Weeknummers kalender iPad 2 kloppen niet

Kun je de weeknummers van de kalender van de iPad2 wijzigen?
Zondag 1 januari is week 52, dat klopt dus niet.
De kalender is gesynchroniseerd met een iMac 2009 en MacBook Pro 2014 en die geven de week wel goed aan.
De iPad2 is ingesteld op de Nederlandse taal. IOS 9.3.5. Geen update meer mogelijk.
Berrt

Klopt wel hoor, de week 1 begint op de maandag!

@Bertt,
Het verschil kan m zitten in je instellingen. Welke dag van de week begint voor jouw de nieuwe week. Staat op je iMac, Macbook en iPad allemaal gelijk ??

Als je agenda op de iPad staat ingesteld als ‘Begin week op zondag’ dan ziet het er een beetje vreemd uit (want de 52 staat bij zondag, vanaf maandag is het week 1) maar het klopt inderdaad wel. Zet 'm in dat geval op ‘Begin week op maandag’, dat ziet er beter uit.

Hallo allemaal,
Bedankt voor jullie reacties.
We doen het er maar mee.
Prettige jaarwisseling,
Berrt

Weeknummer beginnen altijd op een maandag volgens europese norm ongeacht de agenda instellingen. Het is ook nog zo dat amerikaanse week telling anders kan zijn maar dat zou in 2017 gelijk moeten zijn.

Een weeknummer ‘begint’ niet op een dag, maar nummert de weken.

De eerste volle week van een jaar is week 1, daarna tel je door. Sommige jaren hebben dan nog wat dagen over na 52, die noem je dan 53.

Sommige kalenders houden een ander systeem aan, vooral in 2015 klopte dit bij veel kalenders niet, de kalender liep daarin een week voor.

Ja duhh, dan moet je wel definiëren wat de eerste dag van een ‘volle’ week is, en daar hadden we het over. Maandag dus, en dus begint het weeknummer wel degelijk op een dag :wink:

OK, als je het zo wilt zien.

Maar bijv. 2016 heeft geen week 53, en week 1-2017 begint op 1 januari. Omdat dat volgens de meeste kalenders de eerste volle week is.

Dan zijn we het toch niet helemaal eens denk ik. Week 1-2017 begint op maandag 2 januari…

Ah Ha! Weer wat geleerd, ik dacht dus dat week 1 de eerste hele week was beginnend op een maandag maar ook dat klopt niet :nerd: Ik heb het even opgezocht: “De eerste week van een jaar is de week die vier of meer dagen van dat kalenderjaar bevat.” Zie de wiki voor een handige tabel.

De maandag wordt daarbij als eerste dag van de week beschouwd. En dus begint week 1-2017 op maandag 2 januari, maar begon week 1-2015 bijvoorbeeld op 29 december, en niet op 5 januari…

Toch begin ik de week liever met een vrije dag. :stuck_out_tongue:

Dan begin jij het nieuwe jaar toch lekker in week 52! :lol: