Waarschuwing over 10.3.3

Van mijn dealer kreeg ik volgende waarschuwing binnen: [quote:505973afbe] Voor iedereen die Mac OS 10.3 gebruikt:

Apple heeft gisteren (16 maart) de Mac OS 10.3.3 update vrijgegeven die via
Software Update beschikbaar is.
Wij raden aan om deze update voorlopig NIET te installeren.
Er zijn problemen geconstateerd bij het maken van PDF bestanden en het
aansturen van sommige printers levert problemen op.

Mocht Software Update binnenkort melden dat er een Mac OS update beschikbaar
is, sla deze dus dan even over.
[/quote:505973afbe]

Ik ondervindt deze problemen niet, iemand anders wel?

Ik heb hem er ook in en heb nog niets kunnen vinden dat niet goed werkt. Mijn muis schokt nu... beetje vreemd zal wel aan het matje ofzow liggen want ik heb er net nieuwe batterijen in gedaan.

Geen problemen hier 8) Om welke dealer gaat het?

De naam van de dealer vindt ik niet zo belangrijk. Ik waardeer de actie van ze overigens wel. Beter zo dan dat ik er een updat inhad zitten die ellende geeft.

Ik had overigens de update, zoals denk ik de meesten hier, al lang en breed geïnstalleerd.

0 Problemen hier op een 12" powerbook G4 en een powermac G4. Ook niet met printen en pdf's genereren.... gaat voor mijn gevoel zelfs allemaal wat vlotter...

Ik vind het een beetje paniekzaaierij en mosterd na de maaltijd...

Geen problemen na update whatsoever.

Bij mij draait alles op m'n iMac en iBook ook prima! Zelfs een heel stuk vlotter! Van m'n iMac heb ik het niet gemeten, maar dat ziet er met opstarten een heel stuk sneller uit. Mijn iBook is er zelfs 27 seconden op vooruit gegaan, dat staat overigens nog los van de inlog-bug in 10.3.2, want die had ik al verholpen. :P

En... waar haalt die dealer zijn informatie vandaan?

Bij MacFixitForums zag ik wel iets staan, niet veel, maar iets.

Mijn Epson stylus photo R300 en Canon canoscan 5000f doen het uitstekend onder 10.3.3. Er is nog iets wat mij opvalt. 10.3.3 is misschien te kort uit om er zeker van te zijn, maar ik had altijd behoorlijk veel vastlopers die waarschijnlijk door mijn Vigor router werden veroorzaakt. Die heeft een firmware update nodig. Maar ik heb GEEN enkele vastloper of crash meer gehad in 10.3.3! Is er iemand met dezelfde ervaring?

Geen problemen op de 12" PowerBook hier. Alleen lijkt Mail een beetje in de war met wat spam is en wat niet. De iMac laat ik nog eventjes op 10.3.2 draaien: webserver, KDX, ... "If it ain't broken, don't ..."

In nl.comp.sys.mac kon ik lezen dat deze waarschuwing van Mexpert kwam; hun website stelt weinig voor, ze handelen ook in windows-producten zo te zien. Stemmingmakerij dus :?

Er staat een flinke lijst van problemen op Macfixit, maar deze staat er niet bij. Ik snap dat het gebaar gewaardeerd wordt, maar enig onderzoek naar het probleem zou geen kwaad kunnen. Het lijkt zo een algemeen probleem, terwijl het blijkbaar specifiek voor hun opstelling is.

Zelf heb ik de betreffende klanten gemaild dat zij Software Update voorlopig even overslaan, terwijl ik samen met de rest van de snelle updaters in de wereld 10.3.3 test. Dat klinkt een stuk minder bedreigend.

Ik heb de update er ook al op staan en tot nu toe geen problemen.

Om je permissies te repareren hoef je de panther cd biet te gebruiken. Gewoon via schijfhulpprogramma. De cd is enkel nodig als je de HD wilt inspecteren of herstellen.

[quote:a639597d0e="superrick"]De naam van de dealer vindt ik niet zo belangrijk. Ik waardeer de actie van ze overigens wel. .[/quote:a639597d0e]

Ik vind die naam eigenlijk wel belangrijk.
Kan een reden zijn om te overwegen om daar wel / geen mac aan te schaffen.

Zowel hier in de studio als thuis de G4's ge-update naar 10.3.3 zonder problemen.

Ik vindt het wel zorgelijk dat zo'n bedrijf teksten als deze loopt te strooien. Aangezien er geen vuiltje aan de lucht is. Uiteraard zal er wel onverhoopt een mac gebruiker zijn die omdat hij niet zoveel knowledge heeft. Het aan de update laat wijten. Maar dan kan je net zo goed elke update al bij voorbaat niet willen installeren omdat er wat mis kan gaan.

Ik vindt dat als je zulk nieuws verspreid. Ook een gegrond argument moet hebben. En niet een geisoleerd geval van 1 a 2 gebruikers. Minstens een gevalletje of 10 a 15.

Had wel een probleempje na de udate: in het /etc/hostconfig bestand stond dat cups niet geactiveerd moest worden na opstarten. Dit moet wel zijn!!!

Cups werd niet gestart, dus ik had geen printers meer en kon er ook geen toevoegen.

Kan het probleem nergens terugvinden… dus zal de enige wel zijn :wink:

ps: permissies waren kapot, had ik gefixed (van cups en wat iAps).

Ik heb de update gedraaid op twee 17" iMacs en één Dual G5 met OS X Server: No problems.

Kan trouwens niet echt iets nieuws ontdekken… :?