Welk Boek?

Hallo luitjes,

Ik ben voor plan om 1 van deze boeken te kopen, ze zijn ong. iets van 45 euro per stuk dus ik zou graag van jullie weten welke ik het beste kan nemen. Van Photoshop weet ik ongeveer de basis, en in Illustrator heb ik ook wel eens iets gemaakt. Maar van Illustrator weet ik veel minder dan van Photoshop. Ik wil graag de kant op van grafische vormgeving en mij daarin specialiseren. Ik zoek dus een boek om puur de specialisatie van 1 van deze programma’s te kennen. Welke raden jullie mij aan?

Photoshop, Illustrator, XPress, InDesign en Acrobat gecombineerd
(half zo dik als de classroom in a book)
[img:7516d2914c]http://www.nl.bol.com/intershoproot/BOOKCOVER/FC/9/0/4/3/0/9043008648.gif[/img:7516d2914c]

Illustrator CS Classroom in a book
[img:7516d2914c]http://www.nl.bol.com/intershoproot/BOOKCOVER/FC/0/3/2/1/1/0321193806.gif[/img:7516d2914c]

Photoshop CS Classroom in a book
[img:7516d2914c]http://images.pearsoned-ema.com/jpeg/small/032119375X.jpg[/img:7516d2914c]

is het eerste boek 5 x zo dik?? dan zou ik die doen. Anders wellicht toch een gespecialiseerd boek per applicatie. Op het net zijn vast wel reviews te vinden van de diverse boeken.

wat is het verschil tussen de eerste 2 in de poll ? ah, oké is al veranderd zie ik :D

[quote:f3b7eb3236="awi"]is het eerste boek 5 x zo dik??[/quote:f3b7eb3236] Huh?? Schrijft Jesper niet dat het eerste boek "half zo dik is als de classroom in a book"? Dan zal dat boek niet 5x zo dik zijn... lijktmij :sealed:

Ken de boeken overigens niet. Maar je moet toch ff kijken wat het beste bij je aansluit. Hoeveel weet je zelf al en hoe diep gaat het boek. Soms loop je het risico met dit soort boeken dat ze alles willen uitleggen (dat het op een soort van kleuternivo begint, terwijl jijj al in groep 8 zit). 'Photoshop, Illustrator, XPress, InDesign en Acrobat gecombineerd' lijkt me wel veel om in 1 boekje te kunnen stoppen maar kan aardig zijn om de sprong en uitwisselbaarheid van het ene naar het andere programma te leren, het grotere verband zakmarzegge. Die andere titels zijn vlgs mij wel gedegen.

de Classroom in a book serie is goed. Als je de tijd neemt de lessen in het boek allemaal te doen, kun je zeggen dat je een programma grondig hebt verkend. Ze zijn duidelijk, beginnen bij het begin en leren je niet alleen hoe het programma werkt (zoals een manual) maar vooral ook hoe je iets op de juiste (efficiente) manier doet.

Ik zou niet kiezen, maar gewoon alle boeken kopen van de programma’s waar je mee wilt werken.
Die 45 euro is niet zo’n grote investering als je bedenkt wat je ervoor terugkrijgt.

Aan het werk !

( ik zou dus boek 2 én boek 3 kopen)

Bij de plaatselijke bieb misschien eerst even lenen :D krijg je misschien een betere indruk zonder eerst (on)nodig aan te schaffen

classroom in a book heb ik nog nooit aangeschaft, veel te veel basisinfo die net zo goed uit de helpfunctie van desbetrefffende applicaties gehaald kan worden...

beter zijn de boeken die verder gaan
bv the illustrator wow book, veel tips and tricks (is engelstalig)
ook dat eerste boek dat de programma’s combineerd is heel leerzaam (en in het Nederlands)

kijk eerst wat je niveau is, weet wat je precies wil leren en koop daar een boek naar.

Het eerste boek is veel te algemeen. Ik heb het wel eens doorgebladerd, en ik ken meer boeken uit die serie. Ze zijn heel luxe uitgevoerd maar veel te algemeen. Het hangt ook van je basiskennis af.

De classroom boeken ken ik alleen maar van horen zeggen, en blijken inderdaad niet heel veel verder te gaan dan de handleiding.

Als ik jou was zou ik eerst aan de slag met de handleiding en de meegeleverde ‘tutorials’. En daarna eens een beetje kijken of je meer info nodig hebt. Bij Amazon is het aanbod nog veel groter voor dit soort boeken. Daarna zijn de WOW-boeken meestal meer van dienst.

Eens met de meeste commentaren. De handleidingen van de Adobe produkten zijn zo slecht nog niet, de Classroom boeken leiden je er alleen op een andere manier doorheen. Zelf heb ik de "Bibles" aangeschaft (Photoshop 7 Bible, Illustrator 10 Bible). Zijn ook in het nederlands beschikbaar overigens. Ik heb daarnaast het boek "Photoshop CS for digital photographers" erbij genomen, omdat daar erg handige en niet zo ingewikkelde werkwijzen in staan, waar je met alleen de handleiding niet op komt.

Beste advies: besteed een paar uurtjes in de boekhandel/bibliotheek om de beschikbare boeken eens goed door te bladeren! Let dan ook op schrijfstijl bijv, dat moet je aanstaan.

Beste Jesper,

Grafisch ontwerpen kan met de programma’s die jij wilt gaan leren. Het is echter ook handig om een beetje talent te hebben in het creatieve werk. De programma’s zijn slechts gereedschappen om je idee te verwezelijken. Misschien een goed boek of een cursus (geen LOI a.u.b.) over het edele ontwerpvak ook geen overbodige luxe. Maar idd de technische kant kennen is ook noodzaak om verder te komen en ik zou ook gaan voor de WOW boeken. Al zijn deze in het Engels, ze zijn erg goed! Zelf heb ik Classroom in a book Indesign CS (nog niks mee gedaan eigenlijk).

Succes met alles en kom ook gewoon vragen stellen in het Beeldbewerking forum!!