Wat is er mis met deze website

Enkele maanden geleden is deze vraag in andere vorm al eens voorbijgekomen, maar Interpolis lukt het niet om deze brakke website (waar gigantisch veel geld voor wordt betaald!!) goed te krijgen: http://www.pensioenfondsdierenartsen.nl

De website laadt en navigeert enorm traag en is bovendien niet te vinden met Google, ofschoon hij al jaren bestaat.

We horen als beroepsgroep al maanden dat ‘de techneuten van Interpolis’ er mee bezig zijn, maar ik begin zo langzamerhand te geloven dat ze de glazenwasser (met alle respect) bij dit project hebben betrokken.

Wat mag zo’n website in deze vorm kosten?

Als eerste krijg ik dit te zien in de adresbalk:

http://www.pensioenfondsdierenartsen.nl:830/help/browser.aspx

Mij lijkt dat die :830 eigenlijk :80 moet zijn. Als je dat handmatig aanpast krijg je zo’n leuter pagina die zegt dat je Internet Explorer moet gebruiken. Ergo: ze hebben geen standaarden gebruikt als HTML 4.0 of andere talen van de W3C, maar Microsoft “troep”.

En dit is troep want vaak alleen bruikbaar met de laatste versie van Internet Explorer voor Windows.

Overigens lijkt de site na de kleine aanpassing en klikken op “home” toch wel te werken.

Traag? De 1e keer dat ik hem wil laden krijg ik een "page does not exist" nadat ik door een browsercheck ben gegaan.

2e keer laadt 'ie idd, maar een gemiddelde iWebsite is er niks bij, traag als dikke …

Menu’s doen het niet, ik zie wat vierkantjes bovenaan, maar ik heb geen idee waar ik dan terecht kom.

Daarnaast vind ik de site ook niet aantrekkelijk, het lijkt veel op het handige-neefje-met-verstand-van- MS-Excel-die-wat-in-elkaar-heeft-gerommeld.

Succes!

Van kleuren lijkt hij op die van Switch

www.switchshops.be

:sealed:

Ik zie juist dit wanneer ik die paging met :80 ipv :830 open 8) :evil: : [code:1:736de7d81a]Deze site is geoptimaliseerd voor browsers die de volgende open standaarden ondersteunen:

* XHTML 
* Cascading Style Sheets (1 en 2)
* Document Object Model (1 en 2)    

De browsers die hier aan voldoen zijn onder andere Internet Explorer 5 en hoger, Netscape Navigator 6 en hoger, Opera 6 en hoger en Mozilla 1 en hoger.

Indien u gebruik maakt van een andere browser bestaat er een kans dat bepaalde onderdelen niet volledig functioneren.[/code:1:736de7d81a]

Explorer 5 en 6 en goede ondersteuning van XHTML, CSS2 en DOM :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: ?

Voor deze website is (schrik niet!) zo'n 10.000 Euro betaald, waarbij voor dat geld straks (is nu nog niet geïmplementeerd) ook nog pagina's komen, waar deelnemers kunnen inloggen om o.a. hun persoonlijke gegevens omtrent hun pensioen te kunnen bekijken.

De site is gemaakt voor IE. Op de pc met IE6 werkt het wel maar ook dan erg traag: inladen eerste pagina duurt erg lang en daarna is de performance op zijn best 'sluggish'. Die eerste pagina komt denk ik doordat ze wat controles uitvoeren (zoals browsertype) en mogelijk wat controls laden.

Zoals de site nu is mag het niet duur zijn. Het is een vrij eenvoudige stuctuur die je met elk CMS makkelijk moet kunnnen maken. Als er persoonlijke gegevens bijkomen kan ik me voorstellen dat het wel duurder wordt.

