wat voor extensie hebben audiobooks?

ik vraag me af wat voor extensie audiobooks hebben? want ik had begrepen dat je ze af kan luisteren op je iPod en dat ze dan een soort bookmark plaatsten zodat je gewoon weer verder kan luisteren als je de iPod uitzet? maargoed wat voor extensie heeft de audiobook nodig om goed (en op die manier) op een iPod te werken? aparte bestandjes van mp3tjes zijn natuurlijk ook zo vervelend.. :oops:

Alvast bedankt :smiley:

MVG,
Ariƫlla

.au

:smiley:

Mmmh, nooit geweten dat Audiobooks ander soort bestanden zijn dan MP3 of MP4 AACā€¦-tenminste nadat ze geripped zijn van -ook een gewone- audioCD. Zijn het niet gewoon geluidsfragmenten net zoals een muziekstuk?

En als je je iPod op pauze zet zet 'ie geen bladwijzer neer, maar onthoud gewoon waar 'ie gepauzeerd is en draait dan weer verder waar je de laatste keer geƫindigd was. Niets speciaals aan toch?
Of zijn er in de iPod voor audio-book-bestanden speciale features ingebouwd? Ik betwijfel het. Maar hoor het graag!

Mijn excuses, de extensie is .aa En ja, er kunnen wel degelijk bookmarks gemaakt worden op de iPod. Meer info hier:

http://macs.about.com/od/ipod/a/ipod_audible.htm

[quote:92104d9226="unSOUND"]Mijn excuses, de extensie is .aa En ja, er kunnen wel degelijk bookmarks gemaakt worden op de iPod. Meer info hier:

http://macs.about.com/od/ipod/a/ipod_audible.htm[/quote:92104d9226]
dankjewel voor je hulp en de website :smiley:

Ik had het een keer ergens gelezen, dus heb ik het even voor je gegoogled. En ja, .m4b is de extensie van de door DRM-beschermde audiobook bestanden van de iTunes Music Store. Ze zijn exact hetzelfde als .m4p muziekbestanden, maar iTunes en de iPod onthouden inderdaad waar ze het laatst gebleven waren. Ik heb het zelf trouwens nog nooit geprobeerd.

Toevoeging: .m4b is blijkbaar de AAC-versie, en .aa de MP3 versieā€¦