Weblog - hoe?

Heren, dames,

Ik zou graag een weblog willen bijhouden:

  • hoe doe ik dit (uploaden enzo)
  • welke software is benodigd
  • hoe makkelijk is het
  • hoe geef ik het vorm (bijvoorbeeld www.veen.com - jeff); deze ziet er simple doch mooi uit.

Any feedback is welcome.

Dank,
:finderoud:

ff zoeken op

http://www.versiontracker.com

misschien

Het is TE simpel. Een beetje kennis van HTML en je bent er. Het is altijd een standaard lijstje, een lange html pagina met links en rechts eventueel wat links. Ik had een pagina met een grote mooie foto [regelmatig vernieuwen!] met aan de rechterkant een frame, met daarin een weblog. Kan je daarvoor best de code geven, maar een frame maken is heel simpel. Overigens kun je met Quark 6 ook een prima weblog bijhouden!

Voor die pagina van veen.com is gebruik gemaakt van [url=http://www.movabletype.org/]Movable Type[/url] ;) maar er zijn natuurlijk nog veel meer verschillende pakketten te vinden die je kan gebruiken... - [url=http://www.pivotlog.net/]Pivot[/url] - [url=http://nucleuscms.org/]Nucleus[/url] - [url=http://noahgrey.com/greysoft/]Greymatter[/url] (dit zijn er zomaar wat)

en dan heb je natuurlijk ook nog iets als iBlog

www.blogger.com is er ook nog.

Om te bloggen zijn er diverse mogelijkheden. Als je niet erg thuis bent in databases is Pivot de handigste die je op een eigen server kunt draaien. Die werkt geheel in PHP. Vrijwel alle andere blogs werken met een SQL database.
Nog makkelijker is een blogservice zoals blogger (maar er zijn er meer) waar je een account kunt nemen en kunt kiezen of je 'm op hun server laat hosten of de pagina’s naar je eigen website laat doorsturen (via FTP)

Ikzelf gebruik Pivot.

Voor het ontwerp kun je helamaal zelf bepalen wat en hoe of wat standaard thema’s regelen. Het opzetten is even wat werk, maar als het eenmaal staat hoef je aleen maar tekstjes te typen en plaatjes in te voegen enzo, makkelijk!

Een kleine aanvulling die ik erg goed vindt,

http://wordpress.org/

Je moet wel een server met php en mysql hebben, maar werkt super. heel goed cms er achter. Dit is ook de bedoeling van een log, dat bezoekers kunnen reageren, dus moet er wel serverside gewerkt worden.

Roel

ff zoeken naar iBlog, best zel handig ... succes

[quote:e63be4a40d="Fontaholic"]Het is TE simpel. Een beetje kennis van HTML en je bent er. Het is altijd een standaard lijstje, een lange html pagina met links en rechts eventueel wat links. Ik had een pagina met een grote mooie foto [regelmatig vernieuwen!] met aan de rechterkant een frame, met daarin een weblog. Kan je daarvoor best de code geven, maar een frame maken is heel simpel. Overigens kun je met Quark 6 ook een prima weblog bijhouden![/quote:e63be4a40d]

Dank voor je reactie - code meegeven: waar voer ik deze in ~(ben wat dat betreft echt een no-no)
En hoe houd ik met Qurak 6 een weblog bij?

Waar is jouw weblog te zien?