weblog

hi.

Hoe maak ik een weblog aan binnen een bestaande website?>

stel www.bieg.nl en du sook daar dan het log en niet dat je een redirect ervoor moet doen.

kortom google is loos gegoochel dus als iemand mij zou kunnen bijschijnen?
Ik ben u zeer ekentelijk :wink:

BIEG

kijk eens op http://www.blogger.com.

Je maakt je eigen template met de look van je website en je laat de pagina’s naar je webserver FTP-en. In je website maak je een link naar die pagina’s, net als met iedere andere HTML pagina.

heb je een site die op php draait? dan kun je een blogger via require inladen in je site. [url=http://sourceforge.net/projects/phposxom/]phposxom[/url] gebruik ik [url=http://www.hansenonline.nl]hier[/url] het is nog in de beginfase, maar dan heb je een idee. het voordeel van phposxom is dat je de content in een .txt bestand zet en dit dus overal kan maken en uploaden als je je inlog onthoud.

daan.

[quote:b3f00e55cf="hansenonline"]het voordeel van phposxom is dat je de content in een .txt bestand zet en dit dus overal kan maken en uploaden als je je inlog onthoud. [/quote:b3f00e55cf]

Is dit een voordeel? Lijkt mee een enorm nadeel. Bij de meeste “blogging software” kan je gewoon tekst via een formulier in een browser zetten.

Als je een eigen webserver hebt, dan kan je ook kijken naar movable type, de de facto standaard.

als je geen breedband hebt is het een voordeel als je het op je computer kan schrijven en daarna kan uploaden. pmachine is ook een mooie weblog, maar dan moet je wel een mysql database hebben. als je het op je mac host moet je wel de servername in apache aanpassen, anders werkt het niet goed. nadeel is dan dat je het niet op je computer kan controleren lokaal.

daan.

waar staat RSS voor ?


kan je zelf niet zoiets in elkaar programeren via php?

mischien dat je bij het lezen van deze [url=http://weblog.r-win.com/archives/000608.html]pagina[/url] wijzer wordt?

daan.

Is er ook zoiets als blogger alleen dan met de mogelijkheid om reacties te plaatsen door bezoekers?

met pmachine kan dat, maar dan heb je wel php en mysql nodig.

daan.

Jammer maar ja, ik gebruik nu web-log.nl maar ik wil liever niet afhankelijk zijn van een gratis service zoals die, je weet maar nooit wanneer ze er ineens mee stoppen.

[quote:bf77ca8962="hansenonline"]het voordeel van phposxom is dat je de content in een .txt bestand zet en dit dus overal kan maken en uploaden als je je inlog onthoud.[/quote:bf77ca8962] Het voordeel van PhPosxom en Blosxom is dat het prima werkt als je alleen blogt. Als er meerdere mensen gebruik maken van een blogdienst (zoals [url=http://www.4mac.nl]bij mij[/url]) dan heb je simpelweg een webserver nodig met phph en mysql. Het uploaden van een textbestand kan ik niet echt een voordeel/ gemak noemen.

Pivot is een mooie tool. Wel php en op je eigen server, maar je hebt er geen database voor nodig. Kijk op www.mijnkopthee.nl, het log van de bouwer.

Niemand tevreden met iBlog, destijds een weggevertje bij je .Mac account?

[quote:18df728dec="Jmvdtoorn"]Is er ook zoiets als blogger alleen dan met de mogelijkheid om reacties te plaatsen door bezoekers?[/quote:18df728dec]

Movable Type : http://www.movabletype.org

[quote:344f57f239="Deskman"]Niemand tevreden met iBlog, destijds een weggevertje bij je .Mac account?[/quote:344f57f239] Een iblog-achtige oplossingen voor de verschillende blogsystemen (grey matter, movable type, nucleus en zelfs geeklog!) biedt [url=http://www.kung-foo.tv/ecto/]ecto[/url], een programma van [url=http://www.kung-foo.tv/blog/]Adriaan[/url] (een andere Nederlander, uit Japan)

Humhum, dat is dus een client die postjes doorstuurt naar je blog, iBlog is een echte blogtool. Ik gebruik wel [url=http://www.kung-foo.tv/itti.php#1]Kung-Tunes[/url] van hem...

[quote:e299241581="tennapel"][quote:e299241581="Jmvdtoorn"]Is er ook zoiets als blogger alleen dan met de mogelijkheid om reacties te plaatsen door bezoekers?[/quote:e299241581]

Movable Type : http://www.movabletype.org[/quote:e299241581]

Thanx, maar ik zie dat mn standaardabbonementje van xs4all dit allemaal niet ondersteunt. Ik blijf dus nog ff bij web-log.nl :wink: