webshop maken op mac??

Welke software is er te koop of te downloaden voor het maken en implementeren van een webshop in mijn eigen bestaande site?? Ik heb via google een mooi pakket gezien zoals "easyshopcreator", maar dit is een pakket dat alleen voor windows is. Het aantrekkelijke aan zo'n pakket is dat het een eenmalige aanschaf verreist, en verder geen extra abbo-kosten per maand. Het windows-pakket kost eur. 125,-.

Is er ook zo’n pakket voor OSX???

kijk op [url=http://www.hotscripts.com/PHP/Scripts_and_Programs/E-Commerce/Shopping_Carts/index.html]hotscripts[/url] daar vind je een legio aan webshops. En ja als je goed op het net speurt zal je beslist wel gratis webshops tegen komen zoals op bv sourceforge., maar ik zou eerst op hotscripts eens gaan kijken. :mrgreen:

er staan op hotscripts inderdaad zeer veel webshops. Echter is dit alles in het engels, en aangezien ik nieuw ben met deze materie geef ik toch de voorkeur aan nederlands. Alvast bedankt.

osCommerce. Is opensource. [url]www.oscommerce.com[/url]

Zen shop is ook zoiets, compleet gratis en opensource. Zoek maar eens via google.

ps: ik ben niet zeker van de naam.

Het is: www.zen-cart.com

Ik werk nu zelf met oscomerce. Er is veel in mogelijk, maar het vergt veel zoek en puzzelwerk om alles te krijgen zoals je wilt. Documentatie en aanvullende modules zijn erg versnipperd.

ik heb zelf nog wat geknutseld op www.compsw.nl maar de site is nog lang niet af.

Groetjes

Erik

Het programma eOrdering Gold ([url]http://www.lajdesignsw.com/home.html[/url]), is beschikbaar zowel voor de apple als het windows-platform... Mocht je toch willen werken met het pr. shopfactory, koop dan het tijdschrift "practical web projects" nr. 26 eCommerce. Bij dit tijdschrift zit deze maand gratis het ShopFactory 5 Light erbij. Mocht je trouwens eventueel met het eerst genoemde programma aan de slag gaan, ben benieuwd naar je ervaringen ermee.

hé bedankt, dit zijn allemaal bruikbare links. Gelukkig is er de mogelijkheid om dit alles gratis uit te proberen. Ik was niet van plan om honderden tot duizenden te investeren in een webshop met abonnement die zijn dienst nog moet bewijzen.

Ik ben ook niet vies van experimenteren, maar een beetje hulp van ervaren gebruikers kan geen kwaad. Maar zo te zien komt die hulp wel goed.

Alvast bedankt voor de goede links.

[quote:8ae73f8fd1="mac748"]osCommerce. Is opensource. [url]www.oscommerce.com[/url][/quote:8ae73f8fd1]

osCommerce & zen-cart zijn beide de beste die je kan krijgen op php gebied. Je moet alleen even weten hoe je ze moet modden.

je moet erg veel "modden" wil je er iets leuks van maken. Ik heb een aantal classes toegevoegd, zodat niet alles in tabellen zou worden geplaatst (veel te veel code) bijvoorbeeld (voor het modden niet het ontwerp) [url]http://www.gsmedia.nl/vitesse/[/url]

@mac748 :

Die vitesse-site ziet er erg goed uit!! . Het shop gedeelte werkt perfect zover als ik kan zien, en past ook nog eens perfect in de layout van de hoofdsite.

Maar, ik heb mijn site gebouwd met Dreamweaver op basis van Photoshop-layouts. Ik ben pas bezig hiermee, maar wilde voor de toekomst wel een shop-element inbouwen in mijn site.

Kan ik op basis van os-commerce een shop bouwen in dreamweaver met wysiwyg??? of moet ik dan alsnog leren programmeren??

Dat wilde ik ook, maar je moet OScomerce echt als basis nemen voor je site, anders moet je heel erg gaan sleutelen later. Of je moet twee aparte sites bouwen en naar elkaar gaan linken.

