Waarom niet met Google te vinden?

Deze Site: http://members.home.nl/leuning.illustraties/index.html Is niet (meer) met Google te vinden. De naam van de illustrator zit in de titel, keywords en omschrijving. Ik heb hem herhaaldelijk opnieuw aangemeld, maar het mocht niet baten. Met andere woorden: wat is er veranderd bij Google? en wat is er aan te doen?

Heb hetzelfde waargenomen, mijn site is ook verdwenen in de search van Google. Was er ook net mee bezig. Erg vreemd.

Hoe kan je dat best oplossen ?

Alvast bedankt.

je kun tde site op nieuw aanmelden bij google...

[quote:a2efabb706="sally"] De naam van de illustrator zit in de titel, keywords en omschrijving. [/quote:a2efabb706]

Voor zover ik weet zijn de woorden in de <body> voor google het belangrijkst. En bij jouw site staat er (bijna) geen tekst.

http://www.jeroen.com/jeroencom/content/googleaanmelden.html#wattedoen :lol:

http://www.google.com/webmasters/2.html#A1

misschien heb je daar iets aan…

ik zie dat je in je link een punt heb staat hier hebben sommige zoek machines problemen mee. volgens mij is google 1 van die zoekmachines die een punt niet herkent meer.

de rede ik heb geen idee dus ik heb geen oplossing hiervoor

je kan alleen proberen om je link te veranderen maar dan zonder de punt.

HIj moet dus zorgen dat er meer naar hem gelinkt wordt. Het blijft een beetje onduidelijk voor mij, wat voor rol het speelt dat de pagina geen tekst-content heeft: http://members.home.nl/leuning.illustraties/index.html

Dat geldt ook voor mijn pagina maar die heeft wel een enorme lap tekst in de omschrijving…
Deze wordt sinds kort wel gevonden als je Andre Salters zoekt. Dank ik dat nu aan bijv. dat linkje hier onder of aan het feit dat ik hem eens aangemeld heb?

edit voor dennie: ik heb ook een punt.

Het idee van Google is dat je hoog in de [i:c2b50d1c74]ranking[/i:c2b50d1c74] komt als er veel mensen zijn die links naar je site hebben. Misschien is het zo dat als er helemaal niemand naar je site linkt (ik weet niet of dat bij jullie zo is, maar het is maar een idee) je ook niet meer te vinden bent.

En verder zijn niet alleen woorden in de body belangrijk (al zijn ze inderdaad wel het meest belangrijk). maar die in de titel ook, en zelfs ook woorden in pagina’s die naar je linken (zag ik laatst).
Maar misschien tellen titelwoorden, etc. weer niet als je nauwelijks body tekst hebt.

Verder kan even wachten ook wel helpen, denk ik…

Meldt je ook eens aan op de website van www.dmoz.org

Google scant deze directory ook. Hier 1 maal aanmelden en je komt er nooit meer vanaf :wink:

:apple: Robsappeltjes :apple:

@Robsappeltjes Dat lijkt me een uitstekende tip. Heb ik doorgegeven. Dank,

Voor een quick fix zou je in ieder geval de volgende twee dingen kunnen doen: [b:b484e17cd0]1.[/b:b484e17cd0] Je wil geen tekst op je website (alleen een afbeelding). Google zoekt echter wel op woorden. Hmmm... tegenstrijdig? Nee! Plaats een lap tekst met -voor jouw website- relevante woorden en maak die lap onzichtbaar. Google pikt die woorden wel op, waardoor je zichtbaar wordt bij een search. [b:b484e17cd0]2.[/b:b484e17cd0] Zorg ervoor dat interne links (links in je eigen website) volledig zijn en níet relatief. Ik zag in de source dat je relatieve links gebruikt zoals: < A HREF="leuning.html" >< /A > Maak hiervan < A HREF="http://members.home.nl/leuning.illustraties/leuning.html" ></ A >

ik meen dat google het niet op prijs stelt wanneer je een lap tekst onzichtbaar zet in de body..... Als je 'fraudeert' kan Google de site uit haar directory schoppen.

1) Maak gebruik van META tags om te specificeren waar je site over gaat. 2) zorg dat zoveel mogelijk andere sites naar jouw site linken.

Links op je site mogen zowel relatief als absoluut zijn, dat boeit Google geen fluit.

Maar het belangrijkste om hoog in google te komen is:

  1. zorg dat het belangrijkste keyword in de domeinnaam zit!!

Wil je fietsen verkopen en je site is members.home.nl/~pietje, dan kan je wel vergeten dat je hoog in Google komt. Registreer je www.fietsen.nl dan zit je goed. De FAQ van Google geeft dit ook aan.

