Wat is een LDAP "search base"?

Ik ben begonnen aan het opzetten van een LDAP server om de gegevens van m'n adresboek te delen met alle macs in het netwerk. Iets waar ik nauwelijks iets over kan terugvinden in de MacHelp, of zelfs op het internet, is de functie van de searchbase. Er wordt overal wel iets gezegd over dat er iets ingegeven moet worden als:

ou=People, o=Company Name

maar waarvoor dient het?

Is het om aan te geven welke informatie er verdeeld moet worden? Hoe stel ik het in?

Het is gewoon een tree based idee net als bij DNS. Het is zelfs een X.500 implementatie maar daar zal ik je verder niet mee lastig vallen. Het idee dat je een OU ( Organisation Unit ) hebt met daaraan meerdere leafs. Dus bijvoorbeeld OU=Receptie of OU=Administratie, en daar hangen dan weer bladeren onder die mensen voorstellen. Die mensen hebben dan weer een blad email etc... Een boomstructuur, snappie?

Thijs, volgens mij weet jij hier meer vanaf. Weet jij een Nederlands-talige site met een heldere uitleg ?

Eventjes gezocht want ik lees niet zoveel in het Nederlands ;)

Globale beschrijving.

http://openfortress.nl/doc/essay/LDAP/index.nl.html

In het engels maar met plaatjes dus misschien duidelijker.

http://quark.humbug.org.au/publications/ldap_tut.html

LDAP wordt ook gebruikt voor bijvoorbeeld Active Directory van M$ en NetInfo doet het geloof ik ook ( not sure though ). Het is een zeer interessant onderwerp maar het kost wel wat tijd helaas…

Dank je wel Thijs. Dit is inderdaad zeer bruikbaar.

No Problemos :)

Bedankt voor jullie reactie... Ik denk dat ik maar gewoon een systeembeheerder in dienst neem. Dit kost me allemaal te veel tijd om het zelf te leren. Ik had gehoopt dat apple het op de een of de andere manier eenvoudiger had gemaakt, ik wil tenslotte alleen maar de adresboeken van alle macs in het netwerk koppelen met elkaar.

Tnx again.