Waarom je oude iPhone sneller wordt als je de locatie instelt op Frankrijk

Door middel van een gouden truc is het mogelijk om je oude iPhone, met een beetje hulp van Frankrijk, sneller te maken.

Dit topic dient als reactie-hub voor bovenstaand artikel. Via dit topic kun je op het artikel reageren. Je reactie wordt ook automatisch onder het artikel op de website getoond.

10 … 9 … 8 … 7 … 6 … 5 … 4 … 3 … 2 … 1 …

Is het al begonnen? De mensen die dit goedpraten? Hoe Frankrijk een minderbedeelde natie der volkeren is om dat het almachtige en heilige Apple op te leggen?

Nu even het sarcasme daargelaten: heel erg triest dat dit uberhaupt mogelijk is. Waarom niet een finkje in je iOS: “betere performantie” vs “betere accuduur” of “eco-modus” (naast de powermodus).

En daarnaast, ergens is het natuurlijk ook gewoon disrespect naar je klant toe. Het throttlen van iPhones heeft veel weg van, “jij bent de klant, maar je weet nog niet half hoe diep gij genomen zult worden”.

Niet bijzonder netjes. Natuurlijk, dergelijke praktijken bestaan ook op Android. Maar als je echt geen leven hebt, kun je natuurlijk Android vanaf de kern compileren, als je iets meer een leven hebt, kun je een alternatieve firmware installeren en daarnaast kun je veel regelen middels de standaard instellingen.

“Niet netjes” is nog bijzonder coulant uitgedrukt. En daarnaast voorzie ik alweer een aanvullende validatieslag, zoals woonplaats/creditcard controle of een andere beperking … natuurlijk mettertijd … “Om fraude tegen te gaan” zal het ongetwijfeld heten.

Jammer, maar mettertijd is Apple verworden tot het monster waar tegen het in de jaren tachtig dapper vocht … Grote broer …

… maar goed, even het pilleke slikken met de Apple erop gedrukt en ongeacht of deze bitter, zuur, zoet of gewoon ronduit smerig is … Volgens grote broer Apple is het voor mijn eigen bestwil …

Het is vanzelfsprekend niet altijd goud dat blinkt :expressionless:, Apple’s handelswijze welteverstaan, want de aandeelhouders zijn meer dan gelukkig :rofl:

Volgens de Benchmark scores is het verschil 4%. Oftewel, Angry Birds 2 start niet op in 9,4 sec maar in 10,1 sec.
Als dat het verhoogde risico op het bricken van je iPhone niet goedmaakt…
Huh wat? Na 4 jaar een nieuwe batterij er in stoppen? Ben Sinterklaas niet!

Lekker ongefundeerd… Klopt ook niet helemaal: het gaat niet om accuduur maar om compleet uitschakelen van de telefoon op willekeurige momenten omdat de batterij de pieken niet meer aankan.

Simpel een nieuwe accu zorg er voor dat je iPhone weer op volle snelheid draait. Kost wel wat ja, en bij Apple is het idd iets duurder dan bij anderen. Is je eigen keuze.

In dit artikel staat het netjes uitgelegd: https://support.apple.com/nl-nl/HT208387

Onverwachte uitschakeling voorkomen
Onverwachte uitschakeling doet zich vaker voor als de batterij weinig lading of een hoge chemische leeftijd heeft, of in het geval van lage temperaturen. In extreme gevallen kan het voorkomen dat het apparaat zo vaak wordt uitgeschakeld dat het onbetrouwbaar of onbruikbaar wordt.

Wanneer meer extreme vormen van dit energiebeheer vereist zijn, merkt de gebruiker mogelijk effecten zoals:

  • Langere wachttijd voordat apps worden gestart
  • Lagere beeldsnelheid tijdens het scrollen
  • Minder achtergrondverlichting (deze instelling kan worden overschreven in het bedieningspaneel)
  • Tot 3 dB minder luidsprekervolume
  • Geleidelijke afname van de beeldsnelheid in bepaalde apps
  • In extreme gevallen wordt de flitser uitgeschakeld (zoals aangegeven in de gebruikersinterface van de camera)
  • Apps die op de achtergrond worden ververst, moeten mogelijk opnieuw worden geladen wanneer ze worden gestart

De initiële communicatie van Apple hierover was inderdaad niet zo ‘handig’ maar dat is al lang rechtgezet.

Ach ja, als iemand de komende spyware van Apple op je toestel uit gaat leggen als een nieuwe future dan verbaasd deze verkeerde uitleg mij ook niet.