Wat is er mis met een frameset? (met flashcontent)

http://www.koolendeanderen.nl/ Ik raakte hierbij betrokken vanwege een paar probleempjes waarmee ik dacht te kunnen helpen. Van het een kwam het ander en langzamerhand heb ik alles opnieuw gemaakt. En ook de navigatiebalk (teveel menus). Alles flash (bijna). Het enige wat nog vrijwel oorspronkelijk is: de beginpagina en het framesetbestandje. En het oorspronkelijk ontwerp leeft er in door; dat wel.

Vind het wel mooi zo’n navigatiebalk die : ‘blijft staan’: en elke pagina zijn eigen fla om aan te werken. (en niet al te grote swf’s)

Nu zit ik te denken of ik ook zoiets ga doen met mijn eigen website (nu een samengeraapt zooitje)
En wil ik wel eens weten waarom ik steeds maar moet lezen dat ik niet met frames moet werken.
?
Voorbaat dank,

Frames zijn alleen maar 'slecht' als je ze voor oneigelijke doelen gebruikt, zoals plaating van de content op een bepaalde plek op de pagina. Verder hebben ze als nadeel dat je via zoekmachine op één van je frames kan komen. Je moet dan weer een script gebruiken om 'm in de frameset te duwen.

Als je pgina’s langer zijn dan één scherm dan is dit een van de weinige mogelijkheden je menu in beeld te houden. Zo niet, dan is ook dat geen reden om naar frames te grijpen.

dank; dat zoekmachine probleem is misschien niet aan de orde als je zoals hier http://www.koolendeanderen.nl/ alleen maar gewoon tekst en onzichtbare zoektermen in je begin pagina hebt. De rest is flash immers.

De frames zijn het probleem niet hier , denk ik. Het flash detection -script werkt niet met firefox (pc) Daarnaast is alleen "profiel" leesbaar, de ander pagina's worden op postzegelformaat weergegeven!

[quote:c695017973="mac748"]De frames zijn het probleem niet hier , denk ik. Het flash detection -script werkt niet met firefox (pc) Daarnaast is alleen "profiel" leesbaar, de ander pagina's worden op postzegelformaat weergegeven![/quote:c695017973]

Hee zo wordt het nog een sitecheck. Postzegels!??
Dat is nieuw voor mij. Alleen Firefox/pc?

In principe hebben alle paginas dezelfde eigenschappen als PROFIEL
Shit, dit laatste klopt niet. Profiel schaalt niet. De rest wel

Je kan niet een bepaalde pagina bookmarken Als je vanuit een zoekmachine op een pagina beland, dan zie je niet de navigatie o.i.d. Als je iets anders dan een webbrowser op een PC/Mac gebruikt dan zie je niets (maar dat geldt ook voor Flash- dat is een keuze) De oppervlakte van je browserwindow wordt praktisch verkleind voor het weergeven van informatie Het is een ramp qua navigatie als je blind of slechtziend bent

Waarom kan je de navigatie niet gewoon op elke pagina includen? Is dat nu zoveel meer werk? Ik heb een blauwe maandag zelf frames gebruikt toen Netscape 2.0 uitkwam en vond het toen al helemaal niks en ik heb nog nooit een website gezien die me van het tegendeel heeft overtuigd. Ik ben als gebruiker de controle over mijn browservenster kwijt en dat vind deze gebruiker erg vervelend (net als javascriptjes die de grootte van je venster aanpassen … grrrr)

@tennapel Heb je dan ook in het algemeen een hekel aan "totaal Flashsites"?

[quote:06c0a74f6a="AndreSalters"]@tennapel Heb je dan ook in het algemeen een hekel aan "totaal Flashsites"?[/quote:06c0a74f6a] Afdeling oude koeien...

Ik weet het antwoord al :smiley:

En kijk ook eens op www.bever.nl

Zo kan het ook :grrr:

Ik vind die bever wel een beetje druk en die bruine balk daarboven kan beter niet "leeg" zijn omdat een nieuwkomer zo op het eerste gezicht geen navigatie heeft of de navigatie kwijt kan raken. Wie beledig ik nu?

[quote:57bb350883="AndreSalters"]@tennapel Heb je dan ook in het algemeen een hekel aan "totaal Flashsites"?[/quote:57bb350883]

ooww… gevaarlijk…

Ik heb net even naar de link gekeken van de site die je aangaf en de lettertjes zijn zo klein dat ik niet eens de moeite heb genomen ook maar te beginnen te begrijpen wat er staat. En ik heb geen bril, mijn zicht is niet meer wat het was toen ik 18 was, maar ik kan borden lezen op afstanden waar de gemiddelde 33 jarige niks meer van bakt en ik heb een 14" iBook … dus het ligt niet aan mij.

In een browser kan ik HTML dan vergroten moddel de :apple: en ‘+’ combinatie, maar in flash…helaas

ziedaar je antwoord :slight_smile:

Blijft rechtovereind staan: waarom zou je de navigatie in een frame willen doen? Waarom niet gewoonweg includen op je pagina of integreren in je flashfilm?

Het Firefox schaalprobleem van Flash sites ligt aan de (optionele) !DOCTYPE tag op de eerste regel van je HTML document. Haal deze eerste regel (en misschien de 2e ook) in zijn geheel weg en het is wel goed.

