad de Control knop = Command knop. Ook een kwestie van wennen.

@ nookie: Nee, een Windows toetsenbord heeft als ‘gevolg’ dat je de Win-knop moet gebruiken; die neemt de CMD functie over.

Het zou fijn zijn als mensen eerst hun feiten op een rijtje hadden voordat ze conclusie trekken. Leer eerst Mac OS X eens kennen voordat je met zulke uitspraken komt.

Edit: sorry slaat op de originele post van jouke.

Slaat dat op TS of op een andere reactie?

Waarom is jouke zo slecht met copy & past in Mac OS X ???? :P

Bedankt voor al deze reacties! Ik heb weer heel wat geleerd. Copy & paste van plaatjes werkt dus inderdaad niet maar is op een Apple dus gewoon drag & drop. Vooral het direct slepen van een plaatje uit een html-pagina werkt inderdaad erg goed! Ook vanuit Voila.

@zakalwe: Ik zie geen verschil in met en zonder ctrl-knop. Beide keren zit er geen plaatje onder de cmd-V knop maar blijf ik de tekst plakken die ik daarvoor gekopieerd heb.

@biker: als ik heel eerlijk ben was ik mijn vraag een stuk ongenuanceerder begonnen en heb ik mijn vraag al een stuk netter geformuleerd (vond ik zelf). Ik was alleen het subject vergeten aan te passen… Enne… voor de rest ben ik helemaal niet zo negatief over Apple hoor! Dit is alleen het grootste minpunt waar ik tegen aanloop.