Wat te doen met opgebouwt beltegoed (bij Orange in dit geval

Ja hoor; the word is out: uw beltegoed is 2 maandjes houdbaar! Wat een ongelooflijke bummer! In mijn geval heb ik de afgelopen jaren bij Orange een beltegoed van zo'n 220 euro opgebouwt. Tja, iets te groot abbo ooit genomen; niet naar omgekeken. Maar toch prima; dan heb je in ieder geval een tegoedje!

[b:b24c7dc6e2]A) Zou je die belminuten uberhaupt nou mee kunnen nemen naar een andersoortig (lees i-Phone) abbo?
B) Als dat zo is… dan ben ik dus na 2 maanden mijn beltegoed kwijt.??[/b:b24c7dc6e2]

Overigens vind ik het van de zotten: Komt de bakker bij je aan de deur? “Heeft u uw halfje bruin niet helemaal opgegeten meneertje? Ha! Die bent u nu dus kwijt!! Inleveren!!! En snel een beetje!!!”

Edit: Ik lees in ander draadje dat er bij de FAQ van T-Mobile ergens staat dat de iPhone ook in combi met andere abbonomenten verkijgbaar zal zijn… da’s interessant… of heb je dan weer internet mogelijkheden enzo… pffff

Beetje rare vergelijking, een dienstverlening met een materieel product... maar ja. Appels en peren.

Je wist dat je betaald voor een x aantal minuten per maand, dan vind ik het nog netjes dat ze het een beetje opsparen voor je…

[quote:bdfca6ff11="NickSmits"]Beetje rare vergelijking, een dienstverlening met een materieel product... maar ja. Appels en peren.

Je wist dat je betaald voor een x aantal minuten per maand, dan vind ik het nog netjes dat ze het een beetje opsparen voor je…[/quote:bdfca6ff11]

Valt toch wel mee een rare vergelijking? Je betaalt voor iets en da’s na 2 maanden weg zonder dat je het hebt gebruikt!

Je 2e zin snap ik niet; je bent het kwijt dus er wordt niets opgespaard!

Normaal betaal je gewoon per maand voor een X-aantal minuten. Na deze maand begin je weer van voor af aan. Sommige providers zijn zo lief om deze minuten en smsjes 1 a 2 (of meer) maanden mee te nemen zodat je als het ware wat spaart.

Dit ligt er dus aan per provider. Als je een reserve opbouwt is dat meestal omdat je abo te hoog is, en ga je waarschijnlijk met dat overschot ook weinig doen. Normaal is het zo dat als je een nieuw abo neemt of verlengt dat je de belminuten gewoon kwijt bent.

[quote:b36d32d62f]Normaal is het zo dat als je een nieuw abo neemt of verlengt dat je de belminuten gewoon kwijt bent.[/quote:b36d32d62f]

Nou, zo normaal moet dat helemaal niet zijn. Het is toch idioot dat je niet iets krijgt waar je wel voor betaald hebt. De vergelijking met de bakker is inderdaad een beetje raar gekozen. Maar wanneer ik ergens voor betaal en ik maar er niet direct gebruik van, dan is het niet meer dan normaal dat ik er dan gebruik van kan maken wanneer ik wil.

Ik vraag me inderdaad ook af wat je als Orange klant nu aangeboden krijgt. Ik heb namelijk niet gevraagd om die overstap naar T-Mobile. En het zou raar zijn dat wanneer ik een iPhone kies, ik mijn tegoed kwijt raak.

Je weet bij abonnementen dat het zo gaat, dat geven ze ook duidelijk aan. Wil je dat liever niet? Geen probleem: pre-paid. Daar houd je gewoon wat je betaald. Opgelost.

Ik ben het met Nick eens, het is gewoon de afspraak tussen jou en je provider. Die heb je vooraf ook gewoon kunnen lezen hoor :wink:

als je het daar niet mee eens bent, dan zoek je toch een andere provider? sorry hoor, maar je gaat gewoon een contract aan en je kent de voorwaarden daarvan.