Verder kan je er in Flash ook voor zorgen dat het geheel niet schaalt, iets wat ik persoonlijk mooier vind (vooral met de video).

BTW, sommige filmpjes hebben wat last van interlacing?

Bedankt Zakalwe (Kan meneer Firefox dat zelf niet even repareren? :) ) @tennapel Schaalbaarheid van lettertjes vind ik zeker een overweging. Jij hebt eigenlijk een groot scherm nodig om in bovengemeld voorbeeld leesbare letters te krijgen. (die letters zijn niet eens zo klein in vgl met wat ik zowel zie tegenwoordig.)

Bij mijn eigen ding kun je tekst wel schalen met alle gevolgen vandien. Blijft lastig.
http://members.home.nl/andre.salters/index.html

[quote:fbee19e1d5="AndreSalters"]Ik vind die bever wel een beetje druk en die bruine balk daarboven kan beter niet "leeg" zijn omdat een nieuwkomer zo op het eerste gezicht geen navigatie heeft of de navigatie kwijt kan raken. Wie beledig ik nu?[/quote:fbee19e1d5]

Degene die na mij de site van Bever heeft gemaakt :smiley:
Niet dat de eerste versie zo briljant was. Toen ik daar aan begon was ik net zo ver als jij nu, maar die heeft het wel 7 jaar uitgehouden…

Afgezien van het uiterlijk werken ze daar met frames en heel veel scriptjes die van alles en nog wat doen waardoor de site behoorlijk stroperig is geworden. Kijk maar eens in de code… Ik denk dat je met 30% van de code praktisch gezien hetzelfde kunt produceren.

[quote:077222c5f6="zakalwe"] BTW, sommige filmpjes hebben wat last van interlacing?[/quote:077222c5f6]

Ik denk dat hierbij een rol speelt dat het bronmateriaal niet altijd optimaal was (dvd)
Iets anders is, dat flashvideo een beetje moeizaam presteert op de mac.

[quote:c871cc1b1c="zakalwe"]Het Firefox schaalprobleem van Flash sites ligt aan de (optionele) !DOCTYPE tag op de eerste regel van je HTML document. Haal deze eerste regel (en misschien de 2e ook) in zijn geheel weg en het is wel goed.

[/quote:c871cc1b1c]

Een DOCTYPE optioneel? Je weet echt niet waar je over praat! en een doctype zou een flash probleem beinvloeden? Mocht dat waar zijn (en ik betwijfel het ten zeerste) dan dienen ze bij Macromedia een flinke schop onder hun hol te krijgen!

Zakalwe: lees dit eens: http://www.alistapart.com/articles/doctype/
http://htmlhelp.com/tools/validator/doctype.html

Morgen komt de nieuwe FireFox uit, zie ik net.

Al weet Zakalwe dan niet waar hij het over heeft, zijn suggestie om de de schaalbaarheid voor deze
http://www.koolendeanderen.nl/
af te schaffen, vind ik toch niet zo gek, nu ik dat eens heb laten inzinken.
Wat het toevoegt is feitelijk rommeligheid (navigatiebalk zou schaalbaar kunnen blijven voor de kleinschaligen onder ons.)

Ik dacht dat het grote verkoopargument van Flash altijd was dat het vector georienteerd is en dus schaalbaar?

De schaalbaarheid van de <object> tag (want daar gaat het om als je het ‘flash’ canvas wil laten meeschalen met het canvas van het browservenster) kan je op verschillende manieren implementeren en afhankelijk van de DOCTYPE wordt dat anders geinterpreteerd.

OF je het ge-embedde object wil laten meeschalen is een beslissing die niets te maken heeft met de gekozen DOCTYPE, maar met de keuze die je als ontwikkelaar maakt.

Bestandsgrootte is ook een geweldig argument deze animatie: [url=http://members.home.nl/andre.salters/vogel4.html]vogeltje[/url] krijgt u voor 36 kb. Dat is echt geweldig. Je kan een gigantische tekenfilm strak op het web zetten voor een 1mb.

Een keuze om niet te schalen, maar een webpagina ideaal voor 1074 breed te laten zien.
kan een estetische zijn en een praktische als er video in je site zit (beter niet schalen)

Edit: kijk bijvoorbeeld eens of je de pagina Profiel (onder kool)
wel leesbaar vind op je iBook
http://www.koolendeanderen.nl/

@tenappel:

Door een bug in FireFox gaat er iets fout wanneer men een verkeerde DOCTYPE gebruikt in combinatie met een Flashobject op 100%…

Wat ik bedoel met dat DOCTYPE optioneel is dat het niet noodzakelijk is om je pagina te kunnen weergeven.

Maar misschien moet je het gewoon proberen, mijn ervaring is echter dat dit het probleem oplost.

[quote:4d62f25c9c="AndreSalters"] Edit: kijk bijvoorbeeld eens of je de pagina Profiel (onder kool) wel leesbaar vind op je iBook http://www.koolendeanderen.nl/[/quote:4d62f25c9c]

Ik zie de tekst onder het blauwe kopje ‘Profiel’ nu ongeveer op dezelfde grootte als de menukopjes.