Wat voor soort schroeven nodig voor inbouwen extra HD

Hallo allemaal,

Ik wil een extra HD inbouwen in mijn G4, maar ik weet niet wat de maat van de schroeven is die ik nodig heb om de HD vast te zetten. Weet iemand die welke type schroef ik nodig heb?

Bij voorbaat dank,

Groet,
Job

Dezelfde schroeven als je "oude" HD?

De HD is niet bedoeld als vervanging van de oude HD, maar als extra HD en de eerste HD zit aan de onderkant vastgeschroefd, waardoor ik niet bij de schroeven kan komen zonder echt de hele machine uit elkaar te halen.

Groet,
Job

Wat voor G4 heb je ? Vaak zit in de 'kooi' waar je een extra HD kunt zetten, door Apple schroeven gemonteerd die je kunt gebruiken voor een nieuwe HD.

Hoi Joris,

Ik heb een G4/400 Mhz/AGP/10Gb HD/16Mb VRAM/DVD-ROM, en in de kooi waar onderin al de originele 10Gb HD ligt heeft Apple geen extra schroefjes gezet voor een tweede HD. De HD past daar echter wel in, maar om te voorkomen dat ik meteen de schroefdraad van de HD aan barrels draai probeer ik er achter te komen wat voor soort schroeven ik nodig heb.

Alvast bedankt voor alle hulp zover,

Groet,
Job

Denk dat je 't beste naar een PC-winkeltje kunt lopen met de slagzin: "Doe mij 's wat van die hardeschijfschroefjes".

Bij aanschaf van een G4 zit er een zakje met 4 schroeven bijgeleverd. Dat gaat natuurlijk nu alleen op als je m nieuw hebt gekocht.

Zitten er bij een nieuwe Western Digital standaard bij!

Ik heb toch ook zo'n blote harde schijf ontvangen, zonder schroefjes, en dat was een Western Digital, dus... Er zat nog een zipdrive in de machine, en daar hebben wij twee vijsjes uitgehaald.

Bij mijn G4 weet ik niet of er een zakje met vijsjes bijzat, ik heb er namelijk twee schijven laten bijsteken, dus die zullen daarvoor wel gebruikt zijn.

http://developer.apple.com/documentation/hardware/hardware2.html

op deze site kun je de technical note van je Mac vinden.

Hierin staat precies vermeld welke schroeven er gebruikt zijn.

Hehehe.... Toevallig dat je dat vraagt.

http://www.clubarne.com/nblog/comments.php?id=606_0_1_0_C

:wink:

Bij mijn 2de harddisk (los gekocht) zaten ook gewoon de schroefjes erbij...