Zo werkt het nou eenmaal. Je kunt ook nog een eigen provider oprichten en belminuten gratis weggeven, dat zou helemaal aardig zijn, maar dat zie ik ook niet gebeuren. Die bedrijven zijn er niet voor jou, die zijn er om winst te maken. Je kunt hun gedrag beïnvloeden door je koopgedrag. Doe dat zou ik zeggen.

ik ben zelf van Orange overgegaan naar t-mobile flex en kon me beltegoed gewoon meenemen. Zou je alleen ergens een losse iphone vandaan moeten toveren. (en natuurlijk even kijken of de iphone 3g weer snel gekraakt word)

[quote:6fa91be312="Joid"][quote:6fa91be312]Normaal is het zo dat als je een nieuw abo neemt of verlengt dat je de belminuten gewoon kwijt bent.[/quote:6fa91be312]

Nou, zo normaal moet dat helemaal niet zijn. Het is toch idioot dat je niet iets krijgt waar je wel voor betaald hebt. De vergelijking met de bakker is inderdaad een beetje raar gekozen. Maar wanneer ik ergens voor betaal en ik maar er niet direct gebruik van, dan is het niet meer dan normaal dat ik er dan gebruik van kan maken wanneer ik wil.

Ik vraag me inderdaad ook af wat je als Orange klant nu aangeboden krijgt. Ik heb namelijk niet gevraagd om die overstap naar T-Mobile. En het zou raar zijn dat wanneer ik een iPhone kies, ik mijn tegoed kwijt raak.[/quote:6fa91be312]

Typisch geval van tekenen en niet weten wat het contract inhoudt?
Het is normaal vind ik dat dat gebeurt. Dan moet je gewoon een lager abonnement nemen.

Jaja, ik begrijp het helemaal; ik moet dus niet morren dat ik zometeen 220 euro beltegoed kwijt ben als ik overstap naar de felbegeerde iPhone.. eigen schuld dikke bult....

duh… come on! :x

Voor mij zometeen wel even het belangrijkste argument of ik wel/ geen iPhone neem hoor!

Ik ben erg benieuwd welke andere abbo’s er mogelijk zijn -zie mijn eerste post-

Inderdaad, dat stond in de voorwaarden. En ik denk uit je bericht te concluderen dat ik het erg zou moeten vinden dat jij niet voor de iPhone kiest? Je moet voor jou de beste keuze maken, daar zal ik echt niet mee zitten.

Er zijn nog wel andere abonnementen mogelijk met de iPhone, echter verdwijnen sowieso je bel minuten die je hebt opgespaard.

Dus je beidde vragen zijn beantwoord.

Nee dat kan niet, en 2, gaat niet meer op dus.
Maar begin je opnieuw dan ben je inderdaad na 2 maanden je meegenomen btg kwijt. Wat trouwens positief is want bij veel providers ben je het gelijk al kwijt.

[quote:ba34a2b3d0="carpebios"][quote:ba34a2b3d0="Joid"][quote:ba34a2b3d0]Normaal is het zo dat als je een nieuw abo neemt of verlengt dat je de belminuten gewoon kwijt bent.[/quote:ba34a2b3d0]

Nou, zo normaal moet dat helemaal niet zijn. Het is toch idioot dat je niet iets krijgt waar je wel voor betaald hebt. De vergelijking met de bakker is inderdaad een beetje raar gekozen. Maar wanneer ik ergens voor betaal en ik maar er niet direct gebruik van, dan is het niet meer dan normaal dat ik er dan gebruik van kan maken wanneer ik wil.

Ik vraag me inderdaad ook af wat je als Orange klant nu aangeboden krijgt. Ik heb namelijk niet gevraagd om die overstap naar T-Mobile. En het zou raar zijn dat wanneer ik een iPhone kies, ik mijn tegoed kwijt raak.[/quote:ba34a2b3d0]

Typisch geval van tekenen en niet weten wat het contract inhoudt?
Het is normaal vind ik dat dat gebeurt. Dan moet je gewoon een lager abonnement nemen.[/quote:ba34a2b3d0]

Tekenen en niet weten wat je contract inhoudt??? hou toch op man (of vrouw aan je avatar te zien :stuck_out_tongue: ). Nee echt, zonder dollen; daar weet je toch helemaal niks van. Hoe kan je daar in hemelsnaam iets over zeggen! Ik had een abonoment afgesloten in de tijd dat ik alleen mobiel belde en dat was de afgelopen maanden helemaal niet het geval. wegens omstandigheden een tijd lang niet gebeld. Ook had ik even want andere dingen aan mijn hoofd dan dit omzetten en dacht om het om te zetten als ik de overstap moest maken!.. en nu heb ik dus een beltegoed wat fors is en dat ben ik zo dus kwijt. Daar baal ik van. Mag dat??? Ja toch! Ik wilde juist nu een lager abbonoment nemen!

