Webruimte, PHP en MySQL

Jo geeks,

Is het mogelijk om PHP en MySQL te draaien onder Panther? En heb je dan een aparte computer (server) nodig om het te laten functioneren? Zo ja zou ik dan bijv. op een andere Apple een map kunnen maken waarin ik een website kan flikkeren die zo groot is als mijn HD? Waar ik PHP en MySQL op laat draaien. En de website online te bekijken is op mijn IP adres? Geloof dat dat zo kan?

:?

webserver instaleren,

gaat dan inderdaad via je ip adres. Voorbeelden hiervan zijn foxserv en er is nog 1 wellicht meer, kan ff niet op de naam komen. Met zulke progs, instaleer je php, apach en mysql op je systeem.

Roel

[quote:b29eda0de5="roelboekel.nl"]webserver instaleren,

gaat dan inderdaad via je ip adres. Voorbeelden hiervan zijn foxserv en er is nog 1 wellicht meer, kan ff niet op de naam komen. Met zulke progs, instaleer je php, apach en mysql op je systeem.

Roel[/quote:b29eda0de5]

Je hoef php, apache en mysql niet te instaleren, deze zitten al bij OSX. Je hoeft het alleen maar te activeren. Apache kan je gewoon via de system preference doen en php en mysql via de terminal.

Als goed is krijg je een vaste ip van je provider en deze kan je weer gebruiken om een url naar te laten verwijzen. Zelf draai ik 4 websites op mijn mac en ik merk er niet veel van moet ik zeggen.

hiero een paar links:
http://www.entropy.ch/software/macosx/welcome.html
http://www.macdevcenter.com/pub/a/mac/collections/webserving.html

suc6

ohh cool, wist ik niet,

perfect ga ik ook eens proberen.

Roel

Installers (inclusief preferencepanes) hier:

Makkelijker gaat echt niet. Beter ook niet trouwens.

Bedankt voor jullie tips.

Maar dan zou ik het ook op mijn (werk) eMac kunnen draaien, dus er op werken en tegelijkertijd de site beheren. Hoe zit het verder met beveiligen van ip adres enzo?

[quote:90e4a37d73="Jesper"]Hoe zit het verder met beveiligen van ip adres enzo?[/quote:90e4a37d73]

Regelt Apache voor je :wink:

Maar is het nou zo, dat ik er per se een aparte computer voor beschikbaar moet stellen wil ik dit draaien, of kan ik het ook op mijn bestaande computer draaien? Want dat lijkt me wel het mooiste. En zo ja wat zijn de voor en nadelen ervan?

Thx :slight_smile:

Je kan het gewoon op je 'werk' computer draaien... hoef je m.i. niet een aparte mac voor aan te schaffen. Enige voorwaarde is dat ie altijd aan moet staan (dus ook geen sluimerstand). Zodra ie uit staat of in sluimer staat is je website niet bereikaar.

Ik ben nu bezig met Apache. Als ik het goed begrijp moet je dan Personal Web Sharing in System Preferences aanvinken en moet je site te bekijken zijn op je ip adres. Als ik dan mijn eigen ip adres invoer dan krijg ik niets te zien. Als iemand anders hem invoert, dan krijgt diegene een pagina te zien met alles werkt. Hoe zit dat precies? En hoe zit dat nou dat je alle aanvragen op poort 80 naar de computer met de webserver kunt versturen? Ik probeer bij mijn Speedtouch modem te kijken waar ik de poort 80 kan open zetten. Maar ik kan niets vinden. Ik vind wel iets van NAT maar daar snap ik nie echt veel van.

Wat is hier aan de hand? :slight_smile:

[quote:cefd69803c="June"] Je hoef php, apache en mysql niet te instaleren, deze zitten al bij OSX. Je hoeft het alleen maar te activeren. Apache kan je gewoon via de system preference doen en php en mysql via de terminal.[/quote:cefd69803c]

Als ik mij niet vergis zit mysql alleen standaard op Mac OS X Server, niet op de client versie. Maar het is eenvoudig te installeren, zie de links hierboven, of via Fink (http://fink.sf.net).