[url=http://www.webmensen.nl/webmasters/scripts/?id=132]Webmensen.nl Winkelsysteem[/url] en een [url=http://www.webmensen.com/winkelsysteem/]voorbeeld[/url] daarvan (werkt met php/mysql).

Als ik een PHP-script download, moet ik dit dan aanroepen als een normale webpagina (html) of moet ik dit script invoegen in mijn bestaande html pagina?? Ik probeer een beetje de basis te doorgronden van php, en heb een simpel "contact-formulier" gedownload om wat te experimenteren. Echter lukt het me niet om het php-script voor het verzenden van de invoer te activeren.

Iemand een goede hint hoe te beginnen??

Zet het in ieder geval in een php bestand en op een server die php ondersteunt!

Tutorials/handleidingen beginnen met php:
http://www.phphulp.nl/php/tutorials/1/157/
http://www.phpfreakz.nl/artikelen.php?aid=54
http://www.designhulp.nl/index.php?subjectID=2&…
http://www.phpjunk.nl/topic.php?ID=16
http://members.home.nl/tomenjerry/php/php.htm

Ik zie tot mijn grote verbazing inderdaad dat de server van "hetnet" geen php, sql, cgi enz.. ondersteunt. Ik maak momenteel gebruik van het "eigensite&mail" van hetnet, dat voor een leuk bedrag je domeinnaam registreert, en je serverruimte geeft. Helaas wel met grote beperkingen. Ik zal moeten uitkijken naar een abbo van een goede aanbieder die wel alle moderne technieken ondersteunt.

@jeepke Als je een webshop wilt maken naar eigen layout, zal je moeten programmeren. osCommerce is dan niet het makkelijkste pakket om mee te beginnen, zeker niet als je nog geen ervaring hebt met PHP. uit een ander draadje: [url]http://www.hostingdiscounter.nl/[/url]

Jeepke, goed dat je wil beginnen met PHP, maar ik zou niet op hostingdiscounter.nl een hosting nemen. Als je wat verder op de site kijkt zie je namelijk dat je dan ruimte huurt op een WINDOWS server! Ikzelf huur ruimte van een vriend van me hier een straat verder, die heeft een eigen Xserve in een datahuis staan, en die verhuurt ook webruimte, en natuulijk is daar ook alle nodige software op geïnstalleerd..

Kijk maar eens op http://www.signpress.be

@imac G5 ruben waar heb je dat gelezen dan? wat ik wel heb gevonden: [quote:58423fe525]Wij maken gebruik van de snelle en kleine Supermicro 1U servers. Deze servers zijn uitgerust met twee Intel Xeon 2,4GHz processors, 1GB aan RAM geheugen en een RAID-5 SCSI configuratie om data fail-safe op te kunnen slaan. Op onze server draait enkel en alleen de recente Linux 2.4 kernel. Al onze software zal draaien met de huidige patches zodat onze servers niet alleen snel, maar ook - net zo belangrijk - veilig draaien. Als webserver maken wij gebruik van het alom bekende Apache, ook hebben wij de recente versies van PHP en Perl op onze servers geïnstalleerd. Op onze databaseservers is MySQL te vinden. Verder staan er op onze mail- en nameservers respectievelijk qmail en BIND. [/quote:58423fe525] wat levert dat op, zo'n vriend?

@mac748

Dat hosting-discounter is inderdaad wel interessant. Maar kan ik een webshop laten lopen via hosting-discounter met dat abonnement van eur. 1,- (met de uitbreiding van SQL voor 0,50), of werkt dat alleen maar op de duurdere abonnementen (Tja, niet echt duur natuurlijk, maar in vergelijking hé!!)

Ikzelf denk gezien het aantal produkten dat ik te koop wil aanbieden, ik genoeg webruimte heb aan die 100 MB, of nemen die SQL en PHP scriptjes zoveel ruimte in beslag??

Dan is mijn domijnnaam al geregistreert bij “het net”. Ik moet even nakijken wat het gaat kosten om deze mee overtenemen.