En dan schrijf jij dat dit een typisch geval is van tekenen en niet weten wat het contract inhoudt??? Sorry maar ik ben d’'r even pissed off van hier.

Dat was niet tegen jou maar tegen de gene boven mij. Maar goed, nogmaals, je mag blij wezen dat je überhaupt wat mee mag nemen. Meestal ben je het kwijt als je het niet in je maand opmaak. En bij het tekenen van een contract kan je dus de voorwaarden doornemen. Hierin staat dan wat er gebeurt met opgespaarde bel minuten en dergelijke. En het is dan ook slim om een lager abonnement te nemen, dat bespaart je op de kosten (mss wel flink ook)

Owja, en ik ben jongetje met een zwak voor Scarlett Johansson :wink:

Even racapituleren: je moet altijd heel je contract doorlezen voordat je tekent. Dat geldt ook als je 11 juli in de T-Mobile winkel of bij een Apple Premium Reseller staat. Hoe langer en ingewikkelder het contract, hoe langer het duurt voordat een klant geholpen is.

Nooit zo maar iets tekenen omdat er een rij mensen achter je staat. Ook niet vergeten je leesbril mee te nemen om de kleine lettertjes te kunnen lezen.

[ mierenneuker modus ] [b:9924218235]recapituleren[/b:9924218235] [ /mierenneuker modus ]

Maar gelijk heb je!

Momenteel kun je naar andere T-Mobile abonnementen maximaal €20,00 van Orange mee over nemen.

[quote:8a8dd387dd="carpebios"]Dat was niet tegen jou maar tegen de gene boven mij. Maar goed, nogmaals, je mag blij wezen dat je überhaupt wat mee mag nemen. Meestal ben je het kwijt als je het niet in je maand opmaak. En bij het tekenen van een contract kan je dus de voorwaarden doornemen. Hierin staat dan wat er gebeurt met opgespaarde bel minuten en dergelijke. En het is dan ook slim om een lager abonnement te nemen, dat bespaart je op de kosten (mss wel flink ook)[/quote:8a8dd387dd]

Ik heb, toen ik destijds het contract tekende, nergens gelezen dat ik uiteindelijk over moest stappen naar T-Mobile. Maar wil ik nu onder dezelfde condities verder gaan, dan heb ik geen keuzevrijheid. Grote onzin dus om over “beter contract lezen” te praten.

Gelukkig heb ik, in tegenstelling tot de TS, een bescheiden €70,- in mijn beltegoed staan. Ik bel dit in de zomervakantie wel op.

Ik heb eenzelfde punt: €170+ opgespaard bij Orange, omzetten naar prepaid zou ook al het verlies van mijn beltegoed zijn, overstappen naar andere provider idem. Kan ik er iets aan doen? Ja, een iPhone scoren en van die 170 euro lekker internetten... Verder denk ik er nu nog niet aan om over te stappen. Maar op het moment dat Orange zegt, zonder mij daar van op de hoogte te stellen, dat nu ineens mijn beltegoed maar 2 maanden geldig zou zijn, dan hebben ze wel een probleem. Ik ben een contract aangegaan waarin staat: beltegoed onbeperkt meenemen.

Jezus Ratz, als je niet akkoord bent met de voorwaarden, dan teken je toch niet. Het is natuurlijk niet zo dat je 'recht' hebt op een iPhone en dat jou nu onrecht wordt aangedaan doordat T-Mobile voor jou minder gunstige voorwaarden stelt. We leven gelukkig in een samenleving waar niet alles via socialistische denkwijzen tot stand komt. Dan moesten we een telefoon afnemen van een of ander staatsbedrijf dat vanwege gebrek aan concurrentie altijd te duur is en was een iPhone nooit geboren omdat het gebrek aan concurrentie niet motiveert om te innoveren. Over een tijdje verdwijnt wellicht de status van T-Mobile als exclusieve verkoper van de iPhone en zullen de voorwaarden en prijzen onder druk van concurrenten vanzelf nóg gunstiger worden.