Wat is een goede ADSL modem?

Kerk is door de kogel, o nee... andersom.... Ik ga van Chello 'af' en ga dus op ADSL in ons nieuwe huis. Ik heb een provider inmiddels die geen modem 'erbij geeft'. Wat raden jullie aan? Wat is een goed modem? Ik ga de modem gebruiken i.c.m. een G5 + Imac +G4 in een netwerk. Ik heb een Airport op de G5 - op de rest niet, dus zal het een combinatie van draadloos netwerken + 'gewoon'.

Dank!

Paul

Ik heb mijn Alcatel Speedtouch 510 perfect werken met mijn Airport Extreme. De Alcatel is makkelijk te configureren, stabiel, werkt via ethernet en DCHP. En er is er 1 die 4 pc's/Macs aankan. Makkelijk te configureren.

Een USB modem is wellicht goedkoper, maar velen hier zullen je dit afraden.

Kost rond de € 109,- is bij o.a. KPN.com te bestellen en binnen een paar dagen in huis.

[img:844c9c5638]http://www.kpn.com/common/graphics/products/ADSLethernet_l.gif[/img:844c9c5638]

Een USB modem raad ik ABSOLUUT af. Wat voor een kuren ik daarmee in drie dagen heb meegemaakt wil je niet weten. De Speedtouch hierboven heb ik ook, en werkt goed.

Kijk [url=http://www.kpn.com/br2/ng/catalog/cat_ProductDetail.jsp?c=ok&contentOID=302466&categoryOID=-16717&site=0&channel=0]hier[/url] voor meer info.

[url=http://forum.macosx.nl/viewtopic.php?t=10658]En daarom géén USB modem[/url]

[url=http://forum.macosx.nl/viewforum.php?f=18]Misschien kan je je vraag beter hier stellen, er staan hier meer topics over[/url]

sorry,

de alcatel speedtouch is niet goed. wij hebben deze ook gehad en is net na een jaar ermee opgehouden. Er zat een storing in (elco??), maar als het het doet dan is het goed. Op een pc forum, wel ja! is gebleken dat de ervaring met deze alcatel niet positief is. Je krijgt het ding ook niet open.

Wij werken niet met airport, maar hebben een normaal netwerk. Om dit probleem op te lossen zijn we naar de pc norrod gegaan, misschien bij jouw in de buurt.

succes,

Eko

je kunt ook goedkoop een sweex adsl-modem met router kopen. kost iets van 60 euria.

http://www.tweakers.net/pricewatch/61102

ADSL Home Station van Sitecom is goed geprijsd, ook beschikbaar met wireless access point ingebouwd. Alleen geen ondersteuning voor Mac, wel gewoon met browser te configureren.

Ik heb een ADSL USB modem gehad van E-tech (krijg je o.a. bij zonnet), maar toen OSX10.3 kwam zeiden ze dat een update van de modem nog wel ff kon wachten. Ik had toen al zoveel gezeik gehad met zo'n USB ding dat ik 'm ingeruild heb voor een ethernet modem/router, ook van E-tech.

Daarmee geen problemen…

Ik zou een USB-modem ZEER STERK AFRADEN!!
Het prijsverschil is vaak niet groot, de stabiliteit, het gebruikersgemak, daarentegen VEEL groter!!

groet,

heb zelf een draytek vigor 2600, modem en router, en een linksys wrt54G accespoint werkt naadloos, en de draytek sleurt echt gemiddeld 800 kb/s uit mijn internetverbinding, (bbned) kon ik niet zeggen van mijn oude modem,

zomaar een opmerking, groeten, karel

Ik heb bij mijn demon-lijntje een ZyXEL Prestige 600 gekocht; ik weet niet of ie goed is maar hij doet het :)

Mijn modem/router komt hiervandaan. Draytek Vigor 2600. Werkt prima en erg duidelijke interface. Niet te duur.

http://www.routershop.nl/
“De scherpste prijs voor Routers, VPN, firewall, ADSL modem en draadloze oplossingen.”

Wow, dat is duidelijke informatie. Dank hiervoor! Ik begrijp dat de besproken routers die wel werken geen problemen gaven met drivers enzo? Alles werd door Panther herkend?

Alle USB modems hebben drivers nodig, hierbij kan je hier en daar zeker probleemgevallen tegenkomen.

Alle (bij mijn weten) ethernet modems/routers hebben geen drivers nodig, en werken platform onafhankelijk: Je kan middels je browser de instellingen van je device veranderen.

groet,

De draytec Vigor 2600 heeft geen driver nodig. alleen ip nummerje invullen en draiaen maar! (Op pc, mac, linux etc).