Verder is ook nog wel wat op de site af te dingen:

[list:9bb68cfc5e]De website is onoverzichtelijk met die navigatie verspreid over verschillende plaatsen. Ik zie navigatie: top links, top rechts, balk net onder de top, links van de pagina met uitklappen en op de pagina zelf. Dat is navigatie op 5 plaatsen![/list:u:9bb68cfc5e]

[list:9bb68cfc5e]De urls zijn onnodig lang. Stuur zo maar eens een link naar iemand[/list:u:9bb68cfc5e]

[list:9bb68cfc5e]Als de links in de navigatiekolom links langer worden gaan ze naar de volgende regel maar daar springen ze niet in, zoals wel op de regel ervoor.[/list:u:9bb68cfc5e]

[list:9bb68cfc5e]Die enorme balk met daarin de tekst van het menu dat je hebt geselecteerd slaat echt nergens op.[/list:u:9bb68cfc5e]

Stuur ze [url=http://tweakers.net/nieuws/45646/Slechte-websites-schadelijk-voor-de-gezondheid.html]deze link[/url] eens ;)

De disclaimer van die site ga je op deze manier wel heel anders lezen :D

http://www.pensioenfondsdierenartsen.nl:80/disclaimer/disclaimer.aspx

[quote:46aa7a00d7=“disclaimer”]…
Bij het ontwerpen en samenstellen van deze site is de grootst mogelijke zorgvuldigheid betracht. Aan de verstrekte informatie kunnen geen rechten worden ontleend. Het pensioenfonds en/of haar pensioenuitvoerder kunnen niet garanderen dat de website foutloos of ononderbroken functioneert.
…[/quote:46aa7a00d7]

waarom is de cirkel op de home geen cirkel? en willen ze zooo graag dat ik print? en de site is traaaaag en eentonig en het GELD NIET WAARD

Dat print gedoe is inderdaad ernstig overdreven, alsof je dat zou willen. Zeker een programmeur met een nieuw trucje.

Bedankt voor alle opmerkingen. Als er nog meer is, hoor ik het graag. Nu kan ik tenminste met argumenten aankomen bij de makers van de website.

Websites horen geen eisen aan hun bezoekers te stellen, ze moeten gewoon goed zichtbaar zijn. Een developer die niet in staat is om een website te bouwen die werkt in alle browsers, levert waardeloos werk.

Ik heb een doldwaas snelle verbinding (20 Mbit) en zie dus nooit vraagtekens bij plaatjes…Behalve hier. Dit is zo traag als dikke stront. Gezien de content vraag ik me ook af waar apx voor nodig is?Deze site kan wat dat betreft ook prima in (web 0.5) HTML draaien. Ik zou hier zeker geen genoegen mee nemen.

Edit:
Als je nog niet betaald hebt zou ik dat voorlopig ook niet doen.
Edit twee:
Nog even teruggelezen, 10 mille euro? Onbegrijpelijk dat dat nu nog kan. Daar kun je zo’n fantastische site voor krijgen, dit is echt pure oplichterij.

ps. voor de helft maak ik 2 zo'n sites :evil: :P

[quote:5a15cd5923="earnst jelke"]Als je nog niet betaald hebt zou ik dat voorlopig ook niet doen. [/quote:5a15cd5923]

Gelukkig hoef ik dat niet te betalen :slight_smile:
Maar oplichterij is het! Maar weten we dat inmiddels niet allemaal voor wat betreft verzekeringsmaatschappijen…?

Ik zou niet zo ver willen gaan als oplichterij, maar het is geen goede koop.

Ik kan uw site voor een leuk prijsje [b:70859ac44c]winterklaar[/b:70859ac44c] maken, en ben gespecialiseerd in verzekeringssites....

denk je dat ik ook 10 miel kan scoren?

Vast wel als je ook nog pagina's kan maken waar deelnemers kunnen inloggen om o.a. hun persoonlijke gegevens omtrent hun pensioen te kunnen bekijken, inclusief de realtime(?) interface met het systeem waar deze informatie uit komt. Op basis van 90 euro per uur is het ruim 1100 uur.

Wij zitten veel van onze tijd bij ontwikkelaars van banken en verzekeringsmaatschappijen (niet bij de ontwikkeling maar wij doen security audits van web apps en netwerken) en bedragen van 10K horen we niet vaak. Meestal is het een meervoud daarvan ;-) Overigens doen we geen functionele testen en is bedoelde website geen klant van ons ;-)

ongeloofelijk. Ben het idd eens dat het beetje duur is voor deze site. Wat ik ook niet begrijp is dat de hele pagina is opgemaakt uit tabellen. Tabel is daar niet voor bedoeld. Dit geeft vaak problemen met de verschillende platformen. In iedergeval niet xhtml proof en w3 proof