  • Koen.

Ben nog weer even aan het klooien geweest. En zit nu met het volgende. Apache (Personal Web Sharing) blijft hangen bij "Personal Web Sharing starting up..." Wat ook vreemd is is dat ik op http://localhost wel de apache test pagina zie, maar op http://127.0.0.1/ niet.

:cry:

Ik word er echt gek van. Hoe kan ik nou Apache configureren? Kan niets vinden bij de help, en kan hem alleen maar aan en uit zetten. [url=http://81.58.108.3/~jespervanee/]Hier[/url] kun je niet komen. :(

De bovenste link van jou verwijst naar je home folder van jou Mac (en dan idd. de map websites).

Als je nou 's op deze link klikt. Nu kom je uit op je main site… die vind je op je HD → Bibliotheek → Webserver → Documents

:wink:

Maar waarom kan ik dan niet in die map komen? En is het wel de bedoeling daar te komen? Waar kan ik permissies geven om wel in die map te komen?

[quote:8ee4b9f071="Jesper"]Maar waarom kan ik dan niet in die map komen? En is het wel de bedoeling daar te komen? Waar kan ik permissies geven om wel in die map te komen?[/quote:8ee4b9f071] Hmmm... heb momenteel dezelfde problemen, kom met http://localhost/ wel bij index.html.nl, maar krijg met http://localhost/~kortegebruiksersnaam/test.php niet de gewenste testpagina van PHP4, melding: "The requested URL /~kortegebruiksersnaam/test.php was not found on this server." Een poos geleden werkte alles normaal met de installatie van OSX, maar na de installatie van Apache 2 (Server Logistics) niet meer zoals het hoort, en ja ik heb de persoonlijke webserver 'uitgezet' conform de handleiding.

Iemand :?

Hehe, na wat lezen en hersenbreken heb ik nu Apache 2 draaien, PHP 4 en MySQL.

Weet iemand waar je zo’n programma of site kunt vinden die een password in een bepaalde code omzet naar tekst? In MySQL heb ik een user tabel en daar staan wachtwoorden in cijfers en letters als een bepaalde code. Iemand enig idee waarmee ik die code kan omzetten naar (de echte code)? Het is mogelijk maar weet niet meer waar dat kon.

82ef4badf182e29db96e748d7fe772a4 ← Voorbeeld

[quote:538b525cfe="Bert"] Een poos geleden werkte alles normaal met de installatie van OSX, maar na de installatie van Apache 2 (Server Logistics) niet meer zoals het hoort, en ja ik heb de persoonlijke webserver 'uitgezet' conform de handleiding. Iemand :?[/quote:538b525cfe] Apache 2 installeert zijn www root in de /library/Apache 2/ Niet echt standaart dus, dit kan problemen op lever als je andere apache modules wil instaleren en volgens mij moet je dat ook php 4.3.4. van Server Logistics want Appache 2 is niet compatible met de huidige php versie op osx. weet niet zeker. Maar waarom Apache 2 instaleren??? huidige apache op osx is perfect ;)

[quote:538b525cfe=“Jesper”]Weet iemand waar je zo’n programma of site kunt vinden die een password in een bepaalde code omzet naar tekst? In MySQL heb ik een user tabel en daar staan wachtwoorden in cijfers en letters als een bepaalde code. Iemand enig idee waarmee ik die code kan omzetten naar (de echte code)? Het is mogelijk maar weet niet meer waar dat kon.

82ef4badf182e29db96e748d7fe772a4 ← Voorbeeld[/quote:538b525cfe]
Dit “82ef4badf182e29db96e748d7fe772a4” lijkt op een MD5 hash, en dies alleen maar 1 weg hash, dus je kan het niet terug zetten :wink:
http://nl2.php.net/manual/nl/function.md5.php

Hoe kan ik dan achter de wachtwoorden van andere gebruikers komen? Die op mijn site staan ingeschreven?

Waarom zou je die wachtwoorden nodig hebben ? Dat is toch niet de bedoeling ??!!! En als Admin van een forum kan je toch alles al wijzigen dus zie ik het nut er niet van in.