Ik zou dus als ik jou was direct www.marcelleuning.nl registreren. Bij www.digitalus.nl kost dat je geen drol.

[quote:f577b55387="Dega"]Voor een quick fix zou je in ieder geval de volgende twee dingen kunnen doen: [b:f577b55387]1.[/b:f577b55387] Je wil geen tekst op je website (alleen een afbeelding). Google zoekt echter wel op woorden. Hmmm... tegenstrijdig? Nee! Plaats een lap tekst met -voor jouw website- relevante woorden en maak die lap onzichtbaar. Google pikt die woorden wel op, waardoor je zichtbaar wordt bij een search. [b:f577b55387]2.[/b:f577b55387] Zorg ervoor dat interne links (links in je eigen website) volledig zijn en níet relatief. Ik zag in de source dat je relatieve links gebruikt zoals: < A HREF="leuning.html" >< /A > Maak hiervan < A HREF="http://members.home.nl/leuning.illustraties/leuning.html" ></ A >[/quote:f577b55387]

Waarom moet je absolute links maken, ipv relatieve?

Jan

Zorg ervoor dat je bij je plaatjes de Alt tag gebruikt om teksten toe te voegen aan het plaatje die Google dan wel weer oppikt (korte omschrijving van wat er op de afbeelding te zien is), dit zou ook enorm kunnen helpen.

Succes,

Groet,
Job

[quote:714e00ef34="MacBjorn"]ik meen dat google het niet op prijs stelt wanneer je een lap tekst onzichtbaar zet in de body..... Als je 'fraudeert' kan Google de site uit haar directory schoppen.[/quote:714e00ef34] Is dat vermoeden of feit? Dat zou nl volslagen belachelijk van Google zijn. Ik zet vaak zat even een tekstje 'offline' als het tijdelijk niet relevant is, en maak 't dan onzichtbaar. En om me daarvoor nou uit t cache te smijten.....

[quote:714e00ef34=“Jaan”]Waarom moet je absolute links maken, ipv relatieve?[/quote:714e00ef34] Daar heb ik geen keiharde wetenschappelijke onderbouwing voor :slight_smile: maar google gaat beter met dat soort links om. Het ranken van websites gebeurt oa op basis van hoeveelheid links naar je website. Als je er voor zorgt dat je de links op je eigen pagina goed voor elkaar hebt dan zal je ook daarmee hoger geranked worden.

Maar voorop staat nog altijd: hoog in de ranks komen is niet een kwestie van het een of het ander. Het is een samenspel van alles wat tot nu toe is genoemd. Dus keywords, metadata, een flinke berg links, je afbeeldingen goed ‘Alten’ etc etc.
Tip: http://www.1stplace.nl/

[quote:0e2b6dcf73="Dega"][quote:0e2b6dcf73="MacBjorn"]ik meen dat google het niet op prijs stelt wanneer je een lap tekst onzichtbaar zet in de body..... Als je 'fraudeert' kan Google de site uit haar directory schoppen.[/quote:0e2b6dcf73] Is dat vermoeden of feit? Dat zou nl volslagen belachelijk van Google zijn. Ik zet vaak zat even een tekstje 'offline' als het tijdelijk niet relevant is, en maak 't dan onzichtbaar. En om me daarvoor nou uit t cache te smijten..... [/quote:0e2b6dcf73]

das een feit! Ik heb wel een artikel voor je liggen van Google…moet je me even een pb sturen met je email adres…

Die regel is bedacht omdat pornosites dit vaak gebruiken om gezien te worden door Google… ze zetten dan ontzichtbare info op de site met onderwerpen erin die vaak gezocht worden.

no shit! Hm... je verklaring snijdt wel hout.... PB is onderweg.

Zoals Marloez al zegt is het idd een feit dat dingen als witte tekst op witte achtergrond niet toegestaaan zijn. Ik zelf gebruik bij één site een div met visibility hidden met daarin 2 of 3 links naar de eerste 2 zoekresultaten van google. Het onderwerp van die pagina bijv "boeken" staat gelinkt naar de 2 bovenste zoekresultaten, boeken staat in h1-tags, boeken staat in bold-tags en nog wat dingen. Ben er zelf nog nooit op aangesproken dat het niet mag.

Wat wel belangrijk is, is dat je site vermeld staat op pagina’s met een hogere PR dan jou. En probeer je site bij zoveel mogelijk link-pagina’s aan te melden. dochter-pagina’s dmoz.org etc.