Waarom laten IE en FF mijn site vreemd zien

Ik heb eigenlijk een zeer simpele en korte vraag. In Safari is mijn site perfect opgebouwd, geen ruimtes ertussen etc. Hij ziet er perfect uit. Maar nu het probleem : In Internet Explorer, en met Firefox ziet hij er niet uit! Er komen grijze vlakken etc... Hoe los ik dit op? Het gaat om [url=http://www.gospelforum.nl/fotoblog/]deze[/url] site

ik denk als je dit in de head area van je html document zet het al een hoop scheelt

[code:1:84b148c1af]<style>

body {margin:0px;padding:0px}

</style>[/code:1:84b148c1af]

Ik heb het ertussen gezet, maar het heeft geen enkel effect :( Ik bedacht me nu opeens dat ik verder niet zoveel info had gegeven dus dat ik doe ik dus nu nog maar ff. De site is opgemaakt in Photoshop en via ImageReady heb ik er een index.html van gemaakt. Ik heb verder niks met Dreamweaver of wat dan ook gedaan. Alles is in een HTML-editor gemaakt verder.. Ik hoop dat iemand nog ideeen en tips heeft!

hmm dan zou ik het zo even niet weten...

Nog makkelijker is volgende selector als eerste selector in jouw stylesheet:[code:1:ec4d4eb40b]* { margin: 0; padding: 0; border: 0; }[/code:1:ec4d4eb40b]

Hiermee worden alle marges, paddings en borders op 0 gezet. Zo heb je al geen last van standaardwaardes, die tussen browsers flink kunnen verschillen.

Misschien als je het doomiddel van css enz. opniew codeert dat het een eitje wordt. Ik kan wel helpen misschien...

[offtopic]Je lijkt trouwens rete veel op iemand die in de a-mac te Utrecht werkt![/offtopic]

Klein tipje nog: Hernoem je banner.gif naar iets anders. Mijn [url=http://culater.net/software/PithHelmet/PithHelmet.php]adblocker[/url] laat hierdoor je bovenkant niet zien.

aan wie richt je dat?

Tip: ontwerp een site altijd eerst voor Firefox, en daarna de rest. Die is het meest w3c compliant.

Ik snap nog steeds niet waarom die browsers het niet gewoon allemaal goed doen... Is dat dan zo moeilijk?

[quote:f0c98ec6d2="iPod Jimmy"]Ik snap nog steeds niet waarom die browsers het niet gewoon allemaal goed doen... Is dat dan zo moeilijk?[/quote:f0c98ec6d2] Het probleem is dat de regels op meerdere manieren uitgelegd kunnen worden, en/of ruimte laten aan de browser(schrijver) om zelf te beslissen hoe iets weergegeven moet worden. Bijvoorbeeld: als je alinea's in de HTML 4.01-specificaties opzoekt, zie je de zin: "HTML user agents have traditionally rendered paragraphs with white space before and after". Leuk, maar dit zegt niks over of er een stukje open [i:f0c98ec6d2]moet[/i:f0c98ec6d2] voor en na elke alinea — als je een browser maakt die dat niet doet is hij nog altijd HTML 4.01-compliant. Maar als je daarmee een pagina gaat bekijken waarvan de maker ervan uit ging dat er open ruimte tussen alinea's zit, ziet hij er misschien een beetje vreemd uit.

En dan nemen veel browserontwikkelaars ook nog eens zelf de beslissing af te wijken van de regels die er zijn …

www.flash.com is dan echt 1 van de weinige normale alternatieven. Je kan ook alles uit plaatjes opbouwen. HTML blijft hell betreft marges enzo, het is niet anders.... :cry:

[quote:f681479d3c="Martiniman"]Tip: ontwerp een site altijd eerst voor Firefox, en daarna de rest. Die is het meest w3c compliant.[/quote:f681479d3c]

Dat is wel waar, maar als je voor een klant gaat gaan werken, moet je toch ook kijken wat er gebruikt wordt bij hun doelpubliek, en 90% van de gevallen is IE, jammer genoeg.

Daarom testen we alles eerst in IE, dan firefox, dan safari en de andere browsers. Het is uit overmacht, en vaak is er ook geen budget (meer) om de site 100% volgens de w3c standaard te maken, en op elke browser gelijk te maken, omdat de klant daar soms volledig lak aan heeft, en er niets voor wil betalen.

Jammer, maar zo kom je het wel vaak tegen.

Maar goed, hoe kan je nou als je in OSX een website bouwt hem testen op IE? Ik zal mijn site nog een keer opbouwen en hem dan elke keer testen in Firefox of op een of andere manier in IE..

Een goedkope windowsbak kan altijd handig zijn!

(en anders VPC)

Dat moet te regelen zijn inderdaad. Verder ben ik nu mijn site opnieuw aan het opmaken. Ik merk nu dat de 'buttons' verspringen als ik van een plaatje een link ga maken. Dit doe ik met [code:1:74933e81de]<a href="index.php?showimage=<IMAGE_PREVIOUS_ID>"> <img border="0" src="afbeeldingen/vorige.gif" width="50" height="21" alt=""> </a>[/code:1:74933e81de]

Waar kan het aan liggen dat het plaatje verspringt?