Weet iemand goede (lees: eenvoudige) (graphic)libraries?

Hallo,

Tegenwoordig ben ik een beetje in C aan het prutsen op heel simpel niveau op een beetje “hello world”-niveau, gebruik makend van stdio.h en simpele printf-commandotjes. Ik ben echt nog een newbee in de wereld van het programmeren in C. Ik zou bijv. een keertje een simpel tekstbased spelletje willen schrijven om een beetje te oefenen maar het zou natuurlijk ook leuk zijn om er wat kleurtjes etc. in te hebben (ik compile alles tot nu toe gewoon via de terminal). Weet iemand misschien een eenvoudig te gebruiken library met functies om eenvoudig een grafische interface mee te maken?

Groeten, Wilfred

Realbasic is een programeerprogramma met een grafische interface. (Er zal vast wel een demo van te vinden zijn)

[quote:8972d5a258="angorawol"](Er zal vast wel een demo van te vinden zijn)[/quote:8972d5a258]Zeker weten, op [url]http://www.realbasic.nl[/url]

He bedankt voor de reacties. Maare, ik moet me zeker nu op het vlak van Object Orientated Programmeren gaan begeven? Is het niet mogelijk om gewoon in C iets grafisch te maken of heb je dan echt alleen maar die standaard libraries zoals stio.h etc?

Groeten, Wilfred

Je hebt het over text-based. Als je hiermee bedoeld dat het in de terminal mag draaien, dan zou ik zeggen: kijk eens naar [url=http://en.tldp.org/HOWTO/NCURSES-Programming-HOWTO/]curses/ncurses[/url].

[quote:8136f84184="P|n"]Je hebt het over text-based. Als je hiermee bedoeld dat het in de terminal mag draaien, dan zou ik zeggen: kijk eens naar [url=http://en.tldp.org/HOWTO/NCURSES-Programming-HOWTO/]curses/ncurses[/url].[/quote:8136f84184] Ja precies zo iets zocht ik! Nu kan ik eindelijk wat meer gaan prutsen met C. De installatie gaf wel wat errors maar het ziet er naar uit dat het wel werkt.

Groeten, Wilfred

Lichtelijk offtopic: Oja, is het mogelijk om vanuit de terminal met de gcc compiler .exe's te maken voor mijn windowsvrienden.

Groeten, Wilfred