wat heeft Longhorn dat wij al hadden?

Voor een internationale site waarop het aankomende Windows Longhorn wordt vergeleken met Max OSX en Linux (of Unix) zoek ik naar informatie over features en technologieën die in Windows Longhorn zullen zitten, maar die op Unix platforms zoals Mac OSX en Linux al lang zitten.

Voorbeeld: transparante vensters zit sinds 10.0 in Mac OSX.
Ander voorbeeld: de “music file store” is gewoon iTunes

Ook andersom ben ik geinteresseerd: zo krijgt Longhorn een database driven filesystem. Los van of dat wel zo handig is, het is een feature die Unix systemen tot op heden niet hebben.

Wie kan mij helpen aan links of vergelijkende informatie?

[quote:8e66ef05a0="colpolyp"]...zo krijgt Longhorn een database driven filesystem. Los van of dat wel zo handig is, het is een feature die Unix systemen tot op heden niet hebben.[/quote:8e66ef05a0] Het schijnt dat de Tiger ook beschikt over een database driven filesystem. En aangezien Tiger eerder zal uitkomen dan Longhorn...

ik hoorde dat ze het database driven gedeelte laten varen bji Longhorn omdat het teveel problemen met zich meebrengt en teveel tijd gaat kosten om het te perfectioneren voor longhorn.

Op [url=http://www.flexbeta.net]flexbeta.net[/url] staan er altijd recente screenshots en reviews van de laatste builds van Longhorn. En de man achter de [url=http://www.winsupersite.com/]WinSuperSite[/url] is nu al helemaal weg van Longhorn.

Qua features dat ‘wij’ niet hebben schiet mij nu alleen de 3D-interface te binnen. Als die er voor Longhorn doorkomt want ik dacht gelezen te hebben dat ze hun doelstellingen al aan het terugschroeven waren.

Volgens mij is in Longhorn, net zoals in Mac OSX een verregaande implementatie van Adresboek, iCal en iChat. Programma's 'weven' door elkaar.

Ik heb een deel van het topic afgesplitst. Schelden op Longhorn mag [url=http://forum.macosx.nl/viewtopic.php?t=19873&highlight=]hier[/url]. In dit topic alleen de verschillen tussen MacOSX en Longhorn a.u.b.

Database filesystem (WinFS) is inderdaad vervallen voor Longhorn.

Verder: Longhorn krijgt 3D acceleratie in de Window manager, heeft Mac OS X als sinds Jaguar (Quartz Extreme).

ik zag hier op het forum ook een screenshot van een progje in longhorn dat heel erg lijkt op een iApp van Apple.. ben het even kwijtg, maar die kan er gerust bij :)

Bedankt voor de reacties zover!

Binnenkort gaat iemand van de site-redactie naar een Longhorn lezing van Microsoft om even goed te informeren en niet vanaf de zijlijn alleen maar commentaar te leveren. Over een weekje of 2, 3 gaat de site de lucht in.

Meer ideeën zijn altijd welkom. Vooral artikelen waarbij Longhorn wordt vergeleken met Mac OSX.

De site zal in het Engels gemaakt worden en gepubliceerd worden op http://www.windows-longhorn.org .

Waarschijnlijk bekend maar wel interessant: de [url=http://home.wanadoo.nl/squell/tcpa-faq.html]Trusted Computing FAQ[/url]. Wat er daarvan in Longhorn gaat doorsijpelen is wel nog onduidelijk, dacht ik. :?

Zo, www.windows-longhorn.org is in de lucht voor uwer plezier!

Coole site die www.windows-longhorn.org. Maar beter te laat dan nooit LOL. ;)