Waarom Netflix een goedkoper abonnement met reclames aanbiedt

Netflix komt met een goedkoper abonnement, maar consumenten krijgen daar wel reclames voor terug. Waarom doet de dienst dit?

Dit topic dient als reactie-hub voor bovenstaand artikel. Via dit topic kun je op het artikel reageren. Je reactie wordt ook automatisch onder het artikel op de website getoond.

De vertrekkende abonnees gaan idd naar concurrenten. Maar dat is niet het gehele verhaal. Er is behoefte aan nieuwe aanbieders omdat Netflix zo ontzettend woke is geworden dat je bijna niets kunt kijken zonder kleurtjes, handicaps, identiteiten of what not. Daar zit de (overgrote) meerderheid van de mensen absoluut niet op te wachten. Een aanbieder die dit niet of minstens iets subtieler doet heeft daardoor voor die overgrote meerderheid de voorkeur. En ja Netflix is wel erg duur geworden, maar het is absoluut niet de hoofdreden dat mensen verder kijken. Het bedrag verlagen (en reclame ervoor in de plaats aanbieden) is dus zeker niet de oplossing, want naast een grote groep die zich stoort aan woke, is de groep die zich stoort aan reclame nog groter. Dus oplossing; stop met dat gevingerwapper en stel een cast samen op basis van kwaliteit of schrijf een verhaal op basis van iets anders dan enkel ‘heropvoeden’ of anderszins moreel gedrag. En er zullen weer weggelopen mensen terugkomen. Maw, doe gewoon normaal en hou je aan realistische percentages.