weblog analizer voor OS X?

Bij mijn provider kan ik een z.g. RAW Weblog downloaden, wat heel handig is om fouten te zoeken of misbruik door mijn forum-bezoekers uit te pluizen. Dit zijn echter flinke bestanden met werkelijk tienduizenden van dit soort regels:

[i:ca76a5289d]62.166.179.86 - - [04/Apr/2003:14:07:42 -0800] “GET /forum/posting.php?mode=delete&p=5471&sid=16c295d4c98721532586a0e5c0275d37 HTTP/1.1” 200 1568 “http://www.dierenforum.com/forum/viewtopic.php?p=5467” “Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; .NET CLR 1.0.3705)”[/i:ca76a5289d]

Onnodig te zeggen dat deze log bestanden openen in TextEdit niet echt grappig werk is.

Bestaat er voor OS X software die dit soort bestanden kan analyseren en vriendelijker weergeven?

Hoi,

Ik vind zelf Webalizer het beste gratis / GPL programma voor logfile analyse. Analog wordt ook veel gebruikt maar ik vind de output daarvan minder nuttig. Webalizer vind je op deze pagina.

Ik heb zelf geen ervaring met de MacOSX versie, alleen de Linux versie. Een voorbeeld van output van Webalizer is hier te zien. Configuratie is voor beginners misschien lastig. Reply anders weer ff.

groet, beige

[/url]

Probeer ook een Funnelweb, ik gebruik dit ook en vind dit eigenlijk nog beter dan Analog of Webaliser. En je kan je reports bewaren als html, pdf, word of excel. Er is een freeware en een Commercial versie. Meer info :[url]http://www.quest.com/funnel_web/analyzer/[/url]

Een ander programma dat ik gebruik is Urchin, dit is ook een zeer goed programma, is beter geschikt om op je server te draaien. En is niet echt goedkoop!
Meer info:http://www.urchin.com/

Webalizer draait fijn op Mac OS X hoor, gebruikt 't ook voor MacOSX.nl. Zie voor een voorbeeld maar eens [url=http://www.macosx.nl/stats/]www.macosx.nl/stats/[/url]

[quote:07ef982a7f="Adriaan Mol"]Webalizer draait fijn op Mac OS X hoor, gebruikt 't ook voor MacOSX.nl. Zie voor een voorbeeld maar eens [url=http://www.macosx.nl/stats/]www.macosx.nl/stats/[/url][/quote:07ef982a7f]

Helaas nu zonder info over de gebruikte browsers. Ik heb in mijn webalizer configuratie dit staan:

[code:1:07ef982a7f]GroupAgent Opera Opera
HideAgent Opera
GroupAgent AppleWebKit Safari
HideAgent AppleWebKit
GroupAgent Konqueror KDE/qt Konqueror
HideAgent Konqueror
GroupAgent OmniWeb OmniWeb
HideAgent OmniWeb
GroupAgent iCab iCab
HideAgent iCab
GroupAgent MSIE MS Internet Explorer
HideAgent MSIE
GroupAgent Netscape Netscape/Gecko
HideAgent Netscape
GroupAgent Gecko Mozilla/Gecko
HideAgent Gecko
GroupAgent compatible Netscape compatible
HideAgent compatible
GroupAgent Mozilla Netscape (old)
HideAgent Mozilla[/code:1:07ef982a7f]

Zo zie ik precies welke browsers mensen gebruiken. Verder maak ik ook veel gebruik van IngoreAgent om zoekmachines weg te laten:

[code:1:07ef982a7f]
IgnoreAgent Zoek.nl*
IgnoreAgent Mercator*
IgnoreAgent Webspider*
IgnoreAgent Openfind*
IgnoreAgent psbot*
IgnoreAgent OpenTextSiteCrawler*
IgnoreAgent SlySearch*
IgnoreAgent WebTrends*
IgnoreAgent FAST-WebCrawler*
IgnoreAgent Vindex*
IgnoreAgent http://www.almaden.ibm.com/*
IgnoreAgent MedialabRobot
IgnoreAgent oBot
IgnoreAgent ia_archiver
IgnoreAgent Kennisnet-link-check*
IgnoreAgent Teleport*
IgnoreAgent BravoBrian*
IgnoreAgent WebStripper*
IgnoreAgent MSFrontPage*
IgnoreAgent TurnitinBot*
IgnoreAgent Xenu*
IgnoreAgent BigBrother*
IgnoreAgent WebReaper*
IgnoreAgent MicrosoftPrototypeCrawler*
IgnoreAgent AVSearc*
IgnoreAgent Googlebo*
IgnoreAgent OpenTextSiteCrawle*
IgnoreAgent sitecheck.internetseer.com*
IgnoreAgent appie*
IgnoreAgent polybot*
IgnoreAgent PHP*
IgnoreAgent htdig*
IgnoreAgent NPBot
IgnoreAgent OWR_Crawler*
IgnoreAgent SURF
IgnoreAgent minerva*
IgnoreAgent Big Brothe*
[/code:1:07ef982a7f]

Doe er je voordeel mee!

Beige

[quote:89aee8c4ba="Adriaan Mol"]Webalizer draait fijn op Mac OS X hoor, gebruikt 't ook voor MacOSX.nl. Zie voor een voorbeeld maar eens [url=http://www.macosx.nl/stats/]www.macosx.nl/stats/[/url][/quote:89aee8c4ba]

Ja, die ken ik, heeft mijn provider ook al standaard staan, dus daar hoef ik niet zelf mee te kutten. :stuck_out_tongue:

Maar waar het mij voornamelijk om gaat is een overzicht van “referers”, wat ik er niet zo makkelijk uit kan halen hiermee.

Het “probleem” is namelijk voornamelijk dat ik een aantal gebruikers op mijn forum heb die het tegen mijn duidelijke regels in nodig vinden de avatar die ze bij mij plaatsen te hotlinken op andere fora waar ze niet een avatar kunnen uploaden. Om te weten welke gebruikers ik een rotschop moet verkopen wil ik dus precies zien welke avatars waar vandaan aangeroepen worden, snappie?

Volgens jouw weblog zijn wij trouwens allemaal aliens? :stuck_out_tongue:
[img:89aee8c4ba]http://www.macosx.nl/stats/ctry_usage_200305.png[/img:89aee8c4ba]

[quote:ce502a7288="iRuben"]Volgens jouw weblog zijn wij trouwens allemaal aliens? :-P[/quote:ce502a7288]

Ja, das een reverse DNS setting die ik nog even moet instelling inderdaad :wink:

[quote:538943a418="Adriaan Mol"] Ja, das een reverse DNS setting die ik nog even moet instelling inderdaad ;)[/quote:538943a418]

Let op als je reverse DNS settings aanzet (HostnameLookups on) dan gaat dit wel je server wat vertragen! Ik weet nu niet hoe een Xserve daarop gaat reageren!
Ja probeer het eens hé, we zullen het dan wel zien als alles wat trager gaat! :wink:

[quote:1100b03494="TheBT"] Let op als je reverse DNS settings aanzet (HostnameLookups on) dan gaat dit wel je server wat vertragen! Ik weet nu niet hoe een Xserve daarop gaat reageren! Ja probeer het eens hé, we zullen het dan wel zien als alles wat trager gaat! :wink:[/quote:1100b03494]

Je kan Apache hostnamelookups laten doen of webalizer. Ik kies er zelf voor om dat door webalizer te laten doen. Apache blijft zo lekker snel.

Webalizer laat je draaien als het niet druk is op de server. Webalizer maakt bovendien een DNS cache aan waardoor het relatief snel gaat.

Groet, beige - die wel zou willen zien met wat voor browsers MacOSX.nl bezocht wordt - zelf nu met Mozilla onder :slight_smile: Windows :frowning: