Webcam voor PowerBook

Zoek een webcam die klein en handig te bevestigen is op een PowerBook. Ligt de iSight dan voor de hand? En waar moet ik op letten qua software bij een eventueel alternatief?

iSight is erg mooi en handig. De nieuwe schijnt een magneetje te krijgen / hebben, zodat je hem makkelijk aan en afkoppelt. Ik vind het snoertje wel wat lang.

Je geeft zelf al het beste antwoord. iSight. Dat is een webcam met Firewire ipv. USB. dat heeft dus zo zijn voordelen. (er zijn er inmiddels meer die dat hebben,.. ) Daarnaast heeft de iSight een autofocus en een lens die met redelijke lichtopbrengst al een behoorlijk beeld geeft.

De rest kun je op je gemak hier, http://www.apple.com/isight/ lezen.

Bart

iSight, kun je bijv gebruiken bij iChat.

MSN bijvoorbeeld werkt niet met webcam op mac.

Apple schijnt aan iSight 2 te werken die net een slagje kleiner is dan de huidge. Ook het vastmaken aan een Power / ibook schijnt te worden verbeterd.

Dus misschien even wachten met kopen?

Moeilijk te bevestigen aan een PB? Er zit een soort haakje/clip bij die klik je vast oven op de PB. Ik gebruik het zelf ook. Het gaat prima.

Kijk maar op de Apple Store daar zie hem bevestigt op een PowerBook

een magneetje zal het niet worden. Aan alu? Gaat niet goed gaan...

[quote:668e794d3f="Waterman"]een magneetje zal het niet worden. Aan alu? Gaat niet goed gaan...[/quote:668e794d3f]

een nieuw soort magneet? http://www.apple.com/nl/displays/design.html

Ja, ik zie het ook op de site. Zal wel een ijzeren freempje onder zitten dan...

Zijn er ook mensen die goede ervaringen hebben met andere cams?

Niemand positieve ervaringen met andere cams ????

Mijn vriendin gebruik deze weleens op mijn PowerBook [img:9f4f7737f3]http://www.sweexeurope.com/media/prodimages/JA000030_Beste-koop.jpg[/img:9f4f7737f3] Van Sweex kost €14,95. Kleiner ben ik ze niet vaak tegengekomen.

Je ziet veel webcams die net als deze van sweex alleen windows zeggen te ondersteunen. Maar doen ze het ook gewoon met de mac/ichat? net als mijn digitale video camera? Die is niet goed te gebruiken omdat hij na een tijdje in slaap valt. Ik heb nog niet kunnen vinden hoe dat uit moet...

€ 14,95 is wel goedkoop…