Website wordt niet foutloos gelezen onder Safari.

Ik heb zelf een tennisschool. We hebben een site laten maken. Deze werd onder 10.4 via Safari goed gelezen. Na een aantal updates (ik weet helaas niet hoeveel) mist er een gedeelte. Met elke andere browser maakt niet uit op welk platform wordt de site wel goed weergeven. Wie zou een kijkje willen nemen? Onze websitebouwer weet geen oplossing. Dit is de website: [url]www.groningertennisschool.nl[/url]

Download even de laatste [url=http://nightly.webkit.org/]WebKit[/url], en alles is weer gefixt!

Mag ik vragen wat deze doet?

Zet hem in je applications folder, en start deze op ipv Safari. Deze kit bevat de laatste 'WebKit' die veel bugs fixed. Hij laadt de verdere benodigdheden vanuit Safari.

Maar nu zullen klanten die wel Safari gebruiken maar niet deze kit gebruiken nog steeds een onvolledige site zien. Of begrijp ik het verkeerd?

Ja klopt.

Ik heb de webkit naar mijn programma's gesleept. Er is niks veranderd. Blijkbaar begrijp ik het nog niet. Zie jij onze site wel volledig?

Kaspers, dat is toch geen oplossing waar de TS iets mee is?

De webbouwer moet gewoon z’n site onderzoeken waar het fout loopt, heeft hij de mogelijkheid te testen op safari, op de laatste versie?

Ik zie trouwens geen stuk die ontbreekt op je site, wel is de breedte van je contentstuk kleiner dan op firefox bijvoorbeeld. Maar ontbrekende info zie ik niet meteen?

Aan de code te zien heeft de webbouwer niet erg veel kaas gegeten van webstandaarden, de precieze fout zie ik niet meteen maar een dergelijke site kan erg makkelijk volgens de correcte manier van webdesign opnieuw gemaakt worden. Zonder het schoonheidsfoutje in safari.

Onze websitebouwer is een windowsgebruiker. Hij kan het dus niet testen.

Alwin, ik heb nog een toevoeging gedaan aan mijn bericht.

Je webbouwer doet er overigens goed aan zich niet blind te staren op Windows-browsers alleen. Professioneel is wel wat anders…

Helemaal mee eens. Maar ik zou het graag willen oplossen. Het is wel vreemd dat de site goed loopt op alle andere browsers die er op de markt zijn. Behalve dus Safari. Heb jij enig idee wat er in de loop van de update's veranderd zou kunnen zijn? Hij wordt dus goed gezien op een verse 10.4.

Ik heb me helemaal suf zitten klikken onder Safari, maar zie alleen een goed werkende web-site.

Zo op het oog mis ik niets, zie ik geen rare dingen en lijkt alles prima in orde.

Ditto, niks mis mee onder Safari. Alleen de pagina "media" is behoudens het kopje verder leeg.

Open de site maar eens onder Camino, Opera of Firefox.

Jongens, de kolom van de inhoud is gewoon een stuk minder breed dan de rest, verder ontbreekt er mijn inziens niets.

Niks mis mee in Firefox en Opera. Camino heb ik niet op m'n mac staan. En wat is nou helemaal de installed base van die laatste twee?

Edit, het witte vlak van de inhoud loopt idd niet breed genoeg in safari.

Sommige hebben echt wel moeite om het topic goed te lezen.. :-)

Er zijn geen problemen in camino, firefox, opera, internet explorer. ENKEL op de laatste safari ontbreekt er een stuk en dat is wat de TS wil opgelost zien. Duidelijk toch?

[quote:00f14301a3]Na een aantal updates (ik weet helaas niet hoeveel) mist er een gedeelte[/quote:00f14301a3]

Ja, en een probleem goed verwoorden is ook een hele kunst :roll:

Wat is er onduidelijk aan? Als je 10.4 installeert en daarna een update uitvoert, dan weet je naar mijn idee niet bij welke Safari iets anders weer gaat geven. Ik heb dat niet de hele tijd in de gaten gehouden. Maar goed, mijn site doet het dus nog steeds niet 100%

[quote:2a58280fca="Alwin"]Maar goed, mijn site doet het dus nog steeds niet 100%[/quote:2a58280fca]

Om dit te bereiken zul je toch echt je webbouwer moeten aansporen veranderingen aan te brengen of uit te kijken naar iemand die wel alles volgens de correcte webstandaarden kan implementeren. Pas dan zal je site 100% zijn.

Veel succes!