Wachtwoord Word document kwijt

Ik heb in een helder moment een word document met een wachtwoord beveiligd. Dat heb ik zo goed gedaan dat ik het ww nu niet meer weet :sealed: Ik heb administrator rights voor de computer en het algehele ww van de labtop. Ik vind het document echter niet terug in mijn sleutelhanger. Heeft iemand een tip hoe ik dit kan fixen?

Kan je het openen met Pages of Voorvertoning?

Waarom zou pages er wel in kunnen, als je er als beheerder het desbetreffende wachtwoord er voor nodig hebt?

@Haike: omdat Word (en ook Excel) het wachtwoord in het document zelf bewaren en geen administrator- of beheerdersrechten gebruiken.

OK. Duidelijk! :wink:

[url=http://www.instructables.com/id/Unprotect-MS-word-Doument./?ALLSTEPS]Dit[/url] lijkt te werken, vooral de tip van IPR123: open het document, bewaar het als webpagina, open dat bestand dan in een teksteditor, en verwijder de volgende twee regels:[code] <w:DocumentProtection>ReadOnly</w:DocumentProtection>
<w:UnprotectPassword>00000000</w:UnprotectPassword>[/code](er kan iets anders staan dan acht nullen, maar gewoon de regel die begint met "<w:UnprotectPassword>" verwijderen). Als je het document dan opent in Word en in het menu Beeld de weergave op Concept zet, heb je je document terug.

Ik vermoed dat deze methode niet goed gaat werken voor ingewikkelde documenten, maar als het niet veel meer is dan tekst met wat opmaak zou hij wellicht uitkomst kunnen bieden

Thnx voor de suggesties. Maar ik kan het document niet openen en dus ook niet als web opslaan. Op zich is het alleen tekst en geen bijzonder ding. Maar de inhoud is wel belangrijk voor me.

Overigens kan ik het document wel in teksteditor openen, maar dan vind ik geen regel met password oid. Wel veel meldingen over 'encrypted' en de rest is lange reeksen tekens.

Probeer [url=http://hintsforums.macworld.com/archive/index.php/t-50438.html]deze tip[/url] eens.

Als je Googlet op "free password remover word" vind je veel WIndows-programma's. Misschien dat daar hulp zit?

Download openoffice (of andere open source office) en open het bestand daarmee. Met Pages kan het inderdaad ook...

[quote=opa url=http://www.onemorething.nl/community/topic/wachtwoord-word-document-kwijt#post-2480922 time=1351455802]Overigens kan ik het document wel in teksteditor openen, maar dan vind ik geen regel met password oid.[/quote]Die staan er alleen in wanneer je het document als webpagina bewaard hebt in Word :)

Waar ik alleen even niet uitkom is: hoe krijg je een Word-document zo beveiligd dat je het niet kunt openen zonder wachtwoord? De enige opties die ik in Word 2011 kan vinden zijn:
[img]/uploads/community/bdb4ad08937ce4be39f45369381ac27ac1981ad6_0.png[/img]
waaruit ik opmaak dat een beveiligd document nog altijd te openen zou moeten zijn. Weet je zeker dat er verder niks kapot is aan het document?

[quote=opa url=http://www.onemorething.nl/community/topic/wachtwoord-word-document-kwijt#post-2480922 time=1351455802]Wel veel meldingen over 'encrypted' en de rest is lange reeksen tekens.[/quote]Dat komt, denk ik, omdat Word-documenten erg ingewikkeld in elkaar zitten, en de reden daarvoor is dan weer omdat het bestandsformaat origineel in principe een rechtstreekse [url=http://en.wikipedia.org/wiki/Memory_dump]dump[/url] was van het stuk geheugen waar het document zich in bevindt. [url=http://www.joelonsoftware.com/items/2008/02/19.html]Meer informatie hier[/url] — maar waar het op neerkomt is dat je over het algemeen weinig of geen nuttige informatie kunt achterhalen door een Word-document te openen in een tekst- of hexeditor. (Apple's Teksteditor opent Word-documenten als documenten met opmaak, niet alsof het tekstdocumenten zijn.)

@Jakko: wat bedoel je precies? Ik heb een ww ingesteld en ben het vergeten (iets te creatieve bui met verzinnen). Dus daarom kan ik het niet meer openen en weigert pages het ook.

Wat ik bedoel is dat ik niet kan vinden hoe je een wachtwoord instelt zodat het hele document niet geopend kan worden — in Word kan ik alleen een wachtwoord instellen voor de dingen die in de schermafbeelding te zien zijn. Dus daarom m'n vraag: is het document misschien niet beschadigd geraakt, dat het daarom niet goed